"Προτεραιότητά μας το πρωτάθλημα"

Ο Ιγκορ Τούντορ στην συνέντευξη τύπου προανήγγειλε αλλαγές στην ενδεκάδα, γιατί αυτό που τον ενδιαφέρει είναι περισσότερο το πρωτάθλημα και όχι η Ευρώπη.
"Προτεραιότητά μας το πρωτάθλημα"

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν έχει αφήσει πίσω το ματς με τον Ηρακλή και ποιο βαθμό δυσκολίας βάζει στο ματς με την Κράσνονταρ: "Στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένας κανόνας ο οποίος λέει ότι είσαι τόσο καλός όσο καλά έπαιξες στο προηγούμενο ματς. Δεν το πιστεύω αυτό. Η αλήθεια είναι ότι το πρηγούμενο παιχνίδι είναι ακόμη λίγο στο μυαλό μου διότι όταν πετυχαίνεις τρία γκολ, σε εκτός έδρας ματς, χάνεις πέναλτυ στο τελευταίο και άλλες 3-4 ευκαιρίες να σκοράρεις και ο αντίπαλος με τρεις ευκαιρίες ουσιαστικά σκοράρει τρία γκολ και δεν κερδίζεις, είναι λίγο δύσκολο να το αποδεχθείς. Αλλά ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο πολλές φορές δεν παίρνεις αυτό που δικαούσαι. Αυτά τα πράγματα είπα και στους παίκτες μου χτες στα αποδυτήρια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι να βρούμε τη δύναμη να δουλέψουμε, να γίνουμε ακόμη καλύτεροι και αυτό αφορά και εμένα και τους βοηθούς μου. Όταν θέλεις να βελτιώνεσαι πρέπει να δουλεύεις σκληρά. Εξακολουθώ να πιστεύω στη δουλειά μου, στις δυνατότητες των παικτών μου και είμαι σίγουρος ότι και την Πεμπτη και την Κυριακή θα κάνουμε δυο καλά παιχνίδια"

Για το αν δκέφτεται να κάνει rotation στο ματς με την Κράσνονταρ: "Θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές γιατί για εμάς το πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικό. Οπότε κάποιοι σημαντικοί παίκτες δε θα αγωνιστιούν αύριο στο ματς. Θα υπάρχει αλλαγή στη θέση του τερματοφύλακα, θα αγωνιστεί ο Γλύκος. Αυτό δε σημαίνει ότι αύριο δεν θα παρατάξουμε μια καλή ομάδα, η οποία θα μπορεί να κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και η νίκη φυσικά μας ενδιαφέρει, απέναντι σε μια ομάδα που είναι πιο δυνατή ομάδα από εμάς".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται βαθμούς για να ελπίζει σε πρόκριση συνέχεια: "Η πίεση είναι κάτι που ακούω καθημερινά στον ΠΑΟΚ. Είναι μέρος της ζωής μας. Οπότε δεν με απασχολεί έξτρα το ότι χρειαζόμαστε βαθμούς. Έχουμε δύο ισοπαλίες μέχρι στιγμής στον όμιλο και παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα η οποία μπορεί να μην έχει τη φήμη της Ντόρτμουντ αλλά είναι πολύ καλή ομάδα και έχει πολύ καλούς παίκτες. Αν κάποιος μπει στο transfermark και δει την αξία των παικτών της Κράσνονταρ θα δει οτι είναι πολύ μεγαλύτερη από την αξία των παικτών του ΠΑΟΚ. Είδα τα δύο παιχνίδια που έδωσαν στον όμιλο, έπαιξε στα ίσα την Ντόρτμουντ. Ξέρω ότι ο κόσμος περιμένει αύριο τη νίκη, γιατί το όνομα του αντιπάλου δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά η Κράσνονταρ είναι ομάδα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές".

Για το τι έχει ξεχωρίσει από τον αντίπαλο του ΠΑΟΚ: "Έχει καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Παίζει 3 και 4 συστήματα. Είναι μια ομάδα επιθετική που συνεχώς πρεσάρει. Παίζει καλό ποδόσφαιρο και είναι μια δυνατή ομάδα σε όλες τις θέσεις. Αλλά τα περισσότερα θα τα συζητήσω με τους ποδοσφαιριστές μου"

Αν υπάρχει απογοήτευση για τους χαμένους βαθμούς στο πρωτάθλημα: "Είμαι απογητευμένος γιατί έχουμε χάσει βαθμούς στο πρωτάθλημα που τους δικαιούμασταν και είναι βαθμοί που χάθηκαν από προσωπικά λάθη. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, γιατί δουλεύουν και δίνουν το 100%. Η απογοήτευση που υπάρχει είναι γιατί στον ΠΑΟΚ υπάρχει πίεση από αυτά που ακούω από δω και απο εκεί καταλαβαίνω ότι θέλουν να κερδίσουμε το πρωτάθλημα".

Λόγω του ροτέισιον φαίνεται πως δίνεται μεγαλύτερη σημασία στο πρωτάθλημα από το Europa League ισχύει αυτό; "Είναι λάθος, δεν είπα ότι θα παίξουμε την δεύτερη ομάδα, είπα ότι θα ξεκουράσω κάποιους παίκτες. Θα έχουμε μία καλή ομάδα. Αν δούμε το πρόγραμμα παίξαμε με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό μετά από σημαντικά παιχνίδια στην Ευρώπη. Δεν ξέρω αν είναι τύχη ή κάτι άλλο. Όταν στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ τρέξαμε τόσο πολύ στο ματς με τον Ολυμπιακό τρέξαμε 10-15 χιλιόμετρα λιγότερα και είναι σημαντικό αυτό γιατί δεν έχουμε τον Μέσι να μπαίνει μέσα και παίρνει τα παιχνίδια μόνος του. Αυτό με τα χιλιόμετρα για μένα είναι πολύ σημαντικό γιατί δείχνει πως παίζουν οι παίκτες μου, πόσο θυσιάζονται για την ομάδα".

Ο Μπερμάτοφ θα είναι μέρος των αλλαγών που θα γίνουν: "Ο Μπερμπάτοφ θα είναι στον πάγκο γιατί 3 παιχνίδια σε λίγες μέρες είναι πολλά. Ο Κλάους θα ξεκινήσει, ο Ζάιρο, ο Σκόνδρας και θα δούμε για τους υπόλοιπους".

Για το αν προτίθεται να αλλάξει τον τρόπο μαρκαρίσματος σε man to man: "Αγωνιζόμουν σε τοπ επίπεδο για εννιά χρόνια και οι προπονητές μου επέλεγαν να παίζουν μαν του μαν. Μετά από όσα είδα ίσως πρέπει να το σκεφτούμε. Είναι θέμα συγκέντρωσης των ποδοσφαιριστών η άμυνα ζώνης. Πρέπει να διορθώσουμε το πρόβλημα".

Η Κράσνονταρ παίζει επιθετικά πιστεύει ότι μπορεί αυτό να είναι το κλειδί για να χτυπήσει ο ΠΑΟΚ; "Φυσικά όταν παίζεις επιθετικά μπορεί να έχεις προβλήματα πίσω, αλλά μπορεί να έχεις και παίκτες που να υποστηρίζουν αυτό το στυλ στην άμυνα σου, κάθε σύστημα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του, σου δίνει και σου παίρνει κάτι, αλλά το ζήτημα είναι να έχεις την αντίληψη μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να πάρεις αυτό που θέλεις"

Γιατί δεν έκανε ροτέισιον στο ζευγάρι αγώνων με τον Ολυμπιακό και το ότι λέει πως παίζουν οι καλύτεροι δεν δημιουργεί θέμα στην ομάδα; "Η επιλογή του ροτέισιον προκύπτει από τα δύο παιχνίδια με Ντόρτμουντ με Ολυμπιακό γιατί στο δεύτερο ματς μας έλειψαν τρεξίματα. Αν δεν ήταν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή θα έβαζα την καλύτερη ομάδα που έχω. Δεν θεωρώ ότι είναι πρόβλημα αυτό, ο καθένας δημιουργεί την εικόνα του μόνος του. Ο καθένας στα αποδυτήρια ξέρει ποιος παίζει καλά, ποιος δουλεύει πολύ ποιος δεν παίζει καλά. Επίσης ο κάθε παίκτης που θα μείνει εκτός θα μείνει για για διαφορετικό λόγο. Ο Λέοβατς ήρθε από τραυματισμό, ο Μπερμπάτοφ είπαμε πριν γιατί. Όλα όσα γίνονται μέσα από συζήτηση και κουβέντα με τους συνεργάτες μου. Ξέρω ότι είναι ένα καλό θέμα συζήτησης για δημοσιογραφους και οπαδούς, αλλά δεν ξυπνάω και επιλέγω αυτόν και αυτόν"

Αν είναι ικανοποιημένος από τον Έρικ Σάμπο: "Ήταν καλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά έχασε πολλές μπαλιές και έκανε λάθη. Πιστεύω μόνο καλύτερα μπορεί να πάει με τον χρόνο"

Είναι ένα παράπονο όσα είπε για το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ; "Δεν ξέρω ποιος το αποφάσισε αυτό το πρόγραμμα, αλλά στο ποδόσφαιρο όλες οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές. Είναι κάτι που επηρρεάζει όσο το λάθος ενός τερματοφύλακα. Αν δεν γνωρίζεις αν αυτό το πράγρμα είναι από απόφαση ή από τύχη το μόνο που μπορείς να κάνει είναι να το συζητάς. Δεν θέλω να θεωρηθεί ότι γκρινιάζω, αλλά είναι σημαντικό"

Ο Γλυκος χρησιμοποιείται λόγω τραυματισμού του Όλσεν; "Ο Γλύκος θα είναι ο πρώτος τερματοφύλακας της ομάδας, γιατί τα λάθη έχουν στοιχίσει πολύ στην ομάδα, πρέπει να δουλέψει σκληρά να γίνει καλύτερος, αλλά αυτή τη στιγμή ο Γλύκος θα είναι ο πρώτος τερματοφύλακας"

Διαβάστε ακόμη...