«Για τιμωρία του οσφπ στο βόλεϋ ακούστηκε κάτι;»

Σε οποιονδήποτε υπολογιστή εάν δώσεις κάποια δεδομένα στοιχεία θα παραχθεί συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Outsider
«Για τιμωρία του οσφπ στο βόλεϋ ακούστηκε κάτι;»

Τα ίδια αυτά δεδομένα εάν δοθούν σε οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή - που διαθέτει το ίδιο πρόγραμμα - πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα προκύψει. Αυτή είναι η τεχνοκρατική προσέγγιση των πραγμάτων που δεν σφάλλει ποτέ αφού τηρείται αυστηρό πλαίσιο κανόνων λειτουργίας για κάθε περίπτωση.

Τι όμορφα που θα ήταν εάν ίσχυε το ίδιο και στην περίπτωση της αθλητικής δικαιοσύνης. Ο τεχνοκρατικός κανόνας του ίδιου αποτελέσματος βάσει συγκεκριμένων δεδομένων θα έφερνε άλλον αέρα στον χώρο του αθλητισμού. Για παράδειγμα, τη μια μέρα στο Βόλο γίνονται επεισόδια μεταξύ φιλάθλων αλλά και μεταξύ φιλάθλων και αστυνομικών δυνάμεων και ο πέλεκυς πέφτει βαρύς στον κατηγορούμενο ΠΑΟΚ - και παραδόξως λιγότερο βαρύς για την επίσης κατηγορούμενη ΑΕΚ αλλά δεν είναι τώρα αυτό το ζητούμενο.

Την επόμενη μέρα μέσα στο κλουβί του Ρέντη θριαμβεύει η ελλιπής, λόγω απουσίας Στάροβιτς, ομάδα βόλεϋ του δικέφαλου, και άρα εκ προοιμίου αουτσάιντερ της συνάντησης, κάτι που είχε ως φυσικό αποτέλεσμα να χαλάσει η κόκκινη φιέστα τίτλου που μετά από δύο χρόνια στέρησης πρωτιάς - ένεκα ΠΑΟΚ - αναμένονταν μετά βουλιμίας να λάβει χώρα στις γεμάτες από λέπια κερκίδες της απεχθούς ομάδας, και αμέσως μετά το παιχνίδι γίνεται κάτι χειρότερο από το πλακωθούν οι αντίπαλοι οπαδοί μεταξύ τους ή με τις αστυνομικές δυνάμεις:

Αποκολλούνται και πετιούνται καρέκλες που σημαδεύουν τα άνευ προστασίας κράνους κεφάλια των παικτών που έτρεξαν να προστατευθούν στις γωνίες του κλειστού γυμναστηρίου φέροντες ως ασπίδα προστασίας κάποιες θεόσταλτες καρέκλες. Για τα μπουκάλια δεν θα γράψω κάτι γιατί περιείχαν πολύτιμο δροσερό νερό αναγκαίο για έναν αθλητή που επί 3 ώρες τα έδινε όλα στον αγωνιστικό χώρο... Να τα λέμε κι αυτά.

Δηλαδή στην περίπτωση του Ρέντη παραβιάστηκαν άρθρα και κανόνες που προβλέπουν χειρότερες ποινές αφού κινδύνεψαν εξ αιτίας των επεισοδίων αξιωματούχοι του αγώνα, όπως είναι οι παίκτες και οι παράγοντες του ΠΑΟΚ.

Για να δούμε πως αντέδρασε η μη τεχνοκρατική αθλητική δικαιοσύνη. Στην πρώτη περίπτωση έχει ήδη από μέρες εκδοθεί απόφαση με την οποία, σε πρώτο βαθμό τουλάχιστον, εξαντλήθηκε κάθε αυστηρότητα σε βάρος της κατηγορούμενης ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως προαναφέρθηκε, ενώ στην δεύτερη περίπτωση επεισοδίων (χειρότερης μορφής) έχει περάσει ένας ολόκληρος μήνας - και μια μέρα – και ακόμα να ακούσουμε ότι έχει επιληφθεί ο αθλητικός εισαγγελέας (!!!) ή ακόμα και εάν μου διέφυγε και έχει ήδη επιληφθεί η αθλητική διωκτική Αρχή, για τιμωρία δεν έχουμε ακούσει τίποτε μέχρι σήμερα...

Πέρασε ένας ολόκληρος μήνας από την ημέρα που ο Αγκάμεζ έπιανε, μπροστά στην κάμερα, τον Ανδρεάδη από τον λαιμό, από τη βροχή καρεκλών που πετιούνταν από λεπιασμένα χέρια των κερκίδων προς τον αγωνιστικό χώρο με δύναμη και στόχο την σωματική ακεραιότητα της αποστολής του ΠΑΟΚ, από τα δεκάδες γεμάτα νερό μπουκάλια που επίσης ήθελαν να σακατέψουν ό,τι ασπρόμαυρο κυκλοφορούσε στο τερέν, αλλά ακόμα μας λούζει το...σκοτάδι της τυφλής αθλητικής δικαιοσύνης που στην προκειμένη περίπτωση μοιάζει κυριολεκτικά άφαντη.

Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ μάθαμε ότι έχει καταγγείλει στον Άρειο Πάγο την περίπτωση της αδράνειας της αθλητικής δικαιοσύνης στο θέμα αυτό. Αλλά αυτό για το αυγό που λένε "πιάστο και κούρευτο" λέτε να ισχύει στην προκειμένη περίπτωση της καταγγελίας αυτής;;

Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο γρήγορα θα είχε επιληφθεί ο αθλητικός εισαγγελέας εάν τα επεισόδια είχαν αντίστροφη ροπή. Ούτε φυσικά θα έλλειπαν τα δημοσιεύματα εκείνα από τον Αθηναϊκό τύπο που θα είχαν προλάβει να επιβάλλουν ποινές προτού τους δικαστές... Ενώ τώρα τα ίδια ΜΜΕ παραμένουν στη μούγκα. Αλλά είπαμε, εμείς στο επικοινωνιακό υστερούμε πολύ. Ούτε καν τον αθλητικό τύπο της Θεσσαλονίκης δεν μπορούμε να έχουμε στο πλευρό μας όταν τον χρειαζόμαστε...

Outsider

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...