Τα νεύρα μας ... τσατάλια!

Άλλο ένα ματς 90-10 υπέρ μας, το sdna το έγραψε, έβγαλε και video όπου μας δείχνουν το ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΦΑΟΥΛ του Μορέιρα στον Love πριν το πάτημα έξω του Κονάτε, end of story.
Palok
Τα νεύρα μας ... τσατάλια!

Κάποτε (πριν 2-3 χρόνια) σε 3 συνεχόμενα ματς με την ΑΕΚ οι βολές ήταν 90-30 υπέρ του δικέφαλου του νότου και η απάντηση (από εμάς τους ίδιους!) ήταν οτι οι ομάδες του Παπαθεοδώρου παίζουνε ΠΑΝΤΑ στο όριο του φάουλ και είναι λογικό να σφυρίζονται πολύ (και επίσης παίκτες σαν τον Μορέιρα είναι τρομερά επιρρεπείς στο φάουλ).

Άλλο ένα ματς που βάλαμε περισσότερους πόντους ΕΝΤΟΣ ΠΑΙΔΙΑΣ από τον αντίπαλο και το χάσαμε. Ε και; 21 συνεχόμενες ήττες εκτός όταν το Λαύριο (με άσσο τον Μουράτο!) κερδίζει 6 Αμερικανούς, τον Μποουρούση, τον Αθηναίου, τον Βασιλόπουλο, τον Σκορδίλη, τον Καράμπελα, τον Σαλούστρο και προπονητή πρωταθλητή της Α1 μέσα στο Περιστέρι. Τι ΔΕΝ καταλαβαίνεις;

Πάμε στα σοβαρά τώρα: το ματς που κάνουμε χτες είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. Αψεγάδιαστο, στο βαθμό φυσικά που τα ρόστερ είναι αυτά που είναι. Διαβασμένοι με χτύπημα στα αργά πόδια των ψηλών της ΑΕΚ είτε με κεντρικά Pick&roll είτε με close out επιθέσεις. Και στην άμυνα προσπαθήσαμε πολύ. Κατεβάσαμε το κορμί μας, κάναμε άμυνα ψηλά, κάναμε φάουλ όποτε χρειαζόταν.

Τα σχήματα όπου ο Λονγκ στα 26' που ήταν στο παρκέ έπαιξε στον άσσο ο ΠΑΟΚ ήταν σχεδόν άριστος. Ακόμα και τα σουτ που πήρε ο Γκρίφιν (με εξαίρεση το lay up Τάπα στο 74-76 που δίπλα του ήταν μόνος ο ψηλός) ήταν σωστά, άσχετα αν δεν μπήκαν.

Το πρόβλημα υπάρχει πάντα στον χρόνο που παίρνει ο Love τη μπάλα στα χέρια του (το ανέλυσα και στον προηγούμενο αγώνα). Εκεί τη μπάλα να την πάρει και να την κρατάει τόσο πολύ και να ενεργεί ως δεύτερος δημιουργικός άσσος στην επίθεση ο πρώην παίκτης της DII Love δεν γίνεται. Αυτό μόνο ο Σπανούλης.

Πρέπει να δουλευτεί πολύ αυτό. Και βλέπω οτι ο coach δουλεύει. Οι 3 κοντοί (Griffin-Love-Turner) είναι όλοι ΣΧΕΔΟΝ scoring guards. Δε βλέπω τρόπο να συνυπάρξουν αφού ούτε στον άσσο πρέπει να παίζει ο Griffin αλλά ούτε και ο Turner μπορεί καθόλου στο wing (με αποτέλεσμα να μην ΑΝΟΙΓΕΙ καθόλου το γήπεδο όταν αυτός είναι μέσα- σε αντίθεση π.χ. με τον Καμπερίδη).

Έχω την εντύπωση δηλαδή ότι με έναν παίκτη τύπου Tepic η ομάδα θα γινόταν 40% καλύτερη (χωρίς να θεωρώ οτι o Turner δε μπορεί να σου πάρει 1-2 ματς αλλά αυτό μόνο μπορεί να κάνει, να σκοράρει, και ρε φίλε αμερικανός με 0/7 δίποντα ΟΚ δεν πάς πουθενά, ειδικά με αυτό το athletism).

To ίδιο θα μας ανέβαζε και ο Beech αν καταλάβει πόσο κομβική θέση είναι αυτή που παίζει- πρέπει και αυτός να ανοίγει το γήπεδο και να δρα ως facilitator στην weak side όπου διαθέτει πολύ καλό τρίποντο).

All in all, αν η ομάδα το πιστέψει και δουλέψει, θα κλάψουνε μανούλες. Παπαθεοδώρου ακούς;

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...