«Είμαστε ομάδα, χωρίς εγωισμούς!»

Αποκαλυπτικός Νέλσον Ολιβέιρα για τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, τον δικό του ρόλο, τις απαιτήσεις που υπάρχουν - Η αποθέωση στον... εκτελεστή Σβαμπ και η απόφαση για το πέναλτι!
«Είμαστε ομάδα, χωρίς εγωισμούς!»

Άκρως ενδιαφέρουσα τοποθέτηση από τον Νέλσον Ολιβέιρα για τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα και την... συνέπεια που οφείλει να δείξει ο ΠΑΟΚ, τουλάχιστον μέχρι τη διακοπή. Παράλληλα, ο Πορτογάλος στάθηκε στην απόφαση για την εκτέλεση του πέναλτι ενώ ανέλυσε και το δικό του φετινό ρόλο δεδομένου πως υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από εκείνον...

«Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη, όπως χρειαζόμαστε και τη νίκη κόντρα στον Ιωνικό την Πέμπτη, γιατί έχουμε πετάξει κάποιους βαθμούς μέχρι τώρα και δεν μπορούμε να χάσουμε άλλους. Αυτή είναι η αλήθεια για εμάς, πρέπει να κερδίσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια και να πάμε στη διακοπή τουλάχιστον σε λίγο καλύτερη θέση, και μετά την επανέναρξη να παλέψουμε για να κυνηγήσουμε τις κορυφαίες θέσεις», ανέφερε αρχικά.

Μάλιστα, ο ίδιος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την απόφασή του να δώσει την μπάλα στον Στέφαν Σβαμπ προκειμένου να εκτελέσει το πέναλτι. Ο τρόπος αντίδρασής του, ο τρόπος που προσέγγισε τον Αυστριακό, η αγκαλιά:

«Μου αρέσει να σκοράρω, αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είμαι ένας επιθετικός που του αρέσει να παίζει για την ομάδα, να παίζω το παιχνίδι μου, να έχω τη μπάλα και να δημιουργώ ευκαιρίες. Κέρδισα εγώ το πέναλτι, αλλά ο Σβαμπ ήταν ο εκτελεστής μας στο συγκεκριμένο ματς, με απόφαση του προπονητή. Επίσης, ο Στέφαν είναι ένας πολύ καλός εκτελεστής πέναλτι, ένας από τους καλύτερους της ομάδας.

Το άξιζε κιόλας, γιατί στα δύο προηγούμενα παιχνίδια είχε πολύ καλή απόδοση, κόντρα στον ΠΑΣ είχε την ευκαιρία να ξεκινήσει βασικός, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που σκόραρε, είμαι χαρούμενος για την ομάδα και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Χωρίς εγωιστικές συμπεριφορές, γιατί αυτό είναι η ομάδα».

Σε ερώτηση για το αν η εικόνα αυτή αποτελεί «οδηγό» για να μην εμφανιστούν ξανά φαινόμενα απώλειες τύπου ΟΦΗ και Λεβαδειακού, ο Ολιβέιρα τόνισε:

«Νομίζω ότι η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια είναι ότι μπήκαμε με πάρα πολλή ενέργεια στο παιχνίδι. Δείξαμε από το πρώτο λεπτό ότι μπήκαμε για να κερδίσουμε, δεν δώσαμε καμιά ευκαιρία στους αντιπάλους να σκεφτούν πως μπορούν να πάρουν βαθμό ή βαθμούς στην Τούμπα.

Πιστεύω ότι πρέπει να προσεγγίζουμε έτσι όλα τα παιχνίδια. Όχι μόνο κόντρα στις θεωρητικά μικρότερες ομάδες, αλλά και στα ντέρμπι. Πρέπει να μπαίνουμε από την αρχή δυνατά, να δείχνουμε εξ αρχής ποιος είναι το «αφεντικό» του αγώνα. Στα παιχνίδια που δεν καταφέραμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούσαμε ίσως να πληρώσαμε αυτό, ότι περιμέναμε πολύ για να έρθει το γκολ, δίναμε χώρο στον αντίπαλο».

Για τον δικό του ρόλο και το γεγονός ότι βγαίνει αρκετά εκτός περιοχής φέτος, υπογράμμισε:

«Έχει να κάνει και με τις ανάγκες της ομάδας. Ξέρω ότι είμαι ψηλός, οπότε ο κόσμος πολλές φορές νομίζει ότι βλέπει ένα «εννιάρι» αγγλικού τύπου. Δεν είμαι αυτός ο τύπος επιθετικού. Σε νεαρότερη ηλικία, μέχρι τα 17 μου έπαιζα στα αριστερά της επίθεσης, και πίσω από τον επιθετικό. Είμαι ένας φορ που μου αρέσει να εμπλέκεται στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας, να δημιουργώ ευκαιρίες. Πιστεύω ότι αν παίζουμε πάντα με αυτή την ένταση, όπως στο πρώτο τέταρτο κόντρα στον ΠΑΣ, θα σκοράρω αρκετά γκολ, έχω κι αυτή την ικανότητα.

Ξέρω ότι ο κόσμος θέλει να σκοράρω και η αλήθεια είναι ότι έχω χάσει κάποιες ευκαιρίες στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά πιστεύω ότι σε κάποια από αυτά δεν είχαμε τόσες ευκαιρίες ως ομάδα, όπως είχαμε κόντρα στον ΠΑΣ. Το Σάββατο (5/11) καταφέραμε να δημιουργήσουμε, είχαμε ένταση. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα πετύχω γκολ, θα μοιράσω ασίστ, θα κερδίσω πέναλτι, γιατί έχω την ικανότητα να το κάνω».

Διαβάστε ακόμη...