«Υποφέρουμε από τότε που άρχισαν τα PlayOffs»

Για τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ, τη «μάχη» των PlayOffs, το επερχόμενο παιχνίδι με τον Άρη αλλά και τους ρεαλιστικούς στόχους του ΠΑΟΚ μίλησε στο SDNA ο Στέφαν Σβαμπ: «Κατανοούμε την κριτική αλλά πρέπει να μείνουμε ενωμένοι».
«Υποφέρουμε από τότε που άρχισαν τα PlayOffs»

Με το βαρύ 4-0 στην πλάτη του αναχώρησε από την OPAP Arena ο ΠΑΟΚ, σε μία εξαιρετικά δύσκολη βραδιά για τον ασπρόμαυρο οργανισμό. Ο Στέφαν Σβαμπ μίλησε στο SDNA, υπογραμμίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του, κατέστρεψαν ό,τι έχτιζαν επί μήνες:

«Είναι πολύ δύσκολη στιγμή, καταστρέψαμε τα πάντα σε 2-3 εβδομάδες, από το πρώτο ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα, ό,τι χτίζαμε επί μήνες και τώρα πρέπει να υποφέρουμε. Πρέπει να προχωρήσουμε, όμως, να πάμε στο Europa League, να κατακτήσουμε την τρίτη θέση, έχουμε τον τελικό Κυπέλλου.Υπάρχει όμως κίνδυνος να χάσουμε και πολλά και πρέπει όλοι οι παίκτες να δείξουμε χαρακτήρα, να μείνουμε ενωμένοι και να δείξουμε ότι ακόμη δεν έχει τελειώσει η σεζόν και δεν μας επηρεάζει ό,τι έχει γίνει».

Τα φετινά PlayOffs εξελίσσονται με εφιαλτικό τρόπο για τον ΠΑΟΚ που μετράει σε ορίζοντα έξι παιχνιδιών, μόλις δύο νίκες: «Είναι πολύ δύσκολο να βρούμε τώρα τι κάνουμε λάθος, γιατί χτίσαμε καλά πράγματα μέσα στη σεζόν, κερδίσαμε ντέρμπι και υποφέρουμε από τότε που άρχισαν τα PlayOffs. Είναι πολύ δύσκολο για μένα να δώσω απάντηση, πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και σε κάθε ματς κάνουμε λάθη και τα πληρώνουμε. Δεν πρέπει όμως να σκεφτόμαστε πολύ αρνητικά, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, έχουμε κάποιους στόχους ανοιχτούς, θα παίξουμε με την ΑΕΚ μία ακόμη φορά και πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα».

Χτίσαμε κάτι καλό μέσα στη σεζόν, υποφέρουμε από τότε που άρχισαν τα PlayOffs

Το παιχνίδι με τον Άρη ακολουθεί, με τον Αυστριακό χαφ να υπογραμμίζει: «Έχουμε τρεις μέρες να προετοιμάσουμε το παιχνίδι κόντρα στο Άρη, θα είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς, είναι στην έδρα μας και είναι καλό παιχνίδι για εμάς για να... επιστρέψουμε, να αλλάξουμε τα μυαλά μας, γιατί τώρα είμαστε απογοητευμένοι και πρέπει να το αλλάξουμε αυτό το γρηγορότερο δυνατό. Και ο καλύτερος τρόπος είναι να νικήσουμε την Κυριακή και θα κάνουμε τα πάντα γι' αυτό».

Είμαστε απογοητευμένοι αλλά στο ματς με τον Άρη πρέπει να αλλάξουμε μυαλά

Μιλώντας για τους στόχους του ΠΑΟΚ από εδώ και στο εξής: «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, είμαστε μακριά από τις δύο πρώτες θέσεις, υποφέρουμε τώρα και πρέπει να συγκεντρώσουμε όλες τις δυνάμεις για να πάρουμε την τρίτη θέση, αυτός είναι τώρα ο μεγάλος στόχος και μετά έπεται ο τελικός Κυπέλλου. Κανείς μας δεν πρέπει να μιλά τώρα πολύ για τον τελικό, γιατί έχουμε άλλα ματς μπροστά. Είναι καλό που δεν έχουμε άμεσα τον τελικό, για να επιστρέψουμε σε ένα νικηφόρο σερί και μετά να πάμε γι' αυτό το παιχνίδι. Εχουμε τέσσερα ματς μπροστά και πρώτα απ' όλα το σημαντικό της Κυριακής που θέλουμε να το πάρουμε για να επιστρέψουμε».

Κανείς μας δεν πρέπει να μιλά τώρα για τον τελικό

Όσο για την απογοήτευση του κόσμου μετά την ήττα από την ΑΕΚ, σημείωσε: «Ξέρουμε ότι υπάρχει απογοήτευση στους οπαδούς μας και είναι δικαιολογημένη. Οι οπαδοί μας ζητάνε περισσότερα πράγματα και όχι απλά να είμαστε τέταρτοι, είμαστε απογοητευμένοι με αυτά που έχουμε κάνει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, κατανοούμε την κριτική, αλλά πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι, όλοι μαζί. Είναι ο μόνος τρόπος να αλλάξουμε την αρνητική ενέργεια, μπορούμε να κλείσουμε την σεζόν θετικά και αυτός είναι ο στόχος για εμάς τώρα».

Διαβάστε ακόμη...