«Ιβαν κατέβα στο κάγκελο»

Είμαι βέβαιος ότι η ασύμμετρη για τα πλανητικά μας δεδομένα δυσωδία που εκπέμπεται από το νότιο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου μπορεί, πλέον, και γίνεται αντιληπτή από όλα τα αστέρια του ουρανού γιατί
Outsider
«Ιβαν κατέβα στο κάγκελο»

αντί για λάμψη το σύμπαν κατακλύζεται από μία εκτυφλωτική καφετί βοθρίλα made in Athens που όλα τα τηλεσκόπια του διαστήματος μπορούν και εντοπίζουν.

Οι μάσκες δεν έπεσαν σήμερα όπως παντού έχει γραφτεί. Είχαν πέσει από την πρώτη μέρα που μας ήρθε ο Ιβαν. Τον φοβήθηκαν και τον πολεμούν χωρίς να το κρύβουν. Είναι μέγεθος μεγαλύτερο από το δικό τους, έχει μεγάλες Ρωσικές πλάτες επιχειρηματικής και πολιτικής προέλευσης και αυτά τα στοιχεία από μόνα τους τους ωθούν αντανακλαστικά να προστατεύουν το κάστρο τους με μεγάλη λύσσα προτού αυτό πέσει στα χέρια του «εχθρού».

Δεν έχει ξαναϋπάρξει ιστορικά στον Ελληνικό ποδόσφαιρο μία τέτοια εξοντωτική τιμωρία. Συμφωνώ. Και δεν έχει καμία σημασία που το σκέλος της αφαίρεσης βαθμών δεν επιδρά στην συμμετοχή μας στα πλέι όφ και εντέλει στην Ευρώπη. Γιατί αυτό που μέτρησε σε αυτούς ήταν να μας εξοντώσουν με τη μεγαλύτερη ποινή. Δεν λογάριασαν από ποιον βαθμολογικό πίνακα θα αφαιρεθούν οι βαθμοί. Θα μπορούσε να ήταν και από το νέο πρωτάθλημα. Το ότι σταθήκαμε τυχεροί από αυτήν την άποψη δεν αναιρεί το ουσιώδες που ήταν η εξόντωση του ΠΑΟΚ. Αυτοί προσπάθησαν απλά δεν πέτυχε όσο θα ήθελαν. Είμαι βέβαιος ότι την επόμενη φορά, όταν θα ξαναστηθεί στον τοίχο ο δικέφαλος θα κοιτάξουν να είναι πιο αιματηρή η εκτέλεσή μας.

Ιβάν είναι ολοφάνερο ότι σε τιμωρούν που μπόρεσες και τους πήρες τσαμπουκά το κύπελλο. Σε τιμωρούν που τους πήρες και την έδρα του τελικού και κατ΄ αυτόν τον τρόπο δεν πήγες ως πρόβατο στη σφαγή, όπως συμβαίνει πάντα στους τελικούς του ΟΑΚΑ. Και το 2014 αν ο τελικός γινόταν στο Βόλο θα το παίρναμε. Εδώ τους το πήρε εκεί και η Λάρισα.

Ιβάν, ζεις σε ένα κράτος που δεν αντιλαμβάνεται τι θα πει σεβασμός. Δεν την γνωρίζουν αυτήν την έννοια εκεί στην Αττική. Χίλια καλά κάντους αυτοί θα σε πατήσουν όταν αυτό θα ορίσει το συμφέρον τους. Δεν πα να σώζεις προβληματικές επιχειρήσεις από τα νύχια των Τούρκων επενδυτών, δεν πα να σώζεις επιχειρήσεις και εκατοντάδες θέσεις εργασίας για τις απλές οικογένειες που επιφέρουν ωφέλεια, εκτός των άλλων, και στους ασφαλιστικούς οργανισμούς και φορολογικά έσοδα στον κρατικά κορβανά, αυτοί πάντα θα σε βλέπουν ως απειλή και θα είναι με το δάκτυλο στη σκανδάλη έτοιμοι να σε ματώσουν.

Ιβάν παράτα τη σαλονάτη συμπεριφορά. Δεν την εκτιμούν, δεν την κατανοούν, δεν τους αξίζει.

Ιβάν το μαχαίρι στα δόντια και κατέβα χαμηλά στα κάγκελα. Όπλισε κάθε σου πυροβόλο όπλο. Αξιοποίησε και το τελευταίο σου πυρομαχικό. Όταν δουν την αλλαγή στη στάση σου, κυρίως δε όταν την νιώσουν, τότε μόνο περίμενε αλλαγή.

Ιβάν αυτοί μόνο από φόβο καταλαβαίνουν. Τώρα στις εκλογές της ΕΠΟ, εφόσον επιβεβαιωθεί η κυριαρχία του ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ υποψηφίου, άλλαξε τα πάντα και δείξε και στο τελευταίο λαμόγιο ποιος θα είναι το πραγματικό αφεντικό.

Γιατί τώρα Ιβάν απλά σε δουλεύουν. Επειδή δεν αδικήθηκες στον δεύτερο ημιτελικό της Τούμπας (όπως συνέβη ολοκάθαρα στον πρώτο) και σου επιτράπηκε να ρίξεις μια άνετη τεσσάρα στον άμοιρο αφραγκούζο και, κατά δεύτερον, επειδή το γκολ του τελικού ήταν οφ σάιτ (αν και προηγούμενα δεν έδωσαν καθαρό πέναλτι) σε βάφτισαν ειρωνικά «Χαλίφη».

Και από τη μέρα που σε αποκάλεσαν έτσι κάθε εικοσιτετράωρο που περνάει αυξάνονται οι πληγές που σου επιφέρουν. Σου στέλνουν Κομίνη και καλογερόπουλο στα πλέι οφ και σε εξοντώνουν με την μεγαλύτερη ποινή όλων των εποχών στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ τον αντίπαλό σου στον ίδιο τελικό (και υποτιθέμενο «σύμμαχο») τον χαϊδεύουν με μία νορμάλ ποινή παρόλο που με εκείνους αλληλομαχαίρονταν τα μπεδρεμένα μας, παρόλο που και εκείνων οι οπαδοί εισήλθαν στο γήπεδο ώστε να ήταν δυνατόν να ισχύσει, επίσης, το ίδιο κατηγορητήριο και εντέλει ίδια εξοντωτική ποινή, που όμως τη γλίτωσαν γιατί κατά διαβολική «σύμπτωση» ο παρατηρητής του αγώνα «δεν είδε και δεν άκουσε» κίτρινους οπαδούς που πήδηξαν τα κάγκελα και αντιμάχονταν με τα ΜΑΤ...

Ιβαν, κατέβα στα κάγκελα και εκεί να μείνεις! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, Ιβάν. Τα σοκολατάκια να τα στέλνεις στον Πούτιν και τα σκ@τ@ στην Αττική. Είναι μονόδρομος.

Outsider

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...