Από τον Ίβιτς στον Στανόγιεβτις και τον Βούκιτς

O "President" κάνει ντεμπούτο την φετινή σεζόν στο paokmania και γράφει για την επιλογή Στανόγιεβιτς για την θέση του προπονητή, τον Βούκιτς αλλά και τα πρώτα επίσημα παιχνίδια του «Δικεφάλου του Βορρά»
President
Από τον Ίβιτς στον Στανόγιεβτις και τον Βούκιτς

- Καλησπέρα σε όλους τους φίλους της στήλης και καλή χρονιά να έχουμε..... Από αυτή την γωνιά του ίντερνετ θα σχολιάζουμε την «ασπρόμαυρη» επικαιρότητα. Αφήνω τις πολλές εισαγωγές και ξεκινάω με τα θέματα μου....

- Το τέλος της περσινής σεζόν βρήκε τον ΠΑΟΚ να χάνει την έξοδο το Champions League, αλλά να κατακτά το κύπελλο Ελλάδος μετά από 14 χρόνια με τον Βλάνταν Ίβιτς να βρίσκεται άκρη του πάγκου. Οι δύο πλευρές δεν μπόρεσαν να βρουν την «χρυσή τομή» για την ανανέωση του συμβολαίου του Σέρβου τεχνικού. Ο αντικαταστάτης του Ίβιτς μετά από εισήγηση του Βούκιτς στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ο Αλεξάντερ Στανάγιοβιτς. Μια επιλογή μεγάλου ρίσκου. Γιατί μιλάμε για έναν προπονητή όπου μετά την μεγάλη του επιτυχία στην Σερβία με την Παρτιζάν και την κατάκτηση του πρωταθλήματος πήγε σε ένα ποδοσφαιρικό νεκροταφείο όπως είναι η Κίνα.

- Στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποδείξει πως αυτά που κατάφερε στην Παρτιζάν μπορεί να τα επαναλάβει. Στις πρώτες του ημέρες στην τεχνική ηγεσία της ομάδας της Θεσσαλονίκης δείχνει να αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες όσον αφορά την αγωνιστική ταυτότητα του ΠΑΟΚ που θα παρουσιάσει την φετινή σεζόν. Στην αρχή της προετοιμασίας ξεκίνησε με το 4-4-2 το οποίο όπως φάνηκε στα φιλικά παιχνίδια στην Ολλανδία δεν ταίριαξε στην ομάδα και το άλλαξε σε 4-3-3. Το τελευταίο σύστημα το είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι με τους Ουκρανούς με τα αποτελέσματα να είναι απογοητευτικά. Στον επαναληπτικό στην Τούμπα επέστρεψε στο παλιό και γνώριμο 4-2-3-1 για τον ΠΑΟΚ, με την εικόνα του ΠΑΟΚ να είναι ελάχιστα καλύτερη από το προηγούμενο παιχνίδι.

- Η ομάδα δείχνει πως αντιμετωπίζει προβλήματα που επιβάλλεται να λυθούν μέχρι το πρώτο παιχνίδι με τους Σουηδούς. Αυτό θα γίνει με δουλειά στις προπονήσεις αλλά και με τη μεταγραφική ενίσχυση στις θέσεις του αμυντικού χαφ και του κεντρικού αμυντικού που είναι απαραίτητη για την συνέχεια της σεζόν.

- Σε αυτή την μεταγραφική περίοδο έντονη ήταν η παρουσία του Βούκιτς στις κινήσεις που έγιναν και πολύ πιθανό να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Δεν ξέρω αν κάποια στιγμή στο μέλλον ο Σαββίδης επιλέξει να δώσει κάποια θέση μέσα στον ΠΑΟΚ, καθώς οι δύο άνδρες έχουν άριστες σχέσεις. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως πάει στην άκρη ο Λούμπος Μιχελ. Ο πρώην διαιτητής αποτελεί από τις καλύτερες επιλογές του Σαββίδη και ένας άνθρωπος που γνωρίζει πως θα πρέπει να κινηθεί έτσι ώστε να γίνει η δουλειά. Άλλωστε η περσινή ομάδα που πήρε το κύπελλο ήταν και ένα δικό του έργο.

- Για τα παιχνίδια με τους Σουηδούς έχουμε χρόνο για να τα πούμε... Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα θα είναι το ραντεβού μας. Αυτά για αρχή....

Διαβάστε ακόμη...