«Μεγάλο σωματείο μόνο ο ΠΑΟΚ»

Ο πολυδιαφημισμένος βάζελος της ντεμέκ υψηλής Αθηναϊκής κοινωνίας, στο πλευρό του οποίου - μας έχουν ζαλίσει τόσο χρόνια – υποτίθεται συστρατεύεται όλος ο «καλός» κόσμος του πολιτικού, καλλιτεχνικού,  
Outsider
«Μεγάλο σωματείο μόνο ο ΠΑΟΚ»

και οικονομικού βίου της Αττικής, δεν κατάφερε, ούτε και με τη δεύτερη προσπάθεια, να εκλέξει διοίκηση στον ερασιτέχνη του (τον αποκαλούμενο παντού και «μαμά» του συλλόγου). Όλες οι και καλά ... «Παναθηναϊκάρες» κρυμμένες και εξαφανισμένες, όπως αρμόζει σε κανονικό λαγό που το βάζει στα πόδια.

Τώρα αναγκαστικά θα πάνε σε διοίκηση πρωτοδικείου. Αυτό δεν είναι κακό ούτε και αποτελεί πρωτόγνωρη κατάσταση για τους συλλόγους. Εκείνο στο οποίο όμως αξίζει να σταθούμε είναι ότι σκέφτονται δημόσια να κατεβάσουν τα τμήματά τους χωρίς μπάτζετ. Δηλαδή με λίγα λόγια διαλαλούν ότι δεν έχουν «ΜΙΑ» και όσοι αθλητές δέχονται να παίξουν αμισθί και προπονητές να δουλέψουν τσάμπα, έχουν μία θέση στον πράσινο μαχαλά τους.

Ήδη οι αρνητικές εξελίξεις άρχισαν πρόσφατα να αχνοφαίνονται από τη στιγμή που το τμήμα βόλεϋ του συλλόγου (ΤΑΠ) δεν έλαβε άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Λογικά εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά εντός των ημερών, η ...φαιοπράσινη πετοσφαίριση (με τους πολλούς τίτλους) θα υποβιβαστεί στην αμέσως παρακάτω κατηγορία...

Ρεζιλίκια μεγέθους XXXX LARGE για ένα υποτιθέμενο μεγάλο και ιστορικό σωματείο, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι ότι είναι. Όμως η οικονομική κρίση τους ξεβράκωσε όλους. Τόσα χρόνια μας το παίζανε και καλά «μέγεθος» σε όλα τα σπορ και μόλις τους εγκατέλειψαν οι κρατικοί χορηγοί και οι εύκολες χρηματοδοτήσεις μέσω πολιτικών άρχισαν να καταρρέουν, όπως συμβαίνει με όλους εκείνους που δεν στηρίχτηκαν ποτέ στις δυνάμεις τους και έμαθαν να ανταγωνίζονται τους άλλους με γυάλινα πόδια.

Όσο για το παλαιό εξ Αθηνών άρθρο44 - που μετά μετατράπηκε σε ερασιτεχνικό θίασο για να απαλλαγεί, για δεύτερη φορά, από τα χρέη της φεσώνοντας ποδοσφαιριστές, προμηθευτές, μάνατζερ και δημόσιο - τα ρεζιλίκια κλιμακώθηκαν σε όλα τα τμήματά τους.

Έφτασαν πριν από μερικά χρόνια στα τρία δημοφιλέστερα στην Ελλάδα τμήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϋ) να αγωνίζονται την ίδια χρονιά σε ερασιτεχνική κατηγορία!!!

Μπορείτε να φανταστείτε κάτι ανάλογο στον μεγάλο ΠΑΟΚ, έστω και σε ένα από τα τρία αθλήματα, πόσο δε μάλλον ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΜΑΖΙ; Ούτε με σφαίρες, ούτε στην δευτέρα παρουσία, ούτε ακόμα και εάν έρθουν εξωγήινοι και γκρεμίσουν τα πάντα. Γιατί την Τούμπα και τον μεγάλο ΠΑΟΚ ΔΕΝ θα καταφέρουν ΠΟΤΕ να τους γκρεμίσουν. ΚΑΝΕΝΑΣ.

Και εμείς κάποτε έτυχε να έχουμε οικονομικό πρόβλημα για πάρα πολλά χρόνια σε όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη. Μπορεί να ήμασταν μέτριοι τόσα χρόνια (π.χ. στο βόλεϋ, στο πόλο κλπ) αλλά ποτέ δεν υποβιβαστήκαμε, ποτέ δεν μείνανε από έστω ένα ελάχιστο μπάτζετ που χρειάζεται μία ομάδα για να σταθεί στην πρώτη κατηγορία και να μη νιώσει την ντροπή του υποβιβασμού.

Εδώ είναι που φαίνεται το DNA και το μεγαλείο του κάθε συλλόγου. Μεγάλος σύλλογος δεν είναι αυτός που βρίσκεται κοντά στην εξουσία και μπορεί με τις άκρες που διαθέτει να αρπάζει τίτλους (όταν έρθει η σειρά του) και να ορίζει τη μοίρα των άλλων. Μεγάλος σύλλογος είναι εκείνος που ΜΟΝΑΧΟΣ του, στηριζόμενος σε ολόδικές του δυνάμεις προερχόμενες από τη σάρκα του σωματείου και τους απλούς φιλάθλους του, κόντρα στο εχθρικό και αφιλόξενο για εκείνο σύστημα, μπορεί και ορθοποδεί σε παντός καιρού καταστάσεις, και σε περιόδους παχυλών αγελάδων για την οικονομία της Χώρας αλλά και μέσα σε συνθήκες σκληρής οικονομικής κρίσης. Τέτοιο σωματείο (με αποδείξεις και ονόματα) στην Ελλάδα είναι ΜΟΝΟ ο ΠΑΟΚ.

Όσο για τον γαύρο που και εκείνος δεν έχει ξεφτιλιστεί ακόμα σε τμήμα του, για να ισχύσει το ίδιο θα πρέπει να κληθεί να επιβιώσει, και αυτός, σε συνθήκες σκληρής οικονομικής λιτότητας κάτι που στο ποδοσφαιρικό και μπασκετικό τμήμα τουλάχιστον δεν έχει συμβεί (ακόμα). Ο ερασιτέχνης του, πράγματι τα φέρνει δύσκολα πέρα αλλά μπορεί για την ώρα και στέκεται. Το μέλλον θα δείξει, αν και πιστεύω ότι αυτοί σε σχέση με τους άλλους δύο του ΠΟΚ είναι άλλη φάση. Ο κόσμος τους εύκολα συσπειρώνεται και όταν φανεί ο κίνδυνος ξεσηκώνονται, όπως και εμείς εδώ που θα παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές μας για να μην επιτρέψουμε ποτέ να ξεφτιλιστεί ο ΠΑΟΚ. Αυτό το τελευταίο είναι ίσως το μοναδικό κοινό μας στοιχείο. Κατά τα άλλα ...το χάος!

Outsider

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...