«Ο Ιβαν θα σας "γλεντήσει" ό,τι και εάν κάνετε»

Τώρα που για πρώτη φορά η ΠΑΕ απέκτησε ιδιοκτησία και διοίκηση που όχι μόνο δεν προσκυνάει τα κέντρα εξουσίας αλλά, απεναντίας, περνάει και στην αντεπίθεση δίνοντας, ίσοις όροις, αληθινή μάχη να συντριβεί
Outsider
«Ο Ιβαν θα σας "γλεντήσει" ό,τι και εάν κάνετε»

το συντεχνιακό ποδοσφαιρικό παρακράτος των Αθηνών, γίνεται φανερό στο γυμνό μάτι εκείνο που παλαιότερα επί άλλων διοικήσεων συνέβαινε, το νιώθαμε αλλά δεν ήταν απευθείας ορατό, ώστε να παραδοθεί προς κρίση στη κοινή γνώμη, ένθεν κακείθεν.

Τα μαχαίρια ενάντια στον Ιβαν δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν, όπως παλαιότερα. Γιατί ο Ιβάν είναι μέγεθος και δεν μασάει, ούτε ψαρώνει, και τα χτυπήματα εναντίον του δεν αρκούν να είναι υπόγεια και μη ορατά στους απέξω αλλά, απεναντίας, πολύ πιο ισχυρά και αποτελεσματικά εάν θέλουν να έχουν αποτέλεσμα.

Παλαιότερα φώναζε π.χ. ο Ζαγοράκης στις αδικίες που τις έβλεπε να έρχονται αλλά τον είχανε γραμμένο. Του δίνανε, βεβαίως, του πρωταθλητή Ευρώπης τύποις διαβεβαιώσεις ισονομίας αλλά όταν αυτές διαψεύδονταν με τον χειρότερο τρόπο, (σιγά μη του δώσουν και σημασία του ...επαρχιώτη) οι Αθηναίοι απλά το προσπερνούσαν ενώ η διοίκηση του ΠΑΟΚ το κατάπινε μη μπορώντας να αντιδράσει περισσότερο πέραν μιας καυστικής ανακοίνωσης που για τους αποδέκτες της ισοδυναμούσε με μία ακόμη άσφαιρη από βορρά ... πορδή που όπως έσκασε έτσι σε λίγη ώρα θα ξεμυρίσει...

Ο Ιβάν όμως, όπως προείπαμε, δεν είναι μέγεθος που τα καταπίνει κάτι τέτοια. Και ούτε αρκείται σε ανακοινώσεις που απλά γεμίζουν τις σελίδες του τύπου. Ό,τι λέει το εννοεί. Ο Ιβάν οπλίζει και πυροβολεί, στο ίδιο μήκος κύματος που το κάνουν και εκείνοι. Και το μεγάλο τους άγχος είναι που βλέπουν ότι τα όπλα του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ αποδεικνύονται ακόμα ισχυρότερα από τα δικά τους. Κοινώς διαπιστώνουν ότι για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική τους διαδρομή έμπλεξαν με πραγματικό αντίπαλο!

Έτσι, λοιπόν, τώρα τα έχουν ρίξει όλα τα όπλα τους στην αρένα. Πήγε Ο Σαββίδης να πάρει άδεια για τηλεόραση και τον είπαν λαγό. Τους έγραψε και αγόρασε 20% του MEGA και απειλεί για μεγαλύτερη πίεση. Έχουν χιλιάδες φορές μιλήσει ανοικτά για ύποπτα κεφάλαια που αφικνούνται από το εξωτερικό δια μέσω Σαββίδη και όχι μόνο δε λύγισε αλλά σε λίγους μήνες τους ανάγκασε να προβούν σε επίσημες ανασκευαστικές ανακοινώσεις αποκατάστασης της τιμής και της υπόληψής του.

Τον κατηγόρησαν για λαθρεμπόριο τσιγάρων εκ μέρους της ΣΕΚΑΠ και όχι μόνο δε λύγισε αλλά έδωσε τη μάχη για να αποδειχτεί η αλήθεια και την κέρδισε. Αναμένονται για μία ακόμη φορά δηλώσεις ... μετανοίας και ευθυγράμμισης στην αλήθεια. Θα τους κάνει και αγωγές για να ζητήσει αποζημιώσεις. Ομορφιές.

Παλαιότερα ποια διοίκησή μας είχε τη δύναμη να αντεπιτεθεί στα χτυπήματά τους; Μόλις πήγαινε καμία να αντιδράσει με κάποιο μέτρο πέρα της κλασικής ανακοίνωσης στον τύπο, άρχιζαν από «κάτω» τα χαστούκια. Πόλεμο επιχειρηματικό, πόλεμο πολιτικό, πόλεμο ποδοσφαιρικό, ό,τι είδους πόλεμο θέλεις αρκεί να συντριβεί ο επαναστατημένος και μια χαρά αποκαθίστατο η ... τάξις.

Και τι κάνανε (αναγκαστικά) τότε οι διοικήσεις μας μόλις συνειδητοποιούσαν ότι δεν τους παίρνει; Σκύβανε το κεφάλι για να συνεχίσουν να υπάρχουν (άλλωστε δεν είναι και λίγο να είσαι ο Πρόεδρος στον ΠΑΟΚ που για τον Αλέφαντο είναι ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ελλάδας) και με προμετωπίδα το κακό κατεστημένο, ως εξήγηση απέναντι στους φιλάθλους της ομάδας, βολεύονταν στη μετριότητα μιας και δεν μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα. Μερικές προχωρούσαν ακόμα περισσότερο και καταργώντας την πατροπαράδοτη ανεξαρτησία του συλλόγου γαντζώνονταν από τα γνωστά άρματα για να συνεχίσουν να υπάρχουν. Αυτό κι αν ήταν ξεφτίλα για το μέγεθος του ΠΑΟΚ...

Έτσι μας μάθανε τόσα χρόνια να ενεργούμε αυτοί «οι κάτω». Αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ για εκείνους. Μάλιστα, μερικές φορές όταν θέλανε να μας ειρωνευτούν λέγανε «μη τα βάζετε με το Αττικό κατεστημένο, δεν φταίει αυτό για την κατάντια σας, το κατεστημένο βρίσκεται μεταξύ Τούμπας και ...Πανοράματος, θέλοντας να καταδείξουν ότι οι διοικήσεις μας ψάχνονται από μόνες τους να πουληθούν. Δηλαδή και γ@@@νοι και δαρμένοι!

Οι στιγμές είναι πράγματι πρωτόγνωρα ιστορικές. Η ανατροπή είναι κοντά. Μακάρι να αντέξει ο Ιβαν. Στο πλευρό του όλες οι υγιείς ασπρόμαυρες δυνάμεις που δεν πρόκειται ποτέ να ξεπουληθούν για λίγα παραπάνω προσωπικά κοκαλάκια. Ο εφιάλτης πάντα θα υπάρχει αλλά ο δικός μας ρόλος είναι να τον εντοπίζουμε και να τον αποβάλλουμε από την οικογένεια.

ΥΓ: Για τα λιμά της πόλεως δεν έχω καμία κουβέντα. Εάν είχαν μυαλό θα καταλάβαιναν σε ποιανού το στρατόπεδο θα έπρεπε να βρίσκονται. Όταν προοδεύει ο γείτονας, προοδεύεις και εσύ. Όταν θέλεις να του ψοφήσει η κατσίκα μοιραία θα βρίσκεσαι πάντα μεταξύ α, β και γ εθνικής...

Outsider

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...