Ιβάν, έχεις γράμμα ...

Το Φθινόπωρο μπήκε για τα καλά, και ως συνεπής Έλλην που σέβεται τις αργίες τις γιορτές και τις σχόλες, μετά από τις θερινές διακοπές μου, το μυαλό πάει που αλλού...στις διακοπές των Χριστουγέννων.
Ακρίτας
Ιβάν, έχεις γράμμα ...

Όλα έχουν την χάρη τους και μ' αρέσουν, ωραία είναι τα νησιά, αλλά σαν την Χαλκιδική δεν έχει...ωραίες και οι ρομαντικές βροχές του Οκτωβρίου, αλλά σαν τις διακοπές των Χριστουγέννων δεν έχει. Μελομακάρονα, μπακλαβάδες, παραδοσιακά γλυκά, ευκαιρία για ταξίδια, στολισμένες βιτρίνες, στολισμένοι δρόμοι (όχι για την Θεσσαλονίκη που την στολίζουμε πλέον μόνο σε κάθε γυμνή ποδηλατοδρομία σε κάθε run for fun και σε κάθε ραμαζάνι).

Μεγάλωσα...και το καταλαβαίνω κάθε φορά που σκέφτομαι τα δώρα κάτω από το δένδρο, τα μικρά και μεγάλα πολυκαταστήματα που πρέπει να επισκεφθώ για να βρω εκείνα τα δώρα που θα κάνουν τα πρόσωπα των αγαπημένων μου να χαμογελάσουν...και για μένα; Για μένα ποιος; Τι δώρο πλέον μπορεί να με κάνει χαρούμενο..πριν τελειώσω αυτές τις ώριμες απορίες ήρθε στο μυαλό μου ο δικός μου ξεχασμένος Αϊ Βασίλης ... κοιλίτσα, κατάλευκη γενειάδα ζεστή καλοσυνάτη καρδιά έτοιμη να κάνει κάθε αγαθοεργία που θα της ζητηθεί χωρίς αντάλλαγμα και που προσπαθεί να αφήσει τους πάντες χαρούμενος πληρώνοντας για τις επιθυμίες τους... πριν τελειώσω τις βαθυστόχαστες σκέψεις μου για τις εορτές του χειμώνα μου ήρθε μια εξαιρετική ιδέα...θα στείλω γράμμα στον Ιβάν Σαββίδη, τον δικό μου «ποδοσφαιρικό Άγιο Βασίλη»

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Ελπίζω το γράμμα μου να σας βρίσκει καλά στην υγεία, εσάς αλλά και όλη την οικογένεια σας. Είμαι ένας οπαδός της ομάδας και πρωτίστως θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα όσα έχετε κάνει για την πόλη, τη χώρα και την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια.

Έχω πατήσει τα πρώτα ...άντα και πλέον η νονά δε μου φέρνει δώρα ούτε τα Χριστούγεννα, ούτε τις άλλες καθιερωμένες εορτές. Έχω ξεπαραδιαστεί να στέλνω εγώ δώρα σε συγγενείς και φίλους. Έχω ξεχάσει πότε κάποιος μου δώρισε κάτι...ειλικρινά. Κύριε Σαββίδη είστε η τελευταία μου ελπίδα. Επειδή ξέρω ότι είστε πολυάσχολος και ο χρόνος σας είναι υπερπολύτιμος θα μπω κατευθείαν στο θέμα μας. Θέλω εφέτος να αναλάβετε το ρόλο της νονάς που με ξέχασε και να μου κάνετε ένα μικρό μεν, αλλά πολύ σημαντικό δώρο για μένα.

Κύριε Πρόεδρε του ΠΑΟΚ, τα Χριστούγεννα θέλω η Ομάδα να είναι πρώτη και στο τέλος να πάρουμε το φετινό πρωτάθλημα.

Πρόεδρε του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, εσύ που αγαπάς τόσο πολύ την ράτσα μας την Ποντιακή την Ακριτική, μη με ξεχάσεις.

Ξέρω βέβαια ότι αυτό δεν εξαρτάται 100% από εσένα, αλλά από τον προπονητή και από εκείνους τους παικταράδες που έφερες, απλώνοντας στα πόδια τους χρυσάφι που σπανίζει στις ημέρες μας. Ξέρω ότι προσπαθείς να προστατέψεις την ομάδα μας από «κοράκια» όλων των ειδών «μαύρα» «πολιτικά» «ποδοσφαιρικά-παραγοντικά», βαλτά πιόνια ενός σάπιου διεφθαρμένου συστήματος, και επίσης ξέρω ότι αυτός ο αγώνας είναι δύσκολος, εξαιρετικά δύσκολος. Όμως γι' αυτό είναι τα γράμματα, οι ευχές οι δεήσεις και οι εκκλήσεις...

Γιατί θα ζήσουμε ένα θαύμα όταν δούμε τον αετό να φτερουγίζει στην κορυφή! Ζούμε για το θαύμα της αξιοκρατίας της δικαιοσύνης και της αξιοσύνης, σε μια χώρα που βουλιάζει μέρα με την ημέρα στην άβυσσο της υπογεννητικότητας της λαθροεισβολής της οικονομικής εξαθλίωσης και της υποβάθμισης των ζωών μας.

Έτσι εξηγείται πως ειδικά στις ημέρες μας, μικρές ή μεγάλες γιορτές γίνονται ευκαιρίες απόδρασης από το «γκρίζο κελί» της καθημερινότητας και ως πραγματικοί Έλληνες παίρνουμε αυτό το γκρίζο και το διαχωρίζουμε, κάνοντας το ακατόρθωτο, κάνοντας το ένα χρώμα δύο, το άσπρο και μαύρο και βάφουμε με αυτά τα χρώματα κασκόλ σημαίες και φανέλες, και ενώνουμε την δύναμη της θέλησης με την Ισχύ του Δικέφαλου Αετού, του συμβόλου της μεγαλύτερης κοσμοκρατορίας που γνώρισε ποτέ το ανθρώπινο είδος.

Μικροί ήρωες τις καθημερινότητας, παιδιά της Θεάς Μνημοσύνης, δεν λησμονούμε τις αξίες και τις παραδόσεις μας.

Ιβάν Σαββίδη, φέρε το πρωτάθλημα στον Πύργο το Λευκό και θα κάνουμε 365 ημέρες τον χρόνο Χριστούγεννα μαζί.

Υ.Γ Αν δω και καμιά μπουλντόζα και μαστόρια να μετράνε μέσα κάτω γύρω και πάνω από την Τούμπα...θα ανέβεις πιο πολύ στα μάτια μου να το ξέρεις και θα το εκτιμήσω του χρόνου στην περίοδο αγοράς νέων διαρκείας...να μην είμαστε και αχάριστοι.

Διαβάστε ακόμη...