Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό!

Την κατάκτηση του Κυπέλλου θέτει σαν βασικό στόχο για φέτος , ο Βλάνταν Ίβιτς.
Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό!
Την κατάκτηση του Κυπέλλου θέτει ως βασικό στόχο, ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σέρβος άσος του Π.Α.Ο.Κ. μιλώντας στο gazzetta.gr αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια σε Σάντος και Ζαγοράκη, Βρύζα.

Όπως όλος ο Π.Α.Ο.Κ. έτσι και ο Βλάνταν Ίβιτς δεν μπορούμε να πούμε πως ξεκίνησε το πρωτάθλημα και με τον καλύτερο τρόπο. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα ο Σέρβος μέσος, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του, έχει βοηθήσει τα μέγιστα στο να κάνουν οι Θεσσαλονικείς ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ και να στρογγυλοκαθίσουν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το gazzetta.gr μίλησε με τον Ίβιτς, τόσο για τον πρώτο γύρο που έχει ολοκληρωθεί, όσο και για την συνέχεια του πρωταθλήματος, το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι, τους Σάντος και Ζαγοράκη, Βρύζα, μέχρι και την πρώην ομάδα του την ΑΕΚ και τα προβλήματα που περνάει. Ο Σέρβος μέσος από την πατρίδα του που βρίσκεται για διακοπές, δεν μας αρνήθηκε να μιλήσει και όπως πάντα είπε πράγματα όχι για να χαϊδέψει αυτιά, αλλά γιατί τα πίστευε.

Βλάνταν ο πρώτος γύρος έχει ολοκληρωθεί, είσαι ικανοποιημένος από την πορεία του Π.Α.Ο.Κ;

«Σίγουρα θα μπορούσαμε να πάρουμε και κάποιους βαθμούς παραπάνω, ειδικά σε παιχνίδια που χάσαμε τη νίκη στα τελευταία λεπτά, αλλά από την άλλη θα μπορούσαμε να χάσουμε βαθμούς που πήραμε στο τέλος. Πιστεύω πως από πλευράς συγκομιδής ήταν ρεαλιστικό και πήραμε όσο αξίζαμε να πάρουμε. Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, όπως ανέφερα και πριν, θα δούμε ότι χάσαμε κάποιους βαθμούς τα τελευταία λεπτά, αλλά και κερδίσαμε επίσης. Δίκαιη η συγκομιδή. Βεβαίως μείναμε στεναχωρημένοι που δεν προκριθήκαμε στο Europa League, καθώς πέρασε μια ομάδα που δεν ήταν τόσο ποιοτική, όμως σίγουρα η χρονιά δεν είναι άσχημη».

Η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά, ωστόσο μετά ανέβηκε και ειδικά στο τέλος παίζει και όμορφο ποδόσφαιρο. Ποιο για εσένα είναι το παιχνίδι που κρατάς από τον πρώτο γύρο, το οποίο πιστεύεις ότι σας βοήθησε και ψυχολογικά;

«Κρατάω σίγουρα όλα τα παιχνίδια που έχουμε κερδίσει, αλλά πιστεύω το παιχνίδι με τον Ηρακλή, που μετά από μία ήττα και τρεις ισοπαλίες, μας άλλαξε την νοοτροπία και μας έδωσε εμπιστοσύνη για να μπούμε πιο δυνατά. Υπήρχε πολύ πίεση για μία περίοδο, κάτι λογικό, μιας και οι φίλαθλοι έχουν και σωστά απαιτήσεις.

Αυτός ο αγώνας μας άλλαξε την νοοτροπία και μπήκαμε στο σωστό δρόμο. Όπως είπα και πριν, όλες τις νίκες τις χάρηκα, απλά αυτή με Ηρακλή μας βοήθησε πολύ για την συνέχεια».

«Να πάρουμε το Κύπελλο»

Ποιοι είναι οι στόχοι για τη νέα χρονιά

«Οι στόχοι της ομάδας είναι να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι, όποιος αντίπαλος είναι μπροστά μας. Αυτό θα προσπαθήσουμε και του χρόνου. Έχουμε και το Κύπελλο, όπου εκεί θα ρίξουμε μεγάλο βάρος. Είναι μπροστά και μαζί με το πρωτάθλημα θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στον τελικό και να το πάρουμε».

Οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Να προσπαθήσω να κάνω κάτι παραπάνω από πέρσι. Πάντα έτσι σκέφτομαι και προσπαθώ να κάνω. Βλέπω το μέλλον και όχι το παρελθόν».

Το συμβόλαιό σου λήγει το καλοκαίρι. Έχεις αποφασίσει τι θα κάνεις;

«Είμαι καλά στην ομάδα, δεν βιαζόμαστε έχουμε χρόνο μπροστά μας θα δούμε. Έχει να κάνει και με την ομάδα κατά πόσο και αυτή θέλει, αλλά πάλι είμαι επαγγελματίας και θα πρέπει να βλέπεις το μέλλον. Το σίγουρο είναι πως είμαι ευχαριστημένος με την ομάδα και είναι πρώτη μου προτεραιότητα».

Από την δική σου απόδοση έχεις μείνει ευχαριστημένος;

«Όπως και με την ομάδα, δηλαδή ναι μεν αλλά μπορώ και περισσότερο».


Στο πρώτο γύρο υπήρξε μια περίοδο όπου η γκρίνια για τον Σάντος ήταν μεγάλη. Πως το βλέπατε εσείς οι παίκτες και πως το σχολιάζεις;

«Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν οι καλύτερες μας ημέρες. Όλοι περιμένουν νίκες και καλές εμφανίσεις. Πολλές φορές αυτό δεν βγαίνει στο γήπεδο και δυστυχώς πάντα φταίνε οι ίδιοι. Ο προπονητής τον τελευταίο ενάμισι χρόνο που είμαι στην ομάδα, κάνει δουλειά, κάτι που φαίνεται και από το ότι δεν έχουμε χάσει από ομάδες που είναι κάτω από εμάς. Αυτό δείχνει σιγουριά, σταθερότητα και επαναλαμβάνω σωστή δουλειά. Λένε πως δεν κερδίζουμε τα ντέρμπι, αλλά ο καθένας από εμάς θέλει να κερδίσει αυτά τα παιχνίδια. Ο Σάντος είναι ένας από τους λίγους, αν όχι ο μοναδικός προπονητής που έχει δουλέψει και στις μεγάλες ομάδες της πατρίδας του. Δεν το λέω γιατί έτσι πρέπει, αλλά γιατί τα πιστεύω. Δεν λέω ότι είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, αλλά έχει σωστή νοοτροπία και ξέρει σίγουρα τι κάνει. Και αυτό το ξέρουν οι άνθρωποι που είναι στην διοίκηση και γι' αυτό δεν υπήρξε πρόβλημα. Παραδείγματα με Πανιώνιο και Ατρόμητος, το εύκολο ήταν να διώξουν τους προπονητές, οι πρόεδροι πίστεψαν σε αυτούς και στο τέλος δικαιώθηκαν. Ο Δώνης ας πούμε είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής και θα ήταν κρίμα να τον έδιωχναν».

Μια που είπες για τα ντέρμπι τι φταίει και η ομάδα δεν τα κερδίζει;

«Πιστεύω ότι φταίει η πίεση που έχουμε και δεν την αντέχουμε. Πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει και θα γυρίσει υπέρ μας. Η ομάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο».

Εκτός από το θέμα του προπονητή, σημαντικό είναι και αυτό της διοίκησης, με τους Ζαγοράκη και Βρύζα να είναι πλέον επικεφαλείς.

«Η αλήθεια είναι πως και οι δύο μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Είναι άνθρωποι που έχουν παίξει μπάλα και ξέρουν πως θα μιλάνε στους παίκτες και πως θα βελτιωθεί η ομάδα, όταν δεν πάει καλά. Ξέρουν πως να αντιδρούν σε δύσκολες καταστάσεις, όπως φάνηκε και από την γκρίνια προς τον Σάντος, όπου στήριξαν τον προπονητή και τώρα η ομάδα πηγαίνει πολύ καλύτερα».

Παρότι η ομάδα δεν διεκδικεί τίτλους για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο κόσμος πάντα βρίσκεται δίπλα και σας στηρίζει. Τι έχεις να πεις για την αγάπη αυτή;

«Πραγματικά ο κόσμος είναι καταπληκτικός. Αυτό που ζούμε εμείς οι παίκτες δεν το έχουν ζήσει άλλοι. Είναι πολύ φανατικοί και στην αγάπη αυτή δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο. Σήμερα σε αγαπάνε, αύριο σε βρίζουν αν δεν πας καλά και αυτό πραγματικά είναι κάτι ξεχωριστό. Πρέπει να παίζεις πάντα καλά, ωστόσο αυτό που πραγματικά αξίζει είναι πως σε κάθε γήπεδο μας κάνουν να παίζουμε σαν στην Τούμπα».

 

Πώς ήταν το πρωτάθλημα για εσένα μετά τον πρώτο γύρο;

«Από ποιότητα είναι καλύτερα από πέρσι. Οι ομάδες έχουν βελτιωθεί με τις μεταγραφές που έχουν γίνει. Πιστεύω να πάει καλύτερα και να γίνει πιο ενδιαφέρον και σε αυτό δεν φταίνε οι ποδοσφαιριστές, που είναι πολύ καλοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι πως σε σχέση με διαιτησία, γήπεδα, δημοσιογράφους και όλα, οι παίκτες είναι σε καλύτερο σημείο».

Πού πιστεύεις ότι θα κριθεί το πρωτάθλημα;

«Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως θα έχει πιο πολύ ενδιαφέρον από τα προηγούμενα χρόνια. Βλέπουμε ο Παναθηναϊκός να είναι πιο δυνατός και πιστεύω ότι εμείς θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να τους πλησιάσουμε, αλλά μέχρι το τέλος θα υπάρξει ανταγωνισμός. Καμία ομάδα από αυτές τις δύο δεν είναι σίγουρη πως όταν παίζει Ξάνθη, Τούμπα, Χαριλάου και άλλα γήπεδα πως θα κερδίσει. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις».

Κάποια ομάδα που μπορεί να κάνει την έκπληξη έχει ξεχωρίσει;

«Θα κάνει πιο πολύ έκπληξη φέτος ο Ατρόμητος, θα πάει πολύ καλύτερα του χρόνου. Πιστεύω ότι έχουν βρει τον εαυτό τους και με τον Δώνη στον πάγκο μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα».

Βλάνταν στο παρελθόν έχεις αγωνιστεί στην ΑΕΚ, τι έχεις να πεις για την κατάσταση που βιώνει η πρώην ομάδα σου;

«Αυτή η κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα είναι τραγική. Αλλά για ποιο λόγο είναι εκεί και ποιος φταίει, θα βγει πιο μετά. Είτε σήμερα, είτε αύριο, είτε σε ένα μήνα. Αυτά τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά και είναι κρίμα να συμβαίνουν».

Κλείνοντας τι θα ήθελες να ευχηθείς για το νέο χρόνο;

«Υγεία, πάνω από όλα υγεία σε όλο τον κόσμο και όλα τα θα έρθουν».

Διαβάστε ακόμη...