«Ιβαν, πάρτο αλλιώς…»

Και εκεί που επί μήνες παραμυθιάζανε τον κόσμο τους ότι τάχα θα πηγαίνανε για προπονητή από το πάνω ράφι της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής αγοράς (Πελεγκρίνι) ή έστω από σοβαρό πρωτάθλημα (Ρεμί Γκαρντ)
Outsider
«Ιβαν, πάρτο αλλιώς…»

με εναλλακτική ρεζέρβα, εάν κάτι στράβωνε, τον δοκιμασμένο (για εκείνους) SIR TAKIS, ξαφνικά ψωνίζουν κόουτς από ...Αλβανία μεριά (Μπεσνίκ Χάσι). Μεγαλεία! Τη παλιά φράση - ανέκδοτο «Αλβανός τουρίστας» (που όμως σήμερα έγινε πραγματικότητα οπότε, ΠΟΤΕ μη λε ΠΟΤΕ) την ξέραμε όλοι αλλά ότι θα εισάγανε προπονητή από την ανυπόληπτη ποδοσφαιρικά γείτονα χώρα (έστω και εάν προσφάτως κάνανε μία συμμετοχή σε Euro) δεν το φαντάζονταν ούτε και ο πιο πεσιμιστής γαύρος οπαδός.

Και προτού προχωρήσω παρακάτω να ξεκαθαρίσω, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ότι δεν έχω καμία πρόθεση να υποτιμήσω ούτε την Αλβανία αλλά ούτε και τους κατοίκους της, εξάλλου γνωρίζω πολλούς Ελληνομαθείς Αλβανούς που δηλώνουν φανατικά ΠΑΟΚαρα και τους σέβομαι απεριόριστα. Αλλά, ρε φίλε, ούτε και η Σκεντέρμπεου, εάν ποτέ ονειρευτεί πορεία στο τσάμπιονς λίγκ δεν θα κοιτάξει να κάνει μία τέτοια κίνηση.

Και μη νομίζετε ότι με ενδιαφέρει το τι θα κάνει ο οσφπ ή η ... Σκεντέρμπεου στο θέμα του προπονητή τους. Ως ΠΑΟΚτσής έχω να ασχοληθώ με τόσα θέματα που ένα εικοσιτετράωρο δε φτάνει να τα καλύψουμε όλα...

Άλλο πράγμα θέλω να θίξω. Διαβάστε σήμερα τις τρεις κόκκινες φυλλάδες. Με γραμμή απόλυτου συντονισμού (ως συνήθως έτσι γίνεται με αυτές και για αυτό άλλωστε υπάρχουν) παρουσιάζουν ως μεγάλη ...επιτυχία την συνεργασία με τον «γίγαντα» της προπονητικής, Αλβανό Μπεσνίκ Χάσι, που άκουσον – άκουσον είχε κοουτσάρει την ...Λέγκια και την είχε οδηγήσει στους ομίλους του τσάμπιονς λίγκ (άσχετα εάν μέσα στο τρίμηνο απολύθηκε...).

Δηλαδή από τους παγκόσμιας φήμης υποψηφίους ξεπέσανε στον no name αλλά παρόλα αυτά ούτε γάτα ούτε ζημιά. Δεν αισθάνονται την ανάγκη να δικαιολογήσουν τη διολίσθηση των προπονητικών τους φιλοδοξιών, αντιθέτως επιμένουν ότι αυτές ικανοποιούνται απόλυτα με το νέο αστέρι των Ευρωπαϊκών πάγκων! Βεβαίως, την ίδια ώρα εάν ακούσει κανείς τα ραδιόφωνα της Αθήνας και μπει και διαβάσει στις κόκκινες οπαδικές σελίδες το σιχτίρισμα στον Μαρινάκη για τις εκπτώσεις στο θέμα του προσώπου που θα κτίσει τον «νέο» οσφπ έχει πάρε τη μορφή χιονοστιβάδας. Αλλά, όμως, οι εφημερίδες τους έχουν εντολή να περάσουν την είδηση ως επιτυχία και αυτό κάνουν. Οργανωμένα πράγματα.

Φαντάζεστε τώρα που λένε ότι φεύγει ο Ίβιτς να μας έφερναν κανέναν τέτοιου επιπέδου προπονητή και μάλιστα ..Αλβανό; θα έπεφτε ο ουρανός στη κεφαλή όλων. Η γκρίνια, η εσωστρέφεια και η αποδοκιμασία θα κυριαρχούσαν σε όλη τη φυλή μας και το σπουδαιότερο από όλα θα ήταν ότι στο ίδιο κλίμα θα συντονίζονταν και οι εφημερίδες της πόλεως τούτης που θα συμμετείχαν, μετά χαράς, στο ξέσκισμα της διοίκησης...

Και εδώ είναι το ζητούμενο. Στον γαύρο αποφάσισαν να κάνουν αυτό που εκείνοι στη διοίκηση θεώρησαν σωστό και το περνάνε δια «πυρός και σιδήρου» στον φωνάσκοντα κόσμο τους. Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το ίδιο, δηλαδή να περνάνε προς τα έξω τις δικές τους γραμμές για οποιοδήποτε θέμα ή μήπως επικοινωνιακά το κλίμα είναι συνεχώς θυελλώδες και επιρρεπές στον κάθε ραδιοπαραγωγό, εφημεριδοεκδότη, ανεξάρτητο - μεμονωμένο δημοσιογράφο κλπ όπου ο καθένας έχει τη δική του φωνή που νομίζει ότι μπορεί να σκεπάσει όλες τις υπόλοιπες εάν τσιρίξει πιο δυνατά;

Ιβάν αγόρασες μεγάλη ΠΑΕ, κυριολεκτικά μαγαζί γωνία, ένα πολύ μεγάλο καράβι αλλά το έχεις να πλέει στα ρηχά και στενάχωρα νερά του πρόσφατου παρελθόντος και ίσως αυτός να είναι ένας ακόμη λόγος που η ...ανάπτυξη αργεί τόσο.

Ιβάν, που πας τόσα χρόνια χωρίς εφημερίδες, εντός και εκτός πόλεως, χωρίς ραδιόφωνο, ακόμα ακόμα και χωρίς ένα δικό σου κανάλι από τη στιγμή που εκείνοι που θέλεις να πολεμήσεις είναι βαθιά και από χρόνια προστατευμένοι από ένα τέτοιο δίχτυ προστασίας ο καθένας τους, που τους παρέχει ομπρέλα, τόσο έναντι των άλλων όσο και έναντι των εσωτερικών παραφωνιών;

Ιβάν, εκείνοι έχουν την επικοινωνιακή δύναμη να βαφτίσουν εσένα ... νέο χαλίφη και την ομάδα παιδί της νέας παράγκας, ήδη μας έχουν βομβαρδίσει με την αστειότητα ότι την τελευταία πενταετία είμαστε τουλάχιστον η υπ΄αρ.2 ....ευνοούμενη ομάδα (!!!).

Ιβάν, πήρες λιμουζίνα αλλά δεν φρόντισες να βρεις ούτε καλό σοφέρ, ούτε να την ασφαλίσεις σε κάποια εταιρία αλλά και ο δρόμος που την οδηγείς είναι γεμάτος λακκούβες.

Ιβάν, έτσι όπως πας θα τη σακατέψεις, στο τέλος, την επένδυσή σου και θα σου φταίνε πάντα οι προπονητές και κάθε χρόνο θα αναζητάς καινούργιο (αλλά και παίκτες) με την ελπίδα να σου κάνει, επιτέλους, εκείνη την ομάδα που ονειρεύεσαι αλλά και αυτός κυνηγημένος θα φεύγει και άιντε πάλι από την αρχή.

Ιβάν δεν είναι αργά, πάρτο αλλιώς. Το ότι πληρώνεις δε σημαίνει ότι τα λάθη είναι πάντα των άλλων. Δες τα δικά σου και διόρθωσέ τα. Κάνε αυτό που δεν έκανες ποτέ όσα χρόνια είσαι στον ΠΑΟΚ: εφάρμοσε ένα πλάνο. Αυτό του Ίβιτς ήδη υπάρχει. Μην το καταστρέψεις. Αυτό υποστήριξε, αφού έχει ήδη αποδώσει και σε θέαμα και σε τίτλο.

Outsider

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...