ΠΑΟΚ - Δεσμώτης (sic)

Πόσο καλύτερα μπορείς να τα πας αφού έχασες εκτός έδρας μόνο με τρεις πόντους από μια ομάδα Eurocup (να μην έμπαινε δηλαδή το κ@λόφαρδο τρίποντο του Αγκμπελίσε);
Palok
ΠΑΟΚ - Δεσμώτης (sic)

Από μια ομάδα που διαφημίζει τον Μαντζούκα αλλά χτες είπε να τον βάλει να πάρει ένα rebound και τον πάρκαρε στον πάγκο ο πατρινός Ντζίγκιτς. Πόσο καλύτερα μπορείς να πας με front court Μαργαρίτη-Τσαλμπούρη-Κακλαμανάκη απέναντι σε Faye-James-Αγραβάνη-Agbelese; Πόσο καλύτερα, όταν ο Μαντζαρης νιώθει Jason Kidd στην τοποθεσία αγώνας κάποιος Προμηθέας-μεγάλος ΠΑΟΚ; Πόσο μας πονάς ρε ΠΑΟΚ;

Σε ενα ματς λοιπόν στο οποίο είχες ένα παραπάνω δίποντο, δύο παραπάνω τρίποντα, πέντε παραπάνω rebounds, πέντε παραπάνω κλεψίματα, τρεις παραπανω ασσίστ, ίδια κλεψίματα και ίδια λάθη, ΕΧΑΣΕΣ.

Και πώς γένεν αυτό ρε palok; Ε γιατί οι αντίπαλοι εκτέλεσαν14 παραπάνω βολές. Θα πει κανείς μα ήτανε φάουλ! Ας πούμε ότι όλα που κάναμε εμείς ήτανε (αν και για τα φάουλ του Beech, τον οποίον απενεργοποίησαν σε λίγα λεπτά, έχω μεγάλες ενστάσεις). Ο Προμηθέας είχε 27 δίποντα (και περίπου ίδια τρίποντα ως είθισται στο παιχνίδι του Γιατρά) με 32 βολές (αναλογία που θυμίζει Παναθηναικό στο ΟΑΚΑ) και εμείς σε 40 δίποντα μόλις 18. Χμμμ...

Η ομάδα χτες στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έπαιξε καλά. Πραγματικά καλά. Στα μάτια μου παίξαμε εμφανώς καλύτερα από την πατρινή αρμάδα η οποία ναι μεν στηρίζεται στο ευρωπαικού επιπέδου spacing, στο flex ώστε να ανοίγει τη ρακέτα και να χτυπάει στα close out, και στο καλό/γρήγορο passing game ώστε να βγει το τρίποντο, αλλά όλο αυτό καταλήγει να φαίνεται πολύ ΠΡΟΧΕΙΡΟ όταν δε βγαίνει η επίθεση (πετάξαν τουλάχιστον 15 σουτ απέξω οι ψηλοί τους με αντίπαλο μπροστά τους και παραπάνω από τα μισά μπήκανε!)...

Εμείς αντίθετα ακουμπήσαμε τη μπάλα στο low post πολλάκις, σουτάραμε πολλά δίποντα κάτω από το καλάθι, διαβάσαμε την άμυνα, τρέξαμε. Προφανώς και αν δουλευτούν οι αποστάσεις και αυξηθεί η ταχύτητα της πάσας, θα βγούν και περισσότερα ελεύθερα σουτ (κλειδί σε αυτό ο Μαργαρίτης). Γιατί χάσαμε; Χάσαμε γιατί ενώ μέχρι το 66-68 έπαιζες ΚΑΤΙ, μετά αποφάσισες (ή σε έκαναν οι άλλοι να διαλέξεις μέσω της άμυνάς τους) να παίξεις κάτι ΑΛΛΟ.

Δεν είναι περίεργο ή πρωτάκουστο όταν μπαίνεις στο Clutch ξαφνικά να σφίγγει η μέγγενη και τελικά να καταλήγουν τα σουτ να τα παίρνουν ο κάθε Miller και ο κάθε Love. Ωστόσο αν το έχεις αποδεχτεί αυτό (ήδη χτες ο coach έχρισε clutch player του ΠΑΟΚ τον Love) πρέπει να το έχεις δουλέψει πολύ. Ο Miller είναι ένας παίκτης που βάζει 30 στον Παναθηναικό και την ΑΕΚ. Παίρνει τη μπάλα, του δίνεται μισό σκριν ή ένα βήμα και εκτελεί μέσα στη ροή που έχει στην ντρίμπλα του και σε εκτελεί.

Ο Love (όπως έγραψα στην προηγούμενή μου ανάρτηση) δείχνει να έχει άλλους χρόνους εκτέλεσης. Πρέπει να έχει τη μπάλα στα χέρια για ΜΙΚΡΟ χρονικό διάστημα (γιατί το διάβασμά του είναι πολύ κακό όταν περνάει η ώρα- νομίζω χτες εκανε και 5'') ώστε είτε να επιτεθεί στο close out (που είναι expert), είτε να κάνει το midrange αλλά προσοχή πάλι με ΤΑΧΥΤΗΤΑ, δηλαδή παίρνω την μπάλα και σε 2'' με μια προσποίηση και ένα ξεπέταγμα έχω σηκωθεί (κάτι σαν το the shot του Μιχάλη δηλαδή).

Σε άλλες περιπτώσεις είναι ο κλασσικός shooting guard, catch and shoot shooter και εκεί πρέπει να δουλευτούν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ οι χώροι που του δίνονται (και οι αποστάσεις μας). Ξεκάθαρα τα λάθη που κάνει ο Love χτες και χάνει το ματς (σχεδόν μόνος του) προέρχονται από αυτόν τον λόγο.

Επειδή πολύς λόγος γίνεται και για τη χρησιμοποίηση του Νώντα. Καταρχάς να πω οτι δεν θυμόμουν ότι κάποιες φορές σουτάρει τόσο άσχημα. Δηλαδή έτσι ρίχνει μερικές φορές ο 6χρονος γιος μου την μπάλα. ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ!. Θεωρώ οτι ο coach είδε αυτό που λέμε εμείς από την αρχή του recruiting. Πόσο playmaker είναι τελικά ο Griffin (και ας μάλλιασε η γλώσσα του Λυκογιάννη); Πόσο ταιριάζουν οι Griffin-Love-Turner στην περιφέρεια όπου κανείς δεν είναι αμυντικός expert και όλοι θέλουν να σκοράρουν;

Κάπου εκεί νομίζω έχει χάσει τη μπάλα ο coach και καταλήγουμε να τελειώνουμε τα ματς με βασικό και ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ τον Νώντα ο οποίος κάνει 5 καλά και 4.5 ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΑ. Πάντως χτες σίγουρα έπρεπε να δοκιμαστεί γρήγορα στο 1 ή το 2 (βγάζοντας Νώντα ή Love) ο Griffin και ο Long, ο οποίος είναι πολύ ψαρωμένος αλλά έχει πολύ Pοtential (λέω εγώ τώρα).

All in all, ο ΠΑΟΚ πρέπει να δουλέψει πολύ στην ταχύτητά του ώστε να βγούν πιο εύκολα σουτ (ειδικά τρίποντα). Πρέπει να βρεθεί γρήγορα ισορροπία/χημεία στην περιφέρεια μέσω του rotation (δύσκολο...). Πρέπει ο Long να πάρει περισσότερο χρόνο και να μην παρκάρεται στο πάγκο τόσο άκοπα.

O Turner πρέπει να αδυνατίσει και να γίνει ΑΘΛΗΤΗΣ. Ο Herdon πρέπει να αλλαχτεί άμεσα. Πρέπει ο Beech να δουλέψει την κίνησή του ώστε να αποδείξει γιατί είναι εδώ. Εάν όλα αυτά δε συμβούν, ο ΠΑΟΚ θα είναι δέσμιος των επιλογών του.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...