«Έδειξαν ασέβεια στον ΠΑΟΚ - Είμαστε καλό δίδυμο με τον Ντέλια»

Νέλσον Ολιβέιρα σε μεγάλα κέφια και με... δυνατές ατάκες! Η κριτική προς τον ΠΑΟΚ, η επιβλητική νίκη επί του Παναθηναϊκού που «σήκωνε» μεγαλύτερο σκορ, το τέλειο δίδυμο με τον «Ντέλια» και η επόμενη ημέρα: Ο Πορτογάλος μιλάει για όλα.
«Έδειξαν ασέβεια στον ΠΑΟΚ - Είμαστε καλό δίδυμο με τον Ντέλια»

Απέναντι στον Παναθηναϊκό τα έκανε όλα, κάνοντας «σμπαράλια» την άμυνα του Παναθηναϊκού. «Χτύπησε» δύο φορές το δοκάρι και είδε την τύχη να του στερεί το γκολ. Στις δηλώσεις του στο SDNA, ο Πορτογάλος μίλησε για μία κορυφαία εμφάνιση από πλευράς ΠΑΟΚ.

«Ήταν μια πραγματικά κορυφαία εμφάνιση, απέναντι σε μια καλή ομάδα και μέσα σε μια δύσκολη έδρα. Διαχειρίστηκαμε εξαιρετικά το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό, πετύχαμε τρία γκολ ενώ θα μπορούσαμε να βάλουμε και περισσότερα, επειδή δημιουργήσαμε ευκαιρίες και είχα και εγώ δυο δοκάρια. Συγχαρήτηρια σε όλους στην ομάδα, τώρα είναι η ώρα να ξεκουραστούμε και να σκεφτούμε ότι την Πέμπτη έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για το Κύπελλο».

Κορυφαία εμφάνιση, μπορούσαμε να βάλουμε και περισσότερα γκολ στον Παναθηναϊκό

Αναφερόμενος στο γκολ... playstation που πέτυχε ο Δικέφαλος, γράφοντας το 2-0 στη Λεωφόρο, ο Πορτογάλος απασφάλισε:

Πολλοί υπήρξαν άδικοι με τον ΠΑΟΚ αλλά εγώ ξέρω τι ομάδα έχουμε

«Καταλαβαίνω ότι κατά την διάρκεια αυτής της σεζόν πολλοί ήταν άδικοι με εμάς στην κριτική τους. Ίσως να μην πίστεψαν τόσο πολύ ως ομάδα, αλλά γνωρίζω τους συμπαίκτες μου. Κάθε μέρα ειμαι στην προπόνηση μαζί τους, είμαστε μια ομάδα γεμάτη με ποιότητα, με τεχνίτες παίκτες και αυτό το γκολ δείχνει το τι μπορούμε να κάνουμε. Για μένα είναι ένα εξαιρετικό γκολ μετά από μια πρώτη επαφή δική μου ο Ντέλιας έφερε την μπάλα στον Αντρίγια. Ένα ψύχραιμο τελείωμα με επίσης μεγάλη ποιότητα. Γενικά ήταν το τέλειο γκολ. Η ποιότητα μας όμως δεν φάνηκε μόνο εκεί, έχουμε παίκτες καλούς σε όλες τις γραμμές και απλά χρειαζόμαστε χρόνο γιατί είμαστε μια νέα ομάδα με πολλούς καινούργιους παίκτες. Χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, βήμα-βήμα, παιχνίδι με το παιχνίδι και θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε μέχρι το τέλος της σεζόν».

Είμαι εθισμένος στα γκολ αλλά εξίσου εθισμένος και στις νίκες

Στην ερώτηση για την αντίδρασή του, όταν είδε τη μπάλα να σταματά για δεύτερη φορά στο δοκάρι, ο Νέλσον χαμογελά: «Όταν κατάλαβα ότι η μπάλα πήγε στο δοκάρι, χαμογέλασα! Για να είμαι ειλικρινής, αν δίνεις πολύ μεγάλη προσοχή στο τι έγινε και όχι στη συνέχεια, ίσως χάσεις την αυτοσυγκέντρωσ;h σου. Χαμογέλασα γιατί τις περισσότερες φορές δεν μπορείς να κάνεις κάτι περισσότερο για το ιδανικό τελείωμα, καμιά φορά η μπάλα δεν θέλει να μπει. Για μένα είναι ολα «ΟΚ» είμαι... εθισμένος στα γκολ αλλά είμα εξίσου εθισμένος και στις νίκες. Μετράει περισσότερο η νίκη και αν μπορούσα να διαλέξω, θα προτιμουσα να κερδίζουμε σε όλα τα παιχνίδια, από το να σκοράρω σε όλα τα παιχνίδια. Το προτιμώ αυτό, οι νίκες ειναι πιο σημαντικές από τα γκολ μου».

Έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό ζευγάρι με τον Κωνσταντέλια στο γήπεδο

Ο Πορτογάλος στάθηκε και στον Γιάννη Κωνσταντέλια και στην κοινή τους παρουσία στην ενδεκάδα που του δίνει απ' ότι φαίνεται μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο: «Είναι μια πραγματικότητα αυτό. Με βοηθάει πολύ ο Ντέλιας, αλλά τον βοηθάω και εγώ με την εμπειρία μου μέσα στο γήπεδο. Έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό ζευγάρι μέσα στο γήπεδο γιατί έχουμε την ίδια ποδοσφαιρική νοοτροπία κατά την διάρκεια των αγώνων.

Νιώθω καλά τον εαυτό μου, είμαι κοντά στο καλύτερό μου σημείο

Επίσης, πέραν από την παρουσία του Ντέλια, έχει βελτιωθεί και το επίπεδο της φυσικής μου κατάστασης. Έχω αρχίσει να αισθάνομαι πιο δυνατός, όπως ήμουν πριν τον τραυματισμό. Η απόδοσή μου, ως συνέχεια και της βελτίωσης, πηγαίνει ακόμα καλύτερα και πιστεύω ότι όλοι μπορούν να το δουν αυτό, ότι είμαι κοντά στο καλύτερο μου σημείο. Υπάρχει χώρος για βελτίωση όμως, γιατί είχα περίπου οκτώ μήνες εκτός αγώνων και αυτό δεν είναι εύκολο. Έχω αρχίσει να νιώθω καλά τον εαυτό μου ξανά και αυτά είναι καλά νέα».

Σε ερώτηση για το αν συμφωνεί με αυτούς που λένε οτι ο ΠΑΟΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα αυτή την περίοδο ή αν θα προτιμούσε να κρατήσει μία ισορροπία: «Ειναι καλύτερο για εμάς να κρατήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος. Η σεζόν ακόμα έχει πολύ δρόμο μπροστά και εμείς δεν έχουμε καταφέρει κάτι ακόμα. Αρχίζουμε να παίζουμε καλά, με τον τρόπο που θέλει ο προπονητής, αλλά έχουμε ακόμα να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Πρέπει να κρατήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος γιατί έχουμε αρκετούς νεαρούς παίκτες στην ομάδα. Δεν γίνεται να πανηγυρίζουμε τόσο τις νίκες γιατί κάθε εβδομάδα έχουμε δύσκολα παιχνίδια και πρέπει να συνεχίσουμε να μαχόμαστε, να βελτιωνόμαστε για να πετύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε στο τέλος της σεζόν».

Έδειξαν ασέβεια προς την ομάδα και προς τον ΠΑΟΚ γενικότερα

Όσο για το αν υιοθετεί τα σχόλια ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτυπήσει τον τίτλο ή αν πηγαίνει με την λογική του προπονητή «παιχνίδι με το παιχνίδι»: «Θα συμφωνήσω με τα όσα λέει ο προπονητής, πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Δεν ήμασταν οι χειρότεροι στην αρχή της σεζόν όπως όλοι νόμιζαν και πιστεύω ότι έδειξαν ασέβεια προς την ομάδα και προς τον ΠΑΟΚ γενικότερα. Ας δούμε τα τελευταία χρόνια τι έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ, πόσους τίτλους έχει πάρει... Έχει πάρει τέσσερα Κύπελλα, έχει πάρει ένα πρωτάθλημα και θα μπορούσε να έχει πάρει και δεύτερο... Νομίζω πως έδειξαν ασέβεια όσοι μιλούσαν υποτιμητικά για την ομάδα στην αρχή της σεζόν. Αλλά όπως στην αρχή της χρονιάς δεν ήμασταν οι χειρότεροι, ετσι και τώρα δεν είμαστε οι καλύτεροι επειδή κερδίζουμε τα παιχνίδια. Πρέπει να κρατήσουμε την ισορροπία εντός και εκτός γηπέδου, υπάρχει πολύ χώρος για βελτίωση και πολλά ματς μπροστά. Η προσέγγιση παιχνίδι με το παιχνίδι είναι αυτή που πρέπει να έχουμε».

Κλείνοντας, έκανε και το σχόλιο του για το ματς της Πέμπτης στο Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό: «Ήταν δυο πολύ καλές νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά τις ξεχνάμε επειδή ανήκουν ήδη στο παρελθόν. Πλέον συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι του Κυπέλλου γιατί όλοι ξέρουμε ότι θα είναι ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι. Γυρίζουμε σελίδα και κάνουμε focus στο παιχνίδι της Πέμπτης».

Διαβάστε ακόμη...