Σάντος: Θα κερδίσουμε το Σάββατο

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε πριν από λίγο ο Φερνάντο Σάντος στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.
Σάντος: Θα κερδίσουμε το Σάββατο
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Φερνάντο Σάντος στους εκπροσώπους  των ΜΜΕ, εκφράζοντας  τη βεβαιότητα ότι ο Π.Α.Ο.Κ. θα πάρει τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης το Σάββατο, παρά τις σημαντικές απουσίες, εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου, που παρέθεσε ο Φερνάντο Σάντος. «Σίγουρα είναι ένα δύσκολο ματς, δε θα είναι εύκολο καθώς ο Αστέρας είναι μια καλή και οργανωμένη ομάδα, είναι επιθετική στον αμυντικό τομέα, πιέζει δηλαδή πολύ τον αντίπαλο» δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Δικεφάλου και συνέχισε:

«Ωστόσο εμείς ξέροντας τις δυσκολίες είμαστε πεπεισμένοι ότι κάνοντας ένα καλό παιχνίδι θα πάρουμε τη νίκη. Από την άλλη είναι αλήθεια ότι έχουμε πάλι απουσίες, αλλά έτσι κι αλλιώς κάποιοι λείπουν εδώ και καιρό. Με τους παίκτες που θα είναι σε θέση να αγωνιστούν, θα μπορέσουμε να φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για τον Κριστιάνο ανέφερε: «Είναι ένας παίκτης που βρίσκεται πια σε πολύ καλή κατάσταση από ότι πριν από δυο εβδομάδες, οπότε βρίσκεται σε επιθυμητή κατάσταση για να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες μας, είτε ως βασικός, είτε ως αλλαγή».

Για το Λούσιο Φιλομένο υπογράμμισε: «Ο Φιλομένο σίγουρα δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση, όσο ο Κριστιάνο, αυτό είναι φυσιολογικό, αφού είχε τραυματισμό που τον κράτησε για δύο και πλέον μήνες εκτός ομάδας, αγωνίστηκε ήδη δύο φορές, αποκτά σιγά-σιγά ένα ρυθμό. Είναι στη διάθεσή μας, μπορεί να αγωνιστεί, θα δούμε πόσο. Και βέβαια από τη στιγμή που θα μάθουμε αύριο για τον Παπάζογλου, αν θα είναι στη διάθεσή μας, είμαι σίγουρος ότι ο Φιλομένο θα ανταποκριθεί άριστα σε ό,τι του ζητηθεί».

Για τα τρία ματς που έρχονται την επόμενη εβδομάδα και το χρόνο συμμετοχής των ποδοσφαιριστών του, τόνισε: «Δεν υπάρχει κάποιο πλάνο τριών παιχνιδιών με παίκτες που θα πάρουν πολύ ή λίγο χρόνο. Κάθε φορά θα βάζω αυτούς που θεωρώ πιο έτοιμους, μετά θα δούμε την αντίδραση κάθε παίκτη στην κούραση που θα επέλθει μετά από κάθε παιχνίδι. Σε κάθε ματς αγωνίζονται αυτοί που εγώ θεωρώ καλύτεροι στο να κάνουν αυτά που θέλω».

Για το αμυντικό ρεκόρ των συνεχόμενων αγώνων, ο Σάντος είπε: «Εμείς δεν προσπαθούμε να σπάσουμε ρεκόρ, αλλά να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα σε κάθε παιχνίδι. Σίγουρα είναι θετικό, αλλά δεν το κυνηγάμε, όμως έρχεται μέσα από την πολύ καλή δουλειά που κάνουμε και ξέρουμε ότι πρέπει να έχουμε πάρα πολύ καλή αμυντική λειτουργία».
Για τον Εντίνιο, ο προπονητής του Π.Α.Ο.Κ. τόνισε: «Είμαστε πολύ κοντά σε αυτή τη μεταγραφή. Από τη στιγμή που δεν έχει οριστικοποιηθεί, δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο. Για τον ίδιο τον παίκτη, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από την πλειονότητα των παικτών που έχουμε, οπότε σε αυτήν την προοπτική μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, αν έρθει. Θα περιμένουμε διότι ακόμα δεν είναι σίγουρο. Δεν είναι εύκολο σε αυτήν την περίοδο να γίνουν μεταγραφές που θα βοηθήσουν σίγουρα. Οπότε ψάχνουμε επιλογές σίγουρες. Στην περίπτωσή του υπάρχει το εξτρά πλεονέκτημα το ότι γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και δε θα χρειαστεί διάστημα προσαρμογής. Και αυτό γιατί σε πολλές περιπτώσεις παικτών που έρχονται δανεικοί για έξι μήνες, ο δεύτερος γύρος είναι τρεις μήνες, χρειάζονται ένα διάστημα, οπότε δεν προλαβαίνουν να δείξουν τα στοιχεία για τα οποία αποκτήθηκαν. Αυτός αν τελικώς αποκτηθεί, θα προλάβει να τα δείξει. Τα στοιχεία του μπορούν να βελτιώσουν τη μετάβαση από άμυνα σε επίθεση, ένας τομέας που δεν τον έχουμε εκμεταλλευτεί τόσο πολύ».

Για την πολύ καλή πορεία του Π.Α.Ο.Κ. τον τελευταίο καιρό, υποστήριξε: «Υπάρχει μεγαλύτερη σταθερότητα στην ομάδα πλέον. Παράδειγμα στην εμφάνιση των Βιτόλο, Βιεϊρίνια, ενώ βρήκαμε δεξί μπακ που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες αυτής της θέσης, ενώ στην αρχή της χρονιάς το ψάχναμε. Οπότε ήταν φυσιολογικό ότι αφού βρέθηκε η βάση και βρήκαν ένα ρυθμό σίγουρα η ομάδα θα ωρίμαζε παιχνίδι με παιχνίδι».
Όσο για το αν γίνει τρίτη μεταγραφική κίνηση, διευκρίνισε: «Σίγουρα αν υπάρξει κάποια πολύ καλή ευκαιρία, θα την κυνηγήσουμε, αλλά αυτά είναι θέματα τα οποία επαφίενται κυρίως των κυρίων Βρύζα και Κονσεϊσάο, αλλά το βλέπω πολύ δύσκολο να προχωρήσουμε σε τρίτη κίνηση».

Για τους Βερόν και Μπιζέρα, ο Πορτογάλος τεχνικός σημείωσε: «Κατά την άποψή μου και χωρίς να έχω κάτι εναντίον των παικτών, είναι καλοί άνθρωποι, για το καλό τους το επαγγελματικό και του Π.Α.Ο.Κ. θα ήταν να βρουν άλλη ομάδα να αγωνιστούν ως το τέλος της σεζόν. Θεωρώ ότι και οι δύο έχουν φιλοδοξίες και θέλουν να πετύχουν πράγματα, και αυτή τη στιγμή δεν είναι μέσα στις πρώτες επιλογές του Π.Α.Ο.Κ.».
Για το δέσιμο των Γκαρσία-Βιτόλο στη μεσαία γραμμή, σχολίασε: «Με τη Χέρενφεν ο Βιτόλο είχε-δεν είχε δύο εβδομάδες, και το πλάνο μας ήταν κάπως διαφορετικό. Είναι αλήθεια ότι ο προπονητής οφείλει να έχει την ευελιξία να προσαρμόζει με βάση τα δεδομένα που έχει. Όπως για παράδειγμα οι τραυματισμοί ή οι μεταγραφές που δεν έγιναν. Εκμεταλλευτήκαμε τα τρεξίματα του Βιτόλο, συν τα χαρακτηριστικά του Γκαρσία. Ναι μεν αρχικά δεν είχα αυτό το πλάνο, αλλά στην πράξη βλέπουμε ότι έτσι είναι πολύ καλύτερα. Σίγουρα έχει να κάνει και με όλη την ομάδα, αν για παράδειγμα δεν ανέβει ο Λίνο ή ο Αραμπατζής, δεν θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τις πιθανότητας να πετύχουμε γκολ. Οπότε σίγουρα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Οι δύο αυτοί με το τρέξιμο αλλά και  την προσφορά στον αμυντικό τομέα, βοηθούν κι άλλους να ανέβουν και να βοηθήσουν στην επίθεση».

Για τα συμβόλαια των παικτών, που λήγουν, είπε: «Έχω κάνει τις εισηγήσεις μου, κατέθεσα την άποψή μου για αυτούς που τελειώνουν τα συμβόλαια, πιστεύω ότι η διοίκηση θα κάνει αυτό που πρέπει».

Διαβάστε ακόμη...