«Βελτίωση της ασφάλειας στα γήπεδα»

 Στo Libero 107,4  φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Σάκης Τονουσίδης και μιλησε για τη συμμετοχή του σε μια ομάδα εργασίας της λίγκας αναφορικά με την ασφάλεια στα γήπεδα.
«Βελτίωση της ασφάλειας στα γήπεδα»

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Τονουσίδης ανέφερε: «Κλήθηκα από την λίγκα για να συμμετέχω σε μια ομάδα εργασίας, που θα συνεδριάσει με θέμα την ασφάλεια στα γήπεδα. Ακολούθως εμείς θα κάνουμε τις προτάσεις μας για την ασφάλεια και στην συνέχεια η λίγκα θα τις προωθήσει στην ΕΠΟ ώστε να τις υιοθετήσει για την επόμενη σεζόν. Είναι τιμή για τον ΠΑΟΚ να κληθεί ο υπεύθυνος ασφαλείας του. Να δούμε τι θα γίνει για το πώς τα γήπεδα να έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Για να μπορεί να πηγαίνει ο φίλαθλος και να νιώθει μία ασφάλεια. Αν πούμε 10 πράγματα και περάσουν τα 3 θα είμαι χαρούμενος, μακάρι κάθε χρόνο να γίνεται αυτό. Πρόσφατα υπήρχε ένα περιστατικό και είδατε τι ντόρος έγινε για ένα μπουκάλι. Όλα αυτά θα συζητηθούν τώρα και το μπουκάλι είναι το τελευταίο για μένα. Είναι μία ομάδα εργασίας για να βελτιωθεί η κατάσταση, τον τελευταίο λόγο τον έχει η ΕΠΟ αλλά και η λίγκα που το διοργανώνει»

Σχολιάζοντας τον νέο αθλητικό νόμο, είπε: «Δεν πέρασε αυτό που κατά την άποψη μου μπορεί να μην το ήθελε και η αστυνομία, για τον έλεγχο στις θύρες από την αστυνομία. Τον έλεγχο τον έχουν πάλι οι ΠΑΕ και την ευθύνη. Η αστυνομία υπάρχει στις θύρες αλλά με το ρόλο της συνδρομής. Εχει τον έλεγχο και επιβλέπει εκτός γηπέδου. Την ευθύνη της διεξαγωγής του αγώνα την έχει η αστυνομία. Πρέπει να δώσουμε παιδεία και να περάσουμε στον κόσμο, την αξιοπιστία και πως ότι γίνεται, αν κάνουμε επεισόδια, τα κάνουμε χειρότερα. Τα επεισόδια δεν είναι ούτε λόγος να διορθωθεί κάτι, ούτε διέξοδος. Εγώ από τον κόσμο μας φέτος είμαι ευχαριστημένος»

Τέλος, για την παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με το Λεβαδειακό, ο κ. Τονουσίδης τόνισε: «Στη Λιβαδειά, μετακίνηση οργανωμένη και με διακριτικά δε μπορεί να γίνει. Αυτή είναι η απόφαση της Αστυνομίας. ΠΑΟΚτσήδες έχει παντού και εγώ λέω ότι θα έχει και στη Λιβαδειά. Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να προστατέψουμε την ομάδα και οργανωμένα και με διακριτικά απαγορεύονται. Οσοι έρθουν όμως θα κάνουμε την προσπάθεια να διασφαλίσουμε την ασφάλεια αυτών των ανθρώπων. Ο Λεβαδειακός έδινε εισιτήρια στον ΠΑΟΚ αλλά η αστυνομία δεν επέτρεψε την μετακίνηση»

 

Διαβάστε ακόμη...