Σορλέν: "Δεν μας τρομάζει ο Άγιαξ"

Χωρίς πίεση θα αγωνιστεί κόντρα στον Άγιαξ ο ΠΑΟΚ όπως επισημαίνει ο Ολιβιέρ Σορλέν
Σορλέν: "Δεν μας τρομάζει ο Άγιαξ"
Χωρίς πίεση θα αγωνιστεί κόντρα στον Άγιαξ ο ΠΑΟΚ όπως επισημαίνει ο Ολιβιέρ Σορλέν. Ο δικέφαλος έχει ακόμα μία εβδομάδα μπροστά του για να προετοιμαστεί κόντρα στον Αίαντα.

Ο μέσος του ΠΑΟΚ με δηλώσεις του από το Μπρουκενάου όπου προετοιμάζεται η ομάδα μίλησε για την κρισιμότητα των παιχνιδιών με τον Άγιαξ, το άγχος, το οποίο όπως είπε έχουν αποβάλλει οι παίκτες του "Δικεφάλου", καθώς και τις άσχημες εμφανίσεις των "ασπρόμαυρων" στα φιλικά.

Για τα παιχνίδια με τον Άγιαξ: "Δεν μπορώ να πω ότι νιώθουμε ιδιαίτερη πίεση. Ασφαλώς και είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι που μας περιμένει την ερχόμενη Τετάρτη (28/7) εναντίον του Άγιαξ. Έχουμε μια εβδομάδα μπροστά μας, προκειμένου να παρουσιαστούμε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι. Ασφαλώς, δεν είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα της μιας εβδομάδας, αλλά δεν έχουμε κι άλλη επιλογή. Μην ξεχνάτε ότι ήδη έχουμε πίσω μας τρεις εβδομάδες προετοιμασίας και πλέον καλούμαστε να διορθώσουμε ορισμένα πράγματα στο παιχνίδι μας. Αυτό που μας ενδιαφέρει σε πρώτη φάση είναι να προκριθούμε σε βάρος του Άγιαξ. Ξέρουμε ότι θα έχουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, προκειμένου να ξεπεράσουμε το εμπόδιο των Ολλανδών. Από εκεί και πέρα, θα επανακαθορίσουμε τους στόχους μας, σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις. Όσο για τις ελληνικές διοργανώσεις, θέλουμε να πάμε όσο το δυνατό ψηλότερα γίνεται".

Για τη θέση που θα επιλέξει ο προπονητής του να τον τοποθετήσει: "Προσωπικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα να αγωνιστώ όπου ζητήσει ο προπονητής μου. Δεν ζήτησα εγώ να αγωνιστώ σε κάποια άλλη θέση".

Για τις όχι καλές εμφανίσεις του ΠΑΟΚ στα φιλικά παιχνίδια στην Γερμανία: "Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μεταξύ μας και να αναζητήσουμε τις αιτίες. Είναι λογικό από τη στιγμή που υπάρχει νέος προπονητής, να χρειάζεται κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου οι παίκτες να αφομοιώσουν τη φιλοσοφία της νέας τεχνικής ηγεσίας. Ξέρουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο, προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη βελτίωση. Στα φιλικά παιχνίδια δεν μετράνε τα αποτελέσματα, έστω κι αν δημιουργούν ορισμένες εντυπώσεις. Μην ξεχνάτε ότι στην παρούσα χρονική φάση οι παίκτες είναι επηρεασμένοι από την κούραση. Παράλληλα, ο προπονητής προχωρά και σε διάφορες δοκιμές. Είμαι βέβαιος ότι στα επίσημα ματς θα παρουσιάσουμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο".

Επιπλέον, τόνισε: "Υπάρχουν ορισμένες διαφορές σε θέματα τακτικής, σε σχέση με ό,τι συνέβαινε την προηγούμενη διετία. Επιπλέον, θα πρέπει να προσαρμοστούν στην ομάδα και οι παίκτες που ενσωματώθηκαν φέτος το καλοκαίρι. Κάθε μέρα που περνάει, η ομάδα θα γίνεται και καλύτερη".

Για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ: "Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία μου στον ΠΑΟΚ. Κυρίως, γιατί η ομάδα έχει σταθεροποιήσει την παρουσία της στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Μετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και γενικότερα το επίπεδο της είναι ανεβασμένοι. Πιστεύω ότι και φέτος θα βαδίσουμε στον ίδιο πετυχημένο δρόμο".

Για την έλευση των συμπατριωτών του, Σισέ και Γκοβού, στην Ελλάδα: "Είναι κάτι που δεν με απασχολεί. Ο κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να επιλέγει την ομάδα, στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του. Το μόνο που μετά βεβαιότητας μπορώ να σας αναφέρω είναι το γεγονός ότι είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος αγωνιζόμενος στον ΠΑΟΚ".

Διαβάστε ακόμη...