«Δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς ΠΑΟΚ»

«Παίξε για το όνομα στο μπροστινό μέρος της φανέλας και θα θυμούνται το όνομα που γράφει πίσω...».
«Δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς ΠΑΟΚ»

Με την παραπάνω φράση, η Θωμαή Βαρδαλή, σχολίασε μέσω των social media ένα ακόμα... milestone της με τον ΠΑΟΚ, συμπληρώνοντας 200 συμμετοχές με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Ο... ασπρόμαυρος ιστορικός του μέλλοντος, όταν αναφερθεί στα σπουδαία επιτεύγματα της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, που κυριαρχεί εντός συνόρων, σίγουρα θα αφιερώσει ένα κεφάλαιο αποκλειστικά και μόνο στη Θωμαή Βαρδαλή.

Και δικαιωματικά άλλωστε. Ένα κορίτσι που από ball girl στην Τούμπα γίνεται αρχηγός του Δικεφάλου και πανηγυρίζει μαζί του δεκάδες τίτλους, την ώρα που αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της Εθνικής Ελλάδας.

Ένα κορίτσι που στα 6 της ξεκινάει να παίζει σε ακαδημία αγοριών στον ΠΑΟ Κουφαλίων. Από τα 8 της στην ακαδημία του ΠΑΟΚ και έως τα 12 σε... διπλό ταμπλό, με τα αγόρια να μην την ξεχωρίζουν, αλλά να αντιλαμβάνονται το ταλέντο της και το «άστρο» της.

Η ίδια άλλωστε προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια. Ακολουθούσε τον αδελφό της στις προπονήσεις του. Και γι' αυτό το λόγο άλλωστε σημειώνει το πόσο σημαντική ήταν η στήριξη από την οικογένεια της στο να κάνει πράξη το όνειρο της στο χώρο του ποδοσφαίρου.

θωμαηπαοκ

«Δεν θα είχα φτάσει πουθενά χωρίς την οικογένεια μου. Με στήριξαν πάρα πολύ» είχε πει στην κάμερα του PAOK TV.

Από 13 χρονών στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Αρχικά ως σέντερ φορ, μετά ως επιθετικό χαφ. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Η οποία συνεχίζει να γράφεται. Πρωταθλήματα, κύπελλα, συμμετοχές στο Champions League.

«Αν το θες πραγματικά δεν το παρατάς» έλεγε η Θωμαή ακόμα και όταν η τύχη της γύρισε την πλάτη και είχε έναν σοβαρό τραυματισμό όταν ο δρόμος για τις ΗΠΑ άνοιξε διάπλατα.

Σε ένα παιχνίδι της Κ19 της Εθνικής Ελλάδας με την Αυστρία, ο προπονητής από την πανεπιστημιακή ομάδα του Τένεσι, που έβλεπε μία παίκτρια του που αγωνιζόταν στην Αυστρία, διαβλέπει το ταλέντο της Βαρδαλή.

θωμαη

Την αναζητεί μέσω social media και αργότερα έρχεται επισήμως η πρόταση για πλήρη υποτροφία για το πανεπιστήμιο.

Η ίδια πηγαίνει στις ΗΠΑ, παίζει με τη φανέλα του Τενεσί, αλλά σε ένα παιχνίδι με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υπέστη ρήξη χιαστών.

«Με πήρε από κάτω. Αλλά ποδόσφαιρο παίζουμε, τα έχει αυτά το άθλημα» σχολίαζε η ίδια.

Στη συνέντευξη που είχε δώσει στην κάμερα του PAOK TV, ρωτήθηκε τι σημαίνει για εκείνη ο ΠΑΟΚ. Δε χρειάστηκε να περάσουν πολλά δευτερόλεπτα για να απαντήσει.

θωμαη200

Χωρίς δεύτερη σκέψη είπε αυτό που αισθάνεται από μικρό κορίτσι:

«Ο ΠΑΟΚ για εμένα, είναι η ζωή μου. Από 4,5 χρονών στο γήπεδο. Ball Girl. Δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς ΠΑΟΚ. Δεν ήθελα να χάνω ματς από μικρή».

Η Βαρδαλή συμμετέχει και στο πρόγραμμα Beyond Goals της Action Aid που υλοποιείται με την υποστήριξη του UEFA Foundation. Αφού στόχος της είναι να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το γυναικείο ποδόσφαιρο στη χώρα μας, να φέρει ακόμα περισσότερα κορίτσια στο άθλημα που η ίδια αγάπησε από μικρή και το υπηρετεί τόσα χρόνια.

Διαβάστε ακόμη...