«Άλλος... ΠΑΟΚ στα ντέρμπι - Μας λείπουν οι εύκολες νίκες»

Στον απόηχο της «λευκής» ισοπαλίας του ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες, ο Στέφαν Σβαμπ μίλησε για τις εύκολες νίκες που λείπουν από την ομάδα του, για την απώλεια βαθμών παρά το σερί των 18 αήττητων παιχνιδιών που «τρέχει» ο Δικέφαλος και για τη διαφορά αποτελεσματικότητας στα ντέρμπι.
«Άλλος... ΠΑΟΚ στα ντέρμπι - Μας λείπουν οι εύκολες νίκες»

Η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα αποδείχθηκε με γρίφο για δυνατούς λύτες και ο ΠΑΟΚ «πέταξε» στους Ζωσιμάδες δύο ακόμη βαθμούς στην περιφέρεια. Δύο βαθμούς που του στερούν... έδαφος στην κούρσα της βαθμολογίας, με τον Στέφαν Σβαμπ να κάνει τον απολογισμό μετά το τέλος του παιχνιδιού, αναλύοντας και το διαφορετικό πρόσωπο που παρουσιάζει ο Δικέφαλος στα ντέρμπι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο SDNA:

Για το τι δεν πήγε καλά για τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι: «Νομίζω μας έλειψε λίγο η ένταση στο παιχνίδι μας στο πρώτο μέρος. Δεν κάναμε πολλές ευκαιρίες. Στο δεύτερο μέρος, όμως, κάναμε τα πάντα για να σκοράρουμε, είχαμε κάποιες ευκαιρίες, δεν ήταν όμως αρκετές για να πετύχουμε ένα γκολ απόψε (σ.σ. χθες). Μερικές φορές σε τέτοια ματς χρειάζεται 6 -7- 8 μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχεις ένα γκολ. Απόψε (σ.σ. χθες) όμως δεν ήμασταν αρκετά αποτελεσματικοί κι αυτό πονάει. Είμαστε απογοητευμένοι που χάσαμε κι άλλους βαθμούς σε τέτοιου είδους παιχνίδι»

Για το τι σημαίνει αυτή η ισοπαλία για τον ΠΑΟΚ: «Ότι μένουμε μακριά από την πρώτη θέση. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι γιατί δεν ήρθαμε πιο κοντά στην κορυφή. Στοχεύουμε στην πρώτη θέση και δεν είμαστε κοντά. Θέλουμε να έρθουμε όσο πιο κοντά γίνεται στα playoffs, οι φιλοδοξίες μας είναι μεγάλες»

Για το αν θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ έκανε... πισωγύρισμα μετά τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Ξέρουμε ότι στα μεγάλα ματς, στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν τα πάμε καλύτερα απ' ότι στο πρώτο, ενώ αντίθετα υποφέρουμε στους αγώνες με τους μικρομεσαίους. Μας λείπουν οι εύκολες νίκες, πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να κερδίζουμε αυτά τα παιχνίδια. Σήμερα (σ.σ. χθες) δεν ήμασταν και τυχεροί, αλλά δεν είναι δικαιολογία αυτό, δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε χάσει πολλούς βαθμούς σε τέτοια ματς. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η ταυτότητά μας, η ταυτότητα του ΠΑΟΚ είναι να μην τα παρατάμε ποτέ, θα επιστρέψουμε. Θα τα δώσουμε όλα. Θα το αφήσουμε αυτό που συνέβη 100% στα αποδυτήρια, πίσω μας. Η σεζόν δεν έχει τελειώσει, θα κοιτάξουμε μπροστά. Τώρα έχουμε τον αγώνα με την Λαμία και μετά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε βαθμούς ενόψει playoffs»

Γιατί εκτιμά πως ο ΠΑΟΚ κερδίζει περισσότερους βαθμούς στα ντέρμπι απ΄ ότι στα άλλα ματς: «Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει... Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Στα ντέρμπι είμαστε αποτελεσματικοί, στα ματς με μικρομεσαίους δεν έχουμε τα εύκολα γκολ, δεν σκοράρουμε στο τέλος, είμαστε και άτυχοι. Και ο κόσμος είναι πιο ζεστός στα ντέρμπι, αυτό δεν μας βοηθά το το ίδιο. Όμως, δεν είναι δικαιολογία, θα πρέπει να σκεφτούμε τον εαυτό μας, δεν είμαστε αρκετά αποτελεσματικοί»

Για τη δική του παρουσία που βοήθησε να αλλάξει η εικόνα του ΠΑΟΚ και τις οδηγίες που του έδωσε ο Λουτσέσκου πριν μπει στον αγώνα: «Ο κόουτς γνωρίζει το στυλ μου, δεν μου είπε κάτι το ιδιαίτερο. Περίμενε ότι θα δώσω το 100% στο γήπεδο, ότι θα πιέσω τον εαυτό μου και τους συμπαίκτες μου. Νομίζω στο β΄ μέρος τα κάναμε λίγο καλύτερα, όμως δεν με ενδιαφέρει αυτό. Καλύτερα να μην παίζαμε καλύτερα και να νικούσαμε. Όπως είπα, είμαστε απογοητευμένοι που χάνουμε βαθμούς»

Για τα τέσσερα παιχνίδια σε δύο εβδομάδες: «Παρά την ισοπαλία, είμαστε σε καλή κατάσταση. Δεν έχουμε χάσει σε 18 σερί ματς, έχουμε μεγάλο ρόστερ, αν και είμαστε απογοητευμένοι, πάμε να κερδίσουμε στην Λαμία να κάνουμε το πρώτο βήμα για να βρεθούμε στον τελικό του Κυπέλλου».

Διαβάστε ακόμη...