Τουρσουνίδης: "Εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ"

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο Γιώργος Τουρσουνίδης στα ΣΠΟΡ, ο Δικέφαλος  μπορεί να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών.
Τουρσουνίδης: "Εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ"
Η απόδοση του ΠΑΟΚ στο αυριανό πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Ξάνθη στο γήπεδο των «Πηγαδίων» θα κρίνει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την τελική έκβαση της αναμέτρησης.
Αυτό πιστεύει ο Γιώργος Τουρσουνίδης που κλήθηκε να σχολιάσει στα ΣΠΟΡ την μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ, αλλά και την πολύ σημαντική αυριανή αναμέτρηση.

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο Γιώργος Τουρσουνίδης στα ΣΠΟΡ, ο Δικέφαλος μετά τα δύο αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα (αρχικά με τον Αστέρα Τρίπολης και στη συνέχεια με τον Ολυμπιακό Βόλου) μπορεί να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών, αρκεί να δείξει το σοβαρό αγωνιστικό του πρόσωπο.

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει έμπειρους παίκτες στο ρόστερ του, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν συγκεντρωμένα και να διεκδικήσουν τη νίκη. Ρωτήθηκε αρχικά ο Τουρσουνίδης (που σημειωτέον έχει φορέσει και τη φανέλα της Ξάνθης), αν πιστεύει πως το αυριανό παιχνίδι είναι κομβικό για τον ΠΑΟΚ.

Και απάντησε: «Δε θα το χαρακτήριζα με αυτή τη λέξη. Θα τονίσω όμως ότι είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και αυτό πιστεύω ότι το γνωρίζουν πολύ καλά στον ΠΑΟΚ. Τόσο οι παίκτες του όσο και η τεχνική ηγεσία. Σίγουρα αν ανατρέξουμε στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος και με εξαίρεση τη νίκη στη πρεμιέρα επί του Πανσερραικού, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Τα δύο ισόπαλα αποτελέσματα με τον Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας και τον Ολυμπιακό Βόλου στην Τούμπα, στέρησαν από την ομάδα μας, πολύτιμους βαθμούς. Πάντως, υπάρχει χρόνος για να αντιστρέψουμε την κατάσταση, αν και η ομάδα βαθμολογικά δεν έχει μείνει πολύ πίσω. Σαν ομάδα, ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση από την Ξάνθη. Και αυτό το αναφέρω, κρίνοντας κατά κύριο λόγο το έμψυχο δυναμικό του Δικέφαλου και τους παίκτες που συμμετέχουν στο ρόστερ. Από την απόδοση του ΠΑΟΚ θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα στο αυριανό παιχνίδι. Με λίγα λόγια, ο ΠΑΟΚ κρατάει την τύχη στα χέρια του».

- Πρέπει κατά την άποψή σου να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ ανάλογο πρόσωπο, με αυτό που έδειξε στο «Σουκρού Σαράτσογλου» κόντρα στη Φενέρ;
- «Πράγματι εάν παρουσιαστεί ο ΠΑΟΚ όπως έπαιξε στο παιχνίδι με τους Τούρκους και ακόμη θα πω, αν πιάσει την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο στο ματς με τον Αγιαξ, τότε θα αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη. Θεωρώ το αυριανό, ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι και για τη συνέχεια, των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έχει η ομάδα. Σκεφθείτε πολύ απλά, πως την ερχόμενη Πέμπτη ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ποια θα είναι η ψυχολογία των παικτών για το συγκεκριμένο παιχνίδι, εφόσον η ομάδα νικήσει αύριο στην Ξάνθη; Η καλύτερη δυνατή. Και γι' αυτό τον λόγο λοιπόν, πρέπει ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει τη νίκη, αφενός για να πάει με «άλλο αέρα» στο ματς με τους Κροάτες και αφετέρου για να αντιμετωπίσει με περισσότερο πάθος το ματς με τον Άρη την μεθεπόμενη Κυριακή».

- Τι θα πρέπει να προσέξει περισσότερο ο ΠΑΟΚ από την Ξάνθη, κατά την άποψή σου;
- «Δεν πιστεύω ότι έχει να προσέξει κάτι ο ΠΑΟΚ από τον αντίπαλό του. Πολύ απλά όμως πρέπει να δείξει ότι είναι ΠΑΟΚ. Και ότι θέλει να πάρει τη νίκη. Σίγουρα η Ξάνθη ενδιαφέρεται για τη νίκη μετά την αλλαγή του προπονητή της, όμως εξαρτάται καθαρά από τον ΠΑΟΚ. Και ο ΠΑΟΚ υπερέχει σε πολλούς τομείς, σαν ομάδα από την Ξάνθη».

- Ο Παράσχος και πάλι αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Τι λες;
- «Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι θα επηρεάσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ η παρουσία ενός πρώην προπονητή στην αντίπαλη ομάδα. Τονίζω πως σε περίπτωση νίκης του ΠΑΟΚ θα τονωθεί ψυχολογικά η ομάδα, για τη δύσκολη σειρά αγώνων που την περιμένουν και στους τρεις θεσμούς που συμμετέχει».

Διαβάστε ακόμη...