ΠΑΟΚ δια Πυρός και Σιδήρου!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το σύμβολο. Ο Δικέφαλος αετός, ένα σύμβολο μια αυτοκρατορίας που δεν πέθανε και δεν θα σβήσει ποτέ.
Ακρίτας
ΠΑΟΚ δια Πυρός και Σιδήρου!

Μιας αυτοκρατορίας που 1.000 χρόνια πέρασε δια πυρός και σιδήρου, εξανθρώπισε τον κόσμο κατέταξε την Ελλάδα σε αυτό που είπε ο μεγάλος Γάλλος ποιητής Βίκτωρ Ουγκό: «ο κόσμος είναι μια διεύρυνση της Ελλάδος και η Ελλάς είναι ο κόσμος σε σμίκρυνση» και σύμβολο της βυζαντινής αυτοκρατορίας ο Δικέφαλος αετός.

Η Θεσσαλονίκη, κέντρο βάρους και αιώνιο σταυροδρόμι. Χωρίς την Θεσσαλονίκη δεν θα υπήρχε η Χερσόνησος του Αίμου όπως την γνωρίζουμε. Μήλον της έριδος και συμβασιλεύουσα, στα προάστια της χύθηκαν ποταμοί αίματος ενώ φωτιά και ατσάλι αντίκρισαν τα μάτια των χιλιάδων Ελλήνων που προσπαθούσαν να επιβιώσουν σε εποχές σκοτεινές...κι ύστερα ήρθε η μεγάλη προσφυγιά...bizim ΠΑΟΚ...και τα μάτια βουρκώνουν ξανά γιατί θυμάμαι την γιαγιά Παρθένα και τον Παππού το Γιάννη να λένε ιστορίες για τα καράβια και τη θάλασσα τις κακουχίες και τις κρυμμένες εικόνες της Παναγιάς από τα αρπακτικά μάτια του μογγόλου.

Ο Δικέφαλος, η Κωσνταντινούπολη και η Θεσσαλονίκη, οι πρώτοι παίκτες και οι πρώτοι οπαδοί. 

Δια Πυρός και Σιδήρου, Μύθος Ιστορία και Παράδοση, χίμαιρα και επιστήμη συνθέτουν τον ΠΑΟΚ και στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι του Ελληνισμού, στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της πόλης, στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι του ΠΑΟΚ ο «από μηχανής Θεός» ο Ιβάν Σαββίδης παιδί της θεάς μνημοσύνης και στερνοπαίδι της προσφυγιάς, με αίμα που έρχεται από τα βάθη της ιστορίας να ενωθεί με το αίμα μας, με όρκο πίστης στη φυλή την Ποντιακή και τα τέσσερα ιερά γράμματα ΠΑΟΚ, περνώντας οι πρόγονοι του και ο ίδιος δια Πυρός και Σιδήρου, γνωρίζει καλά το δικό του γενετικό κώδικα και δείχνει με τις πράξεις του ότι και το δικό του αίμα βράζει όταν καταλαβαίνει την ιστορική ευθύνη που η μοίρα του ανέθεσε.

Κόντρα στο ψευτορωμαίικο, κόντρα στο βρώμικο Αθηνοκεντρικό κατεστημένο, είναι το ίδιο κατεστημένο που εξολόθρευσε κάθε άριστο στην αρχαία Ελλάδα, είναι το ίδιο κατεστημένο που τέτοιες ημέρες άφηνε τον Παύλο Μελά «ξεκρέμαστο» στα βόλια των ρουφιάνων και των Κομιτατζήδων, είναι το ίδιο χοντρόπετσο κατεστημένο που άφηνε τον Ελύτη να πολεμά για λευτεριά με τον τύφο στα βουνά της Βορείου Ηπείρου και λίγα χρόνια αργότερα το ίδιο «πνευματικό» κατεστημένο να τον χλευάζει κι'ας χάριζε στην Ελλάδα ένα Νόμπελ λογοτεχνίας. Το ίδιο κατεστημένο στον πολιτισμό και τον αθλητισμό σήμερα πολεμά μια ολόκληρη πόλη μια τεράστια ιστορία που έρχεται από μακριά να ενωθεί με την μοίρα του.

Τη νοητή αυτή γραμμή που ενώνει θνητούς και Θεούς δια Πυρός και Σιδήρου και προσπαθεί να βρίσκει το δίκιο της μέσα από μια «γροθιά στο στομάχι» και μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Είναι αυτή η γροθιά δυνατή όταν είναι ενωμένη και την νιώθουν για τα καλά όχι τόσο τα παιδιά στην αντίπαλη κερκίδα αλλά το κατεστημένο αυτό καθ' αυτό. Αυτός ο τρόμος στα μάτια και την καρδιά του τέρατος που ξεψυχάει κάθε φορά που ο οργανισμός ΠΑΟΚ λειτουργεί ορθά και πετυχαίνει βήμα βήμα μικρές νίκες, κάθε φορά που κατακτά καρδιές και συνειδήσεις.

Δια Πυρός και Σιδήρου θα δοθεί ακόμη μια μάχη με το «κράτος» των Αθηνών και του Πειραιά όπως όλα δείχνουν αυτή τη χρονιά, μια χρονιά που ξεκινάει ουσιαστικά τώρα, την ερχόμενη Κυριακή με το μεγάλο ντέρμπι επί του «πρωταθλητή» του πιο βρώμικου καθρέφτη της ποδοσφαιρικής κοινωνίας μας.

Είναι η μοίρα των τεσσάρων ιερών γραμμάτων να πολεμάει για την επιβίωση και την αναγνώριση, είναι η μοίρα των ανθρώπων αυτής της τεράστιας σε ιστορικό βάθος ομάδας και των ανθρώπων της, να ακολουθούν πιστά τα ίδια μοιραία μονοπάτια.

Είναι η ώρα των οπαδών να δώσουν ξανά το παρόν και να γεμίσουν τον ποδοσφαιρικό μας Ναό αυτή την Πέμπτη στις 18.00, να βροντοφωνάξουμε ότι αυτή την φορά είμαστε ενωμένοι όσο ποτέ άλλοτε, παθιασμένοι όσο ποτέ άλλοτε και αποφασισμένοι να περάσουμε δια Πυρός και Σιδήρου, να διδάξουμε ξανά αθλητικό πολιτισμό ως νικητές και άξιοι απόγονοι όσων τίμησαν τα σύμβολα και τα τέσσερα ιερά μας γράμματα.

ΠΑΟΚ...ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ και ΣΙΔΗΡΟΥ γράφουμε ιστορία.

Κλείνοντας, ας μου επιτραπεί να παραφράσω τους στίχους του μεγάλου μας ποιητή...

''ΠΑΟΚ.. κι' η μοίρα ότι θέλει ας γράφει''

Διαβάστε ακόμη...