«Ήρθα ως παίκτης, φεύγω ως οπαδός του ΠΑΟΚ»

Σε μια εξομολόγηση καρδιάς, ο Ροντρίγκο αποχαιρετά μέσω του SDNA τον ΠΑΟΚ, κάνει δημόσια την αυτοκριτική του, δηλώνει για πάντα οπαδός του Δικεφάλου και παραδέχεται πως:
«Ήρθα ως παίκτης, φεύγω ως οπαδός του ΠΑΟΚ»

«Τώρα που φεύγω, μπορώ να πω και γω, αυτό που μου είχε πει ο Μάτος: Δεν είναι εύκολο να παίζεις στον ΠΑΟΚ, δεν χαλαρώνεις ποτέ!».

«Θυμάμαι την πρώτη μέρα που έφτασα εδώ, μου είχε μιλήσει ο Λέο Μάτος και το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν "δεν είναι εύκολο να είσαι παίκτης του ΠΑΟΚ" και τώρα φεύγω και μπορώ να πω το ίδιο στην επόμενη γενιά... "δεν είναι εύκολο να παίζεις στον ΠΑΟΚ". Πάντως λάτρεψα όλη την διαδρομή. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη, αλλά ωραία πίεση σε όλους. Δεν μπορείς να... χαλαρώσεις στον ΠΑΟΚ, είσαι πάντα στην πίεση και στην ένταση...».

Απέναντι στον Παναιτωλικό, ο Ροντρίγκο φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ και μετά το τέλος του αγώνα, μπορούσε πια να μιλήσει ανοιχτά. Για όλα. Χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Δεν έχω παίξει ποτέ σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ

«Ναι, ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ έντονη ομάδα και όλα τα ζεις με ένταση. Όλα όσα έχω ζήσει εδώ, μου έχουν αφήσει έντονα συναισθήματα. Ποτέ στην καριέρα μου δεν έχω παίξει σε μια ομάδα τέτοια όπως ο ΠΑΟΚ... Τέτοια τρέλα σε οπαδούς δύσκολα βρίσκεις, όπως λέει και το σύνθημα των φιλάθλων μας. Υπήρχαν καλές και κακές στιγμές, αλλά κρατάω μόνο τα καλά που πέρασα εδώ και από την ομάδα και στην πόλη. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για μένα αυτή εδώ στον ΠΑΟΚ. Θα μου λείψουν πολλά. Η πόλη είναι φανταστική, η ατμόσφαιρα στην ομάδα πολύ καλή, πήρα πολλά από τον ΠΑΟΚ. Έζησα πολλά ωραία πράγματα εδώ και θα μου λείψουν...».

Τίμιος και ξεκάθαρος ο Λουτσέσκου, ευγνώμων που συνεργάστηκα μαζί του

Κατά τη διάρκεια της αλλαγής του, βρέθηκε στην αγκαλιά των Λουτσέσκου - Μπάτσι, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να «υποκλίνεται» στον επαγγελματισμό του μέχρι το φινάλε. Και ο Βραζιλιάνος όμως, μόνο τα καλύτερα είχε να πει για τον προπονητή του Δικεφάλου:

«Σέβομαι πολύ τον κόουτς, είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και ένας πολύ καλός άνθρωπος. Ποτέ δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα. Ήταν από την αρχή τίμιος και ξεκάθαρος μαζί μου. Ήταν πάντα ανοιχτός για να συζητήσει μαζί μου και καταλαβαίνει πολύ καλά τους παίκτες του. Μονό καλά λόγια έχω να πω για τον προπονητή και είμαι ευγνώμων που συνεργάστηκα μαζί του και για τις ευκαιρίες που μου έδωσε...

Έτσι είναι η ζωή όμως, εύχομαι τα καλύτερα στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ θα είναι πάντα εδώ... Παίκτες θα έρχονται και θα φεύγουν, αλλά η ομάδα θα είναι πάντα πάνω απ' όλα. Πλέον, θα είμαι πάντα ένας υποστηρικτής της ομάδας του ΠΑΟΚ. Πέρασα πολλές δύσκολες αλλά και σπουδαίες στιγμές. Εδώ γεννήθηκε η κόρη μου, οπότε πάντα θα υπάρχει μια σύνδεση με τον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη για μένα. Πάντα θα έχω το μυαλό μου εδώ και φυσικά φεύγω διαφορετικός τόσο ως παίκτης όσο και ως άνθρωπος απ΄ ότι ήρθα. Έχω αλλάξει αρκετά και έχω ωριμάσει, έχω μάθει πολλά. Η Θεσσαλονίκη είναι μία πολύ ωραία πόλη, με ζεστούς ανθρώπους και πολλές από τις στιγμές που έζησα εδώ θα τις κουβαλάω μαζί μου».

Στη Θεσσαλονίκη γεννήθηκε η κόρη μου, πάντα θα έχω εδώ και στον ΠΑΟΚ το μυαλό μου

Σε ερώτηση για το αν αισθάνθηκε άτυχος τη φετινή σεζόν λόγω των προβλημάτων τραυματισμού, ο Ροντρίγκο τόνισε: «Είχα μόνο έναν σημαντικό τραυματισμό στην αρχή της σεζόν, στο παιχνίδι με την Ριέκα. Στη συνέχεια δεν είχα προβλήματα τραυματισμού, δεν γνωρίζω ποιος έλεγε ότι είμαι τραυματίας. Ήμουν εκτός ομάδας λόγω της απόφασης του προπονητή και το σέβομαι αυτό. Πρόσφατα είχα βγει θετικός στον κορονοϊό και έμεινα εκτός προπονήσεων για λίγες ημέρες, οπότε ο μοναδικός τραυματισμός μου φέτος ήταν στο ματς με την Ριέκα. Θέλω να αφήσω πίσω ό,τι έχει γίνει και να προχωρήσω μπροστά, δεν έχει μεγάλη σημασία το τι λέχθηκε για μένα, τα έχω ξεχάσει».

Δεν θα ξεχάσω το Κύπελλο απέναντι στον Ολυμπιακό

Όσο για την καλύτερη και χειρότερη στιγμή του στον ΠΑΟΚ; «Θα ξεκινήσω με το ποια ήταν η χειρότερη στιγμή και αυτή ήταν ο τραυματισμός μου στο ματς με την Μπεσίκτας. Έμεινα εκτός δράσης για περίπου τρεις μήνες και έχασα πολλά παιχνίδια. Όσον αφορά την καλύτερη... σίγουρα η κατάκτηση του Κυπέλλου πέρσι στον τελικό με τον Ολυμπιακό. Απίστευτο συναίσθημα, μεγάλη χαρά και στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Στη μόνη ερώτηση που φάνηκε λακωνικός, ήταν αναφορικά με το μέλλον του: «Κάτι έχω κατά νου, αλλά θα ανακοινωθεί σύντομα. Πολύ πιθανό να επιστρέψω στην Βραζιλία, είναι μια καλή προοπτική, θα μάθετε σύντομα τα νεότερα».

Ξέρω ότι δεν έπαιξα όσο καλά ήθελα και περίμεναν...

Ο επίλογος του ανήκει, βάζοντας εκείνος τους τίτλους τέλους μέσα από την περιγραφή της εμπειρίας του στον ΠΑΟΚ:

«Εξελίχθηκα σαν άνθρωπος και σαν παίκτης. Ξέρω ότι δεν έπαιξα όσο καλά θα ήθελα και όσο καλά περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά αντιμετώπισα αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς.

Κάτι μου λέει ότι η θέση μου δεν ήταν εδώ, επειδή σχεδόν κάθε φορά που προσπαθούσα να επιστρέψω και να διεκδικήσω θέση υπήρχε ένας τραυματισμός. Όλη αυτή η κατάσταση δεν ήταν καλή για μένα και ίσως το καλύτερο για μένα είναι να φύγω. Κάτι δεν λειτούργησε καλά για μένα, αλλά προσπάθησα για το καλύτερο.

Έπαιξα αρκετές φορές σε θέση άγνωστη σε εμένα και τα έδωσα όλα στον αγωνιστικό χώρο για την ομάδα, αλλά αυτή είναι η δουλειά μου.

Σέβομαι ότι πρέπει να παίζω όπου μου πει ο προπονητής και προσπάθησα για το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ.

Με καθαρό μυαλό λέω ότι μπορούσα να δώσω πολλά περισσότερα, αλλά προσπάθησα για το καλύτερο και ήμουν επαγγελματίας μέχρι την τελευταία μέρα...».

Διαβάστε ακόμη...