«Ούτε στα όνειρά μου όσα έζησα στον ΠΑΟΚ»

Once PAOK, always PAOK... Τίτλοι τέλους για τον Φερνάντο Βαρέλα, ο οποίος αποχαιρετά μέσω του SDNA τον ΠΑΟΚ, δηλώνει για πάντα οπαδός του και παραδέχεται ότι έζησε στον Δικέφαλο, όσα δεν τολμούσε να ονειρευτεί.
«Ούτε στα όνειρά μου όσα έζησα στον ΠΑΟΚ»

Καμιά φορά τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Κι ας ξεπερνούν κάθε φαντασία...

Όπως αυτά του Φερνάντο Βαρέλα, ο οποίος θα δηλώνει για πάντα ευγνώμων στον ΠΑΟΚ, αποτελώντας πια έναν οπαδό του.

«Ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι στην Τούμπα και είναι λογικό να έχω πολλά συναισθήματα απ' όσα έχω ζήσει και έχω περάσει σε αυτά τα πέντε χρόνια στον ΠΑΟΚ. Όσα έζησα εδώ είναι οι καλύτερες στιγμές όχι απλά την καριέρα μου, αλλά στη ζωή μου γενικότερα. Όταν ήρθα στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, κατάλαβα από την πρώτη μέρα ότι εδώ υπάρχει η πίεση για τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια. Δεν περίμενα να έχω τέτοια απόδοση και τα έδωσα όλα για την ομάδα. Ήταν πολύ παραπάνω απ' ότι σκεφτόμουν και απ' ότι πίστευα. Όσα έγιναν από την ημέρα που ήρθα δεν τα είχα δει ούτε στα καλύτερα όνειρά μου! Να κερδίσω τόσα τρόπαια και να γραφτώ στην ιστορία της ομάδας ήταν σίγουρα κάτι που δεν περίμενα...

Πάντα θα σκέφτομαι τον ΠΑΟΚ και θα θυμάμαι τα πάντα απ΄όσα έγιναν εδώ. Αγαπάω και θα αγαπάω τον ΠΑΟΚ, θα σέβομαι τον σύλλογο και πλέον αποτελώ έναν οπαδό του ΠΑΟΚ για όλη μου την ζωή».

Παραδέχεται πως δεν περίμενε την «υπόκλιση» της Τούμπας στο φινάλε, υπογραμμίζοντας πως: «Από την πλευρά μου, δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα με τον κόσμο της ομάδας. Ποτέ δεν μίλησα και ποτέ δεν πρόκειται να μιλήσω αρνητικά για κανέναν που αφορά τον ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να φωνάξουν το όνομά μου στο τέλος του ματς. Μου δείχνει ότι υπάρχει μια αναγνώριση προς το πρόσωπό μου για την προσφορά μου στην ομάδα. Έχω καταλάβει ότι είναι οι καλύτεροι οπαδοί και τους ευχαριστώ που φώναξαν το όνομά μου, δείχνοντας ότι κατάλαβαν ότι πρόσφερα...

Από την πλευρά μου, ποτέ δεν έχω πει κάτι κακό για τον ΠΑΟΚ, ακόμη και στις δύσκολες στιγμές. Ποτέ δεν έχω δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα και στο τέλος αισθάνομαι ότι έδωσα όσα περισσότερα μπορούσα. Κάποια στιγμή θα ερχόταν το τέλος της διαδρομής μου στον ΠΑΟΚ και νομίζω ότι ένα ιδανικό φινάλε είναι να ακούω το όνομά μου από την Τούμπα μετά το τέλος του αγώνα».

Μαζί με τον Χοσέ Κρέσπο συνθέτουν το δίδυμο με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του ΠΑΟΚ και ο τελικός του Σαββάτου (21/5) θα είναι αναμφίβολα ο πιο συναισθηματικός: «Θα είναι ένα έντονα φορτισμένο συναισθηματικά παιχνίδι για μένα, γιατί θα είναι ο τελευταίος μου τελικός με τον ΠΑΟΚ. Ναι, μαζί με τον Χοσέ έχουμε κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία της ομάδας, αλλά δεν μας αρκεί αυτό, θέλουμε να κατακτήσουμε περισσότερους. Γιατί όσους περισσότερους τίτλους κατακτάς, τόσο περισσότερο θα σε σέβονται όλοι. Ελπίζω και θέλω στον τελικό να πάρουμε έναν ακόμη τίτλο. Το αξίζουμε την φετινή σεζόν, ξέρω ότι θα έχουμε έναν δυνατό αντίπαλο απέναντί μας και θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ».

Σε ερώτηση για το επόμενο σταθμό στην καριέρα του; «Δεν ξέρω ακόμη που θα παίξω τη νέα σεζόν, αυτό που είναι σίγουρο όμως είναι ότι πρέπει να είμαι έτοιμος. Όποιος με γνωρίζει, ξέρει πως δουλεύω και ποτέ δεν το βάζω κάτω. Η προσέγγισή μου είναι η σκληρή δουλειά, κάθε μέρα και στην προπόνηση και στους αγώνες. Όπου και αν είμαι, θέλω να είμαι έτοιμος να προσφέρω και θέλω να μεταφέρω τη νοοτροπία νικητή που απέκτησα εδώ στον ΠΑΟΚ».

Πάνω του, ως τη δυσκολότερη στιγμή της καριέρας του στον ΠΑΟΚ, θα κρατάει το γκολ απέναντι στην ΑΕΚ: «Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή μου στον ΠΑΟΚ. Πέτυχα ένα κανονικό γκολ αλλά δεν μέτρησε και με εκείνο το γκολ πιθανότατα θα κάναμε το νταμπλ. Είχαμε όλοι καλή μνήμη όμως και θυμόμασταν τι έγινε, δεν το βάλαμε κάτω και δουλέψαμε ακόμη περισσότερο για να κερδίσουμε το Κύπελλο λίγο αργότερα και το νταμπλ την ερχόμενη σεζόν».

Διαβάστε ακόμη...