«Τα επεισόδια του ΣΕΦ που θάφτηκαν από τα ΜΜΕ»

Χθες στο Στάδιο «Ειρήνης και φιλίας» (αλήθεια πολύ τραγελαφική ονομασία που παραπέμπει πια σε ανέκδοτο με βάση την προϊστορία του κλειστού αυτού γυμναστηρίου όπου οι έννοιες τόσο της φιλίας όσο και
Outsider
«Τα επεισόδια του ΣΕΦ που θάφτηκαν από τα ΜΜΕ»

της Ειρήνης έχουν υποστεί, κατ΄επανάληψη, ομαδικό βιασμό από τους παροικούντες το γνωστό λιμάνι) επαναλήφθηκαν εκείνα που συνήθως βλέπουμε όταν χάνει ο οσφπ. Μόλις οι λεπιασμένοι της κερκίδας συνειδητοποίησαν ότι χάθηκε κάθε ελπίδα να στεφθούν πρωταθλητές ξεκίνησαν τους γνωστούς τραμπουκισμούς.

Αντικείμενα πετάχτηκαν στον αγωνιστικό χώρο, πυρσοί άναψαν και κροτίδες εκτοξεύτηκαν με τόση μαζικότητα που ανάγκασαν τους παίκτες του βάζελου, αλλά και τους διαιτητές, να φύγουν άρον άρον προς τα αποδυτήρια δύο λεπτά πριν από τη λήξη και ενώ οι γηπεδούχοι είχαν πετάξει λευκή πετσέτα στον αντίπαλο. Μήπως τα ίδια δεν έγιναν και στον πέμπτο τελικό στο βόλεϋ με εμάς στου Ρέντη; (καμιά τιμωρία παρεμπιπτόντως μήπως ακούσατε;) Μπα....

Όμως, δεν συντάσσεται το παρόν κείμενο για να καταδικάσει τα παραπάνω επεισόδια. Δεν έχουμε καμιά πρόθεση να ηθικολογήσουμε εκ τους ασφαλούς, ούτε και αρμόζει στην κουλτούρα του ΠΑΟΚτσή να παριστάνει την σκανδαλισμένη μυξοπαρθένα που με το παραμικρό αναθεματίζει ό,τι δεν συνάδει με την ... παιδεία και ανατροφή της. Δεν είμαστε βγαλμένοι από άλλο ανέκδοτο. Ξέρουμε από γήπεδα, από αγανάκτηση φανατικών οπαδών, ενώ η έλλειψη της πρέπουσας οπαδικής συμπεριφοράς είναι ένα σεμινάριο που δεν παρακολουθήσαμε ούτε εμείς εδώ στην Τούμπα(όπως άλλωστε και παντού στην Ελλάδα).

Ο λόγος είναι άλλος. Προσέξτε πως παρουσιάζει το σύνολο του αθηναϊκού τύπου, σήμερα μία μέρα μετά, την κατάκτηση ενός τίτλους από κάποιον του ΠΟΚ. Παρόλο που όλοι η Ελλάδα είδε τα επεισόδια και τα αίσχη των γαύρων, σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων δεν υπάρχει καμία αναφορά. Πρώτο θέμα ο «πανάξιος» τίτλος του βάζελου και μόνο αυτός! Καμία αναφορά σε επεισόδια.

Δηλαδή εάν δεν βλέπαμε ζωντανά από τις οθόνες μας τι ακριβώς συνέβη και περιμέναμε από τις φυλλάδες, χωρίς υπερβολή, θα μέναμε με κενό ενημέρωσης . Δεν ξέρω εάν στις εσωτερικές σελίδες αναφέρουν κάτι άλλο αλλά στις εξωτερικές .... όλα καλά, όλα ανθηρά!! Ούτε επεισόδια βλέπουμε, καμιά σχετική φωτογραφία, επίσης, λείπουν τα γνωστά ηθικοπλαστικά αναθέματα, καμιά απολύτως βαθύτερη προσέγγιση για το «κακό που μας βρήκε», ούτε προαναγγελία τιμωρίας για το γηπεδούχο σωματείο και πολύ περισσότερο το ύψος αυτής, κοινώς χθες στο κλειστό του «Πολέμου και του μίσους» δεν σημειώθηκε ΤΙΠΟΤΑ!!

Δεν θα επιχειρήσω σύγκριση με αντίστοιχα επεισόδια στην Τούμπα γιατί θα διασπείρω την μελαγχολία. Απλά θα παραπέμψω στον τελικό του Βόλου. Ο ΠΑΟΚ κατακτάει το κύπελλο αλλά εμείς, και όλη η Ελλάδα, την επόμενη μέρα διαβάσαμε για «ΝΤΡΟΠΑΙΟ» κλπ. Ήταν εμφανής η προσπάθεια να υποβαθμιστεί η επιτυχία του ΠΑΟΚ την οποία κατέπνιξαν με τις γνωστές τους (όταν πρόκειται για περίπτωση ΠΑΟΚ) ηθικολογίες, καταγγελίες και αναθέματα. Πέρασαν εμμέσως, πλην σαφώς, το μήνυμα ότι το τρόπαιο περνάει σε δεύτερη μοίρα, προέχει το «αίσχους» των επεισοδίων και των κάφρων οπαδών που αμαυρώνουν τα γήπεδά μας κλπ. Δεν μας άφησαν να χαρούμε το κύπελλο αλλά, αντιθέτως , αφήνουν σήμερα όλο το χώρο στην κατάκτηση του τροπαίου του βάζελου και ξεχνάνε τα άλλα λες και φοβήθηκαν μη τυχόν και μετακινηθεί το κέντρο του ειδησιογραφικού ενδιαφέροντος σε άλλο ζήτημα πέρα από την πράσινη επιτυχία.

Θα το ξαναπώ. Αυτά τα πράγματα περνάνε απαρατήρητα αλλά ουσιαστικά καθορίζουν προς τα πού πρέπει να εστιάζει, κάθε φορά, η κοινή γνώμη. Κοινώς, αποτελεί μία επικίνδυνη γκεμπελική συμπεριφορά που χρήζει πάντοτε απάντησης. Το πόσο μεγάλη σημασία έχει να επεμβαίνεις στον πόλεμο της ενημέρωσης ώστε να αποκαθιστάς τις ισορροπίες είναι κάτι που δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση. Η τέχνη του να γίνεται το άσπρο μαύρο χρειάζεται και το αντίδοτό της. Η ΠΑΕ επιβάλλεται να επεμβαίνει πάντα εξισορροπητικά απέναντι στην προπαγάνδα τους αλλιώς θα το χάσουμε το παιχνίδι προτού καν επιχειρηθεί το πρώτο σοβαρό βήμα.

Outsider

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...