Κάντο όπως ο ... "Bobby" Fischer!

Η απίθανη ταινία Pawn Sacrifice/Θυσιάζοντας ένα πιόνι (2014), είναι μια αληθινή ιστορία και εξιστορεί την ζωή του καλύτερου σκακιστή όλων των εποχών Αμερικανού Bobby Fischer, ο οποίος τα «έβαλε» με τους 
Ακρίτας
Κάντο όπως ο ... "Bobby" Fischer!

ίδιους τους «δαίμονες» του και με ολόκληρο τον μηχανισμό της πάλαι ποτέ κραταιάς σοβιετικής ένωσης.

Ο Fischer, αποφασίζει να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής και για να το πετύχει πρέπει να νικήσει όλους τους άλλους διεκδικητές στον κόσμο και φυσικά τον Σοβιετικό πρωταθλητή και κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου Boris SPASKI.

Η διαμάχη ανεπτυγμένου Δυτικού κόσμου και σιδηρούν παραπετάσματος βρίσκει τον Fiscer στην μέση, ο ψυχρός πόλεμος είναι στο ζενίθ εκείνη την εποχή.

Το 1972 στο Ρέικιαβικ της παγωμένης Ισλανδίας, ο Fiscer καταφέρνει μετά από μια σειρά 21 δραματικών και συνάμα συναρπαστικών παρτίδων να τερματίσει την 25ετή σοβιετική κυριαρχία στο άθλημα.

(Χρωστάω ένα ευχαριστώ στο φίλο μου τον Φώτη που μου θύμισε την ταινία πριν λίγες ημέρες και μου δίνει σήμερα την ευκαιρία να γράψω αυτή την ιστορική στιγμή κάτι μοναδικό για τον ΠΑΟΚ).

Όλοι οι οιωνοί είναι θετικοί για να πάρει εφέτος ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, όμως αν δεν νικήσει τους «δαίμονες» του και αν δεν νικήσει τον κάτοχο του τίτλου στο σπίτι του, η σαμπάνια της νίκης του πρωταθλήματος θα έχει μια γλυκόπικρη γεύση.

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από τους αναγνώστες ήδη βρίσκονται σε μία άλλη ιστοσελίδα αναζήτησης ταινιών και ψάχνουν την ταινία που περιέγραψα παραπάνω, σίγουρα είναι μια καλή πρόταση για αυτές τις ήπιες φθινοπωρινές βραδιές που ζούμε στην μέση της εποχής.

Με τον σημερινό ανταγωνισμό να θυμίζει ολοένα και περισσότερο τις έντονες γεωπολιτικές συγκρούσεις της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, στο άθλημα με τους περισσότερους οπαδούς στον κόσμο, στην ομάδα που για πλάκα μια εργάσιμη ημέρα μαζεύει 10.000 οπαδούς σε μια προπόνηση, η νίκη την Κυριακή είναι μονόδρομος...

Η χίμαιρα που κατατρώει τις σάρκες του πολιτισμού και του αθλητισμού, το σάπιο και διεφθαρμένο αττικοκεντρικό κατεστημένο πρέπει να «πεθάνει» μέσα στο ίδιο του το σπίτι την Κυριακή, με επιβλητικό και εκκωφαντικό τρόπο.

Ήρθε η ώρα που πρέπει να νικήσουμε τους δαίμονες μας. Οι παίκτες, ο προπονητής που θέλει να ξεπεράσει τα δικά του όρια, ο οργανισμός ΠΑΟΚ που θα δοκιμαστεί την Κυριακή σε τυχόν τραμπουκισμούς του «αθλητικού λεκανοπέδιου παρακράτους», το Δ.Σ. της ομάδας, ο ίδιος ο Πρόεδρος Ιβάν Σαββίδης.

Κάποτε στο μακρινό Πακιστάν, ένας καλός μου Αμερικάνος φίλος ονόματι Μάικ μου είχε πει σε μια συζήτηση σχετικά με την παγκόσμια ηγεμονία « σημασία δεν είναι να μπορείς να γίνεις πρώτος, αλλά να το θέλεις, να το θέλεις πάρα πολύ και πραγματικά » και ο Μάικ έχει δίκιο απόλυτο. Αυτός ο κόσμος ο λαός του ΠΑΟΚ μπορεί να σταθεί αντάξιος μια κυρίαρχης ομάδας, την Κυριακή ο οργανισμός ΠΑΟΚ, οι παίκτες και ο προπονητής, ήρθε η ώρα να αποδείξουν στο λαό τους, πόσο πολύ θέλουν να σβήσουν την αττικοκεντρική δυναστεία και αναλάβουν τα σκήπτρα της ποδοσφαιρικής ηγεμονίας στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη...