"Στόχος και πάλι ο πρωταθλητισμός"

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θ. Ζαγοράκης, μίλησε στους απεσταλμένους του Ελληνικού Τύπου στην Γερμανία, εφ' όλης της ύλης.
"Στόχος και πάλι ο πρωταθλητισμός"

Η ομιλία του προέδρου είχε να κάνει με ομάδα όχι μόνο για τον αγωνιστικό αλλά και για το μείζον οικονομικό τομέα. Γι' αυτό και ανανέωσε το ραντεβού και για τον επόμενο μήνα, εκεί όπου σε συνέντευξη τύπου, θα παρουσιάσει και αναλυτικά στοιχεία για τα οικονομικά δεδομένα.

Ο Θ. Ζαγοράκης ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας έναν "μίνι" απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε:

«Η χρονιά ήταν επιτυχημένη αγωνιστικά. Η ομάδα τερμάτισε πρώτη στα play off και αυτό αποτέλεσε επιτυχία, έστω και αν δεν πήραμε το πρωτάθλημα. Βεβαίως είχαμε και τους αποκλεισμούς από Ευρώπη και κύπελλο που ήταν τα αρνητικά γεγονότα.
Όσον αφορά το οικονομικό, είπαμε πέρυσι από την αρχή ότι για να κάνουμε ανταγωνιστική ομάδα, έπρεπε να κάνουμε και υπέρβαση στο μπάτζετ. Από την στιγμή που αποκλειστήκαμε στην Ευρώπη και δεν είχαμε έσοδα από εκεί, το άνοιγμα αυτό έμεινε. Για να καταλάβουν όλοι, ο ΠΑΟΚ δεν χρωστάει στο δημόσιο. Τα έσοδα που είχαμε δεν έφθαναν να καλύψουν το μπάτζετ της ομάδας. Έτσι δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα τριών εκατομμυρίων ευρώ».

Όσον αφορά τα οικονομικό άνοιγμα που προέκυψε τόνισε:

«Όταν ο κόσμος είναι τόσο κοντά στην ομάδα και ανταποκρίνεται με τέτοιο τρόπο πρέπει και εμείς να κάνουμε προσπάθειες να δυναμώσουμε την ομάδα. Βεβαίως και έγιναν λάθος επιλογές. Αυτό είναι αναπόφευκτο όσο καλά και αν ξέρεις τον χώρο. Εμείς πάντως πάντα προσπαθούμε να μειώσουμε την πιθανότητα λάθους, γιατί έχουμε συγκεκριμένα οικονομικά όρια».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είπε για το κακό ξεκίνημα της ομάδας στα φιλικά :

«Πρώτα απ' όλα η ομάδα δεν διαφοροποιήθηκε. Παίζουμε στα προκριματικά του Champions' League και δεν θα την αφήναμε γυμνή. Κάναμε εφτά μεταγραφές. Οι τέσσερις που συνεχίζουν και με συμβόλαια που θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα υψηλότερη φορολόγηση και οι άλλοι τρεις παίκτες αξίας. Από εκεί και πέρα κάποια παιδιά που δεν πιστεύαμε ότι μπορούν να βοηθήσουν δεν θα είναι στην ομάδα».

Για την επιλογή του Μ. Μπερέτα, ο πρόεδρος είπε:

«Είναι σημαντικός ο προπονητής για κάθε ομάδα. Συνεργαζόμαστε με τον Μπερέτα γιατί θεωρούμε ότι αυτός μπορεί να μας οδηγήσει εκεί που θέλουμε. Στόχος μας είναι και πάλι ο πρωταθλητισμός. Κάνοντας όμως πρωταθλητισμό δεν πάει να πει ότι επιβάλλεται και να πάρεις το πρωτάθλημα.
Είναι άνθρωπος που εργάζεται πάνω από 20 χρόνια στο Ιταλικό πρωτάθλημα. Έχει την ίδια φιλοσοφία με αυτήν που είχαμε και εμείς και πιστεύουμε ότι μπορεί να συνεχίσει την πορεία της ομάδας. Έχει καλή γνώση ο Μπερέτα τι υπήρχε στον ΠΑΟΚ και τι θα υπάρχει. Η ομάδα από την πρώτη χρονιά ήταν γρανίτης και αυτό πρέπει να παραμείνει.

Βεβαίως χρειάζονται και τα αποτελέσματα και μάλιστα άμεσα. Αυτός είναι και ο στόχος μας, να καταλάβουν όλοι ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Δικαιολογίες για την ομάδα μπορεί να βρεθούν πολλές. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι θα τα δώσουμε όλα για την υπέρβαση»

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη πώληση παίκτη, ο Ζαγοράκης τόνισε:

Από την πρώτη στιγμή που είμαστε εδώ είπαμε ότι κάθε παίκτης που έχει μία πρόταση, εδώ είμαστε για να την συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για το συμφέρον της ομάδας. Αν δεν καλύψουμε το οικονομικό κενό της ομάδας θα δούμε τι θα κάνουμε. Όλοι να ξέρουν ένα πράγμα, την ομάδα χρεωμένη δεν θα την έχουμε».

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί πρόωρα από την Ευρώπη όπως και πέρυσι, ο Θ. Ζαγοράκης ήταν σαφής:

«Θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Αν κάποιος άλλος μπορεί ας έρθει να βρει καλύτερες».

Αφού επανέλαβε ότι είναι σίγουρος για την ομάδα, είπε για την ανησυχία που προκύπτει από όλα τα δυσάρεστα οικονομικά στοιχεία, τα οποία αφορούν την μεγάλη φορολόγηση, το περσινό άνοιγμα, τα έργα που επιβαρύνουν την ΠΑΕ, την απουσία μεγάλης χορηγίας :

«Και εμείς ανησυχούμε γιατί πρέπει να έρθουν και τα αποτελέσματα. Αυτή η κατάσταση χρίζει μίας συγκεκριμένης διαχείρισης. Πιστεύω όμως ότι έχουμε την εμπειρία να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις καταστάσεις που θα βρούμε μπροστά μας. Δεν πανικοβαλόμαστε, έχουμε στόχους και πάμε να τους υλοποιήσουμε. Ο κόσμος θα μαθαίνει τα πάντα».

Ο Ζαγοράκης προανήγγειλε ότι για όλα τα παράπονα που έχει ο ΠΑΟΚ από το κράτος θα μιλήσει στην επόμενη συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε στην χορηγία:

«Είναι λίγο παράλογο να μην έχουμε διαφήμιση. Σε αυτό το θέμα όμως θέλω να πω ότι υπάρχει συμβόλαιο και για Τρίτη χρονιά με την ΔΕΠΑ και αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει. Εμείς ψάχνουμε για ότι καλύτερο και ευελπιστούμε να έχουμε την καλύτερη λύση».

Πήρε θέση για το θέμα του νέου γηπέδου:

Πρέπει να ξεκινήσει. Είναι καθαρά θέμα ΑΣ. Απ' ότι καταλαβαίνω το γήπεδο αποτελεί καυτή πατάτα και κανείς δεν την αγγίζει. .Άλλο είναι τώρα που κάνουμε συνεχώς λίφτινγκ σε ένα παλιό γήπεδο και άλλο θα ήταν να έχουμε ένα καινούριο.

Για την αποχώρηση Σάντος τόνισε:

«Ο Σάντος είχε τρία χρόνια συμβόλαιο, το τελείωσε και προτίμησε να μην συνεχίσει. Κάποια πράγματα που μας αφορούν προσωπικά ανήκουν στο παρελθόν. Η ομάδα μας όμως δεν μένει σε πρόσωπα. Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει».

Σε ερώτηση για το αν στηρίξει το νέο προπονητή όσο τον προηγούμενο, ανέφερε:

«Τον Σάντος τον ήξερα πάρα πολύ καλά. Καλύτερα από τον καθένα. Με τον Μπερέτα τώρα συνεργαζόμαστε. Πιστεύω ότι το ίδιο θα κάνουμε και με εκείνον. Είναι καλός προπονητής και θα είμαστε κοντά του. Καλώς ή κακώς και τα αποτελέσματα αποτελούν κριτήριο. Στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να προεξοφλείς τίποτα».

Όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις και την συνεργασία του με τον Ζήση Βρύζα τόνισε:

«Ας σταματήσουν αυτά. Λένε ότι είμαστε σκοτωμένοι, ότι δεν μιλιόμαστε. Δεν μας βλέπετε εδώ πως είμαστε;»

Ο Ζαγοράκης ρωτήθηκε και για την περίπτωση Σαλπιγγίδη για την οποία είπε:

«Ένα σημαντικό κομμάτι της οικογένειας του ΠΑΟΚ έχει κάποιες απόψεις. Το θέμα θα το λύσουμε μεταξύ μας και δεν είναι για λαϊκή κατανάλωση. Και γι' αυτούς όμως και για εμάς, ο ΠΑΟΚ είναι πάνω απ' όλους και απ' όλα. Η ομάδα χρειάζεται ηρεμία και αυτή θα επικρατήσει».

Σε κάποιες από τις αναφορές του στα οικονομικά, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ξέσπασε για πράγματα που καταλογίζουν στον ίδιο και στους συνεργάτες του:

«Εμείς πάντως θα λέμε την αλήθεια στον κόσμο για τα οικονομικά δεδομένα. Εξάλλου ο κόσμος του ΠΑΟΚ μαθαίνει τα πάντα και μέσω ισολογισμού και μέσω του πορίσματος που κατατίθεται στον ΑΣ. Είμαστε διοίκηση Πρωτοδικείου και φυσικά υπάρχει το ελεύθερο στον καθένα να ελέγξει την ΠΑΕ. Ποτέ δεν κρύβουμε τίποτα.
Εδώ επάνω ήθελα να μιλήσω για τις Κασσάνδρες που είναι και πολλές. Επιτέλους να πάψουν αυτοί που δημιουργούν κλίμα του τύπου ότι εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε καταχραστεί χρήματα του ΠΑΟΚ. Υπάρχουν ποντικοί πίσω από αυτή την ιστορία, που μιλάνε για δικές μου επιταγές από μία ασφαλιστική εταιρία, για τον Βιολίδη που έχει πάρει τρία εκατομμύρια ευρώ. Είναι ανοησίες αυτά, δεν επιτρέπω σε κανέναν να μιλάει έτσι, γιατί ποτέ δεν δώσαμε δικαίωμα. Ποτέ δεν κοροϊδέψαμε κανέναν. Όποιος θέλει ας έρθει να ελέγξει. Δεν πρέπει να ανησυχεί γι' αυτά ο κόσμος. Ότι λένε αυτοί πέφτουν στο κενό. Ακόμη και για το αθλητικό κέντρο ήρθαν και μας είπαν διάφορα και τους παρουσιάσαμε όλα τα τιμολόγια. Όταν πάντως θέλεις να βοηθήσεις τέτοιες αντιδράσεις είναι άδικες.

Όσον αφορά τον έλεγχο από τον ΑΣ:

Ρωτήστε τον πρόεδρο με τον οποίο έχουμε καλές σχέσεις να σας πει τι γνώμη έχει για τα οικονομικά. Όσο είμαστε εμείς εδώ θα έχει όποια στοιχεία θέλει.

Σε κάποια στιγμή μίλησε και για τον Σπάθα:

«Είχαμε την δυνατότητα να πάρουμε το πρωτάθλημα και ήρθε κάποιος που έδωσε ρεσιτάλ για να αποδείξει κάτι σε μερικούς ανθρώπους».
Όταν του επισημάνθηκε ότι ο κόσμος θέλει να μην ξανασφυρίξει ο συγκεκριμένος, είπε: «Αυτό να προβληματίσει έντονα όσους παίρνουν αποφάσεις. Κανείς δεν πρέπει να παίζει με την νοημοσύνη μας. Εδώ δεν μιλάμε για ένα σφύριγμα, αλλά για την προσπάθεια ενός ανθρώπου να μας βγάλει τρελούς».

Την καλύτερη είδηση την άφησε για το τέλος όπου αποκάλυψε μια σημαντική συμφωνία που αφορά τη Νέα Μεσήμβρια:

«Επιστρέφοντας στην Θεσσαλονίκη θα ανακοινώσουμε την συμφωνία που κάναμε με μία εταιρία για την ολοκλήρωση του κτιρίου στο αθλητικό κέντρο. Τα δύσκολα τα κάναμε. Ελπίζω ότι μέσα στην σεζόν θα τελειώσει το έργο».

Διαβάστε ακόμη...