"Να δώσουμε το 100% με την ΑΕΚ"

Ο Δημήτρης Πέλκας εξομολογήθηκε στο «novasports» τις σκέψεις του για την ομάδα, την επικείμενη αντίπαλο, τον εαυτό του και την ποδοσφαιρική γενιά του που αποκτά ρόλο στη δημιουργία του νέου ΠΑΟΚ.
"Να δώσουμε το 100% με την ΑΕΚ"

«Είμαστε σε μια πολύ καλή κατάσταση. Το κλίμα είναι πολύ καλό όπως ξέραμε κι από πριν. Τώρα επέστρεψαν κι οι διεθνείς και θα γίνει από σήμερα μια τελική προπόνηση για να δούμε πως θ' αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ. Πιστεύω θα πάρουμε τη νίκη κι αυτό που ζητάμε όλοι και είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι κι έτοιμοι για το παιχνίδι».

- Κρίνοντας κι από τα παιχνίδια τα οποία έχουν προηγηθεί και ξέροντας ότι αν ανεξαρτήτως προσώπων μια ομάδα σαν την ΑΕΚ πάντα είναι ένα ισχυρό κίνητρο για το κάτι παραπάνω για τον καθέναν από εσάς - και το αντίστροφο φυσικά ισχύει για τους παίκτες της ΑΕΚ - τι πιστεύεις ότι θα είναι ή πρέπει να είναι τα βασικά σας στοιχεία για να μπορέσετε να πάρετε αυτό που θέλετε, σ' έναν τέτοιο αγώνα;
«Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, πειθαρχημένοι σε ότι μας ζητήσει ο προπονητής μας. Να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, να φτάσουμε στο όριό του ο κάθε παίκτης και πιστεύω αν συμβεί αυτό θα έρθει και το επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε, η νίκη δηλαδή».

- Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΕΚ κι η δεινή θέση της στη βαθμολογία είναι κάτι το οποίο επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε μια τέτοια ομάδα;
«Κάθε αγώνα τον βλέπουμε ξεχωριστά. Σίγουρα η ΑΕΚ φέτος είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Ξέρουμε ότι είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και ποδοσφαιρικά ακόμη δεν έχει βρει τον χαρακτήρα που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς φυσικά βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά, είμαστε όσο πιο συγκεντρωμένοι γίνεται και πιστεύω πως θα δούμε κι αυτόν τον αγώνα όπως πρέπει να τον δούμε για να πάρουμε στο τέλος τη νίκη».

- Οι τέσσερις πρώτοι μήνες αυτής της σεζόν είναι εντελώς διαφορετικοί σε σχέση μμ' αυτούς που είχες ζήσει τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον ανήκεις ψυχή τε σώματι στην πρώτη ομάδα, παίρνεις χρόνο συμμετοχής. Πως τους βιώνεις, πως τους έχεις αισθανθεί, πως έχει αλλάξει η ζωή σου γενικότερα σ' αυτήν την πραγματικότητα;
«Σίγουρα έχει γίνει μια νέα αρχή για μένα. Το βλέπω διαφορετικά τώρα, πλέον τώρα αρχίζω να μπαίνω στον ποδοσφαιρικό χάρτη, τώρα αρχίζει η δουλειά. Ο προπονητής μου μ' εμπιστεύεται και γι' αυτό είμαι πολύ χαρούμενος, πιστεύω να πάρω κι άλλες ευκαιρίες στο μέλλον. Προσπαθώ στην προπόνηση να είμαι όσο πιο καλός κι όσο πιο συγκεντρωμένος γίνεται για ν' αποδείξω στον προπονητή μου πως μπορώ να παίξω, μπορώ να διεκδικήσω μια θέση στην ενδεκάδα. Πιστεύω όσο περνάει ο καιρός θα βλέπουμε μια καλύτερη ομάδα, θα βελτιωνόμαστε και ατομικά και ομαδικά, σα σύνολο και με τον καιρό θα δείτε κι έναν πολύ καλύτερο ΠΑΟΚ απ' ότι τώρα, γιατί κι η φιλοσοφία του προπονητή είναι διαφορετική και φυσικά την έχουμε καταλάβει και συνεχίζουμε να την εμπεδώνουμε όλοι οι ποδοσφαιριστές και είναι πολύ καλό αυτό για το μέλλον του ΠΑΟΚ».

- Εσύ, ο Κάτσε, ο Παναγιωτούδης, ο Σταφυλίδης από πέρυσι . αποδεικνύετε ότι υπάρχουν παιδιά τα οποία έρχονται από πίσω και μπορούν προσφέρουν. Πιστεύεις ότι η ομάδα στηριζόμενη σε παιδιά σαν και σένα, σαν αυτά τα οποία προαναφέραμε, έχει τη δυνατότητα να βαδίσει ακόμη ψηλότερα;
«Δε χρειάζονται βιασύνες πάνω σ' αυτό το κομμάτι. Χρειάζεται να μπαίνουν σιγά - σιγά οι παίκτες. Ο προπονητής ξέρει πολύ καλύτερα φυσικά το πώς θα το κάνει . να μας βάλει όλους τους μικρούς επειδή του αρέσει να δουλεύει με νεαρούς παίκτες. Ο ΠΑΟΚ το χρειάζεται αυτό, δηλαδή να βγάλει ποδοσφαιριστές από τα 'σπλάχνα' του. Πιστεύω πως σιγά - σιγά θ' αρχίσουν να μπαίνουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές νεαροί επειδή υπάρχει ταλέντο και στα τμήματα υποδομής και ακόμη στην πρώτη ομάδα σε παιδιά που ακόμη δεν έχουν παίξει και προσπαθούν να διεκδικήσουν θέση σ' αυτήν και στην κάθε αποστολή. Οσο περνάει ο καιρός και τα χρόνια πιστεύω ότι η ομάδα μ' αυτούς τους νέους ποδοσφαιριστές και φυσικά με τη βοήθεια όλων των παλαιότερων θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το πρωτάθλημα και σιγά - σιγά θα μπορούμε να είμαστε κι εμείς οι . πολύ δυνατοί στο πρωτάθλημα», κατέθεσε την άποψή του ο διεθνής, νεαρός μεσοεπιθετικός.

Διαβάστε ακόμη...