H προπαγάνδα τους απαιτεί εγρήγορση της ΠΑΕ

Καμιά φορά επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια αλλά δεν γίνεται και αλλιώς γιατί συνεχώς τα βρίσκουμε μπροστά μας και εκνευριζόμαστε. Άκουγα σήμερα το μεσημέρι σε εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ να μιλάει ο δημοσιογράφος
Outsider
H προπαγάνδα τους απαιτεί εγρήγορση της ΠΑΕ

τηλεφωνικώς με τον ψηλοτάβανο επιθετικό βετεράνο, πρώην ποδοσφαιριστή του βάζελου από την εποχή του Ουέμπλεϊ και επί δεκαετίες πρόεδρο του Πανελλήνιου συνδέσμου αμειβομένων ποδοσφαιριστών, ο οποίος γενικώς βγαίνει κάθε τόσο σαν μαϊντανός στα ερτζιανά και αμολάει ορυμαγδών ποικίλες κοτσάνες τις οποίες μεταφέρει ως δήθεν απόσταγμα μακράς ποδοσφαιρικής εμπειρίας.

Ο συγκεκριμένος, λοιπόν, γραφικός τύπος που ως ποδοσφαιριστής δεν μπορούσε να στρίψει αλλά επειδή ήταν ψηλός υπερείχε στους τυφλούς, ως μονόφθαλμος, έβαζε καμιά κεφαλιά στα δίχτυα και έλαβε τόση υπεραξία από την προπαγάνδα των ΜΜΕ Αθηνών - πολύ πάνω από την προβλεπόμενη για την πραγματική του υπόσταση - που μιλάει στις εκπομπές σαν κανένα μυθικής αξίας κεντρικό πρόσωπο της Ελληνικής ποδοσφαιρικής βίβλου, αφού αποθέωσε τον Σουηδό Μπέργκ για τα όσα πρόσφερε στον βάζελο και στο... Ελληνικό ποδόσφαιρο (sic) και αφού μίλησε για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του (...) για τον οποίο τον συμπαθούσαν συμπαίκτες και αντίπαλοι (το παράκανε λέμε ο τύπος)στο τέλος ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι μπορεί η εξ Αραβίας πρόταση των τριών εκατομμυρίων, ανά έτος, να ήταν ελκυστική αλλά εκείνο που έδιωξε τον παίκτη από την Ελλάδα ήταν η ... άδικη τιμωρία του από τα Ελληνικά δικαιοδοτικά όργανα, τα οποία (άκουσον – άκουσον) μείωσαν στην έφεση την ποινή του αμυντικού του ΠΑΟΚ που έπρεπε από το πρώτο δεκάλεπτο να έχει αποβληθεί με κόκκινη (εννοούσε τον Κρέσπο!) και δεν μείωσαν εκείνη του Σουηδού παικταρά (χούλιγκαν) ...που δεν έκανε τίποτα το σοβαρό! Δεν τον σεβάστηκαν και γι αυτό φεύγει!

«Με αυτόν τον τρόπο το Ελληνικό σύστημα - που βοηθάει τον ΠΑΟΚ και τους μέτριους παίκτες και όχι τον Παναθηναϊκό και τους παικταράδες του – έδιωξε έναν παγκόσμιας κλάσης παίκτη από την χώρα μας». Γύρω από αυτό το συμπέρασμα κινήθηκε το πνεύμα του εν λόγω βετεράνου παραμυθά.

Και δώστου του δημοσιογράφου να τον αβαντάρει και να του αφιερώνει σχεδόν την περισσότερο ώρα της εκπομπής ακούγοντας τον πράσινο βετεράνο να ανακυκλώνει τα ίδια και τα ίδια μόνο και μόνο για να ακουστεί όσο πιο πολύ γίνεται στο πανελλήνιο το πόσο ...αδικημένη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός και πόσο ευνοημένη ομάδα βγαλμένη μέσα από τα έγκατα του συστήματος είναι ο ΠΑΟΚ!!!!

Ναι, ρε φίλε, τα ακούς και σου έρχεται να σπάσεις τη συσκευή. Και όμως το περνάνε αυτό το μήνυμα καθημερινά. Έχουν θάψει όλες τις διαχρονικές αδικίες σε βάρος του ΠΑΟΚ και υπέρ του βάζελου, ακόμα και τις φετινές π.χ. την διαιτησία του Κομίνη στον πρώτο ημιτελικό που δεν έδωσε την χερούκλα στον Χούλτ και έκανε έξαλλο τον Μάτος, στον τελικό ο ίδιος που δεν έδωσε το μαρς πέναλτι, μπροστά στα μάτια του, στον Κρέσπο για να επακολουθήσει αμέσως μετά το γκολ του Ενρίκε που ως λάθος χρεώνεται στον επόπτη, η διαιτησία του ίδιου στα πλέι οφ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου σε όλα τα παιχνίδια σφύριζε εκνευριστικά μόνο για τον αντίπαλο, και δημιουργούν στην κοινή (τους) γνώμη την ακριβώς αντίθετη εικόνα σφαγής για την ομάδα της Αθήνας και ...εύνοιας για τον ΠΑΟΚ.

Είναι ολοφάνερο ότι ελέγχουν τα ΜΜΕ και είναι αδύνατο να τους ανταγωνιστούμε σ΄αυτόν τον τομέα. Σε ενενήντα εννέα φάσεις να αδικείται ο ΠΑΟΚ αυτοί θα σταθούν στη μία που ευνοήθηκε και αντίθετα θα θάψουν τις ενενήντα εννέα που ευνοήθηκαν οι αντίπαλοι για να σταθούν στη μία που αδικήθηκαν.

Δε γίνεται, όμως, να συνεχίσουμε έτσι. Θα το χάσουμε εντελώς το παιχνίδι επικοινωνιακά και συνεχώς θα είμαστε στο καναβάτσο από τα χτυπήματα που θα μας επιφέρουν είτε αδικούμαστε είτε όχι. Επαναλαμβάνουμε η ΠΑΕ πρέπει να βελτιώσει την επικοινωνιακή της πολιτική. Τίποτα που να αφορά στην ομάδα μας και τη θίγει δεν πρέπει να μένει αναπάντητο. Σε διαφορετική περίπτωση θα είμαστε πάντα θύματα παραπληροφόρησης και επικοινωνιακής αλητείας.

Outsider

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...