«Παίζω και αριστερό μπακ - Είμαστε σε εξαιρετική περίοδο»

Επιστρατεύθηκε από τον Ραζβάν Λουτσέσκου στο αριστερό άκρο της άμυνας. Απολογισμός; Ένα γκολ και μία ασίστ. Ο Ζοάν Σάστρε μίλησε στο SDNA μετά την πεντάρα του ΠΑΟΚ στη Λαμία.
«Παίζω και αριστερό μπακ - Είμαστε σε εξαιρετική περίοδο»

Στο ματς πρωταθλήματος εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του. Επέστρεψε αλλά σε θέση διαφορετική από αυτήν που μας έχει συνηθίσει: σε αυτή του αριστερού μπακ. Και εκ του αποτελέσματος δεν τα πήγε άσχημα, με γκολ και ασίστ. Τι έχει να πει όμως ο ίδιος;

Ο Ζοάν Σάστρε μίλησε στο SDNA, κάνοντας ένα μίνι απολογισμό των πεπραγμένων του ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα: «Νομίζω είναι ξεκάθαρο πως βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή κατάσταση, όχι μόνο από τα γκολ αλλά από την εικόνα μας στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα και στα Γιάννενα που δεν κερδίσαμε, πάλι ήμασταν καλοί και είχαμε φάσεις για γκολ. Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί μπαίνουμε σε ένα κρίσιμο κομμάτι της σεζόν. Προετοιμάζουμε καλά τα παιχνίδια, προπονούμαστε καλά και μας βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε αρχίσει να βρισκόμαστε στον αγωνιστικό χώρο, αισθανόμαστε άνετα μέσα στο γήπεδο και αυτό βγαίνει και στην εικόνα μας προς τους οπαδούς μας και προς όλους. Μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο και είναι μια ακόμα πρόκληση αυτό για εμας».

Πρόκληση πάντως δεν συνιστά η θέση του αριστερού μπακ για τον Ισπανό: «Στο παρελθόν έχω παίξει κάποια παιχνίδια ως αριστερό μπακ, ο προπονητής το γνώριζε αυτό και με έβαλε να παίξω στην απέναντι πλευρά απ' ότι αγωνίζομαι συνήθως. Οπουδήποτε μου ζητήσει να παίξω, οπουδήποτε χρειαστεί να αγωνιστώ, θα μπω και θα τα δώσω όλα για την ομάδα».

Μιλώντας για τη δική του απόδοση και το γκολ που πέτυχε στη Λαμία; «Αισθάνομαι εξαιρετικά, όχι μόνο για το γκολ αλλά και για τη νίκη. Πάντα προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα όσο περισσότερο γίνεται σε όλους τους τομείς. Όταν πρέπει να κάνουμε άμυνα, θα κάνουμε άμυνα και όταν πρέπει να παίξουμε επιθετικά, θα βγούμε στην επίθεση. Σημασία έχει να υπάρχει στην ομάδα ισορροπία. Πάντα υπάρχει μια παραπάνω ευχαρίστηση όταν πετυχαίνεις γκολ, αλλά η μεγαλύτερη ευχαρίστηση που είναι πάνω και από το να σκοράρεις, είνα να κερδίζεις».

Φυσικά, υπάρχουν κι άλλα περιθώρια βελτίωσης σύμφωνα με τον Ισπανό, υπογραμμίζοντας πως: «Δεν έχει τελειώσει ακόμη η πρόκριση στον τελικό. Πήραμε μια σημαντική νίκη, ένα καλό προβάδισμα αλλά υπάρχει και μια ρεβάνς ακόμα μπροστά μας. Πρέπει να προετοιμαστούμε και για εκείνο το παιχνίδι όταν έρθει η ώρα. Όταν περάσουμε και επίσημα στον τελικό τότε θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Όπως και να έχει πάντως, πάντα είναι τέλειο να μπορείς να διεκδικείς τρόπαιο και να παίζεις σε τέτοιου είδους παιχνίδια, όπως οι τελικοί. Αλλά ακόμη δεν έχει κριθεί κάτι, έχουμε ένα ματς ακομη με την Λαμία στην έδρα μας και μετά θα δούμε τι θα γίνει.

Εμείς πάντα προετοιμαζόμαστε 100% για τα παιχνίδια. Πάμε με θετική προσέγγιση στους αγώνες ανεξαρτήτως αντιπάλου και αρχίζουμε πάντα με μεγάλη ένταση. Παντα προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα που δεν μας αρέσουν, ο στόχος μας είναι να είμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Έχουμε βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με την αρχή της χρονιάς, έχουμε αρχίσει να βρισκόμαστε στο γήπεδο και αυτό φαίνεται. Υπάρχουν ακόμα και άλλα περιθώρια βελτίωσης στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν που έχουμε μπροστά μας σημαντικά παιχνίδια».

Διαβάστε ακόμη...