«Συγχαρητήρια σε Λουτσέσκου - Μορέιρα, ένας ΠΑΟΚ με ισορροπία»

Αντίδραση μεγάλης ομάδας; Το τέλειο παιχνίδι; Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μίλησε για το «διπλό» επί του ΠΑΣ Γιάννινα και έκανε λόγο για έναν ΠΑΟΚ με ισορροπία που... «είχα καιρό να δω». Τα συγχαρητήρια σε Λουτσέσκου - Μορέιρα!
«Συγχαρητήρια σε Λουτσέσκου - Μορέιρα, ένας ΠΑΟΚ με ισορροπία»

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν το τέλειο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πως ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε διαβάσει εξαιρετικά τον ΠΑΣ και τακτικά έραψε την αναμέτρηση στους Ζωσιμάδες στα μέτρα του, έχοντας μια ομάδα απόλυτα σοβαρή σε όλες τις γραμμές της. Με τρομερή ισορροπία, όπως υποστήριξε στις δηλώσεις του ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης:

«Είχαμε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο μέσα στο παιχνίδι μας. Είχαμε ισορροπία. Ισορροπία αμυντικής γραμμής και κέντρου και κέντρου με επίθεση. Δεν θεωρώ ότι κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, είχαμε μια ισορροπία στις γραμμές μας που είχα να την δω πολύ καιρό.

Κρατάμε την αντίδραση γιατί νομίζω είναι η πρώτη φορά που κάναμε το τρία στα τρία, είναι σίγουρα θετικό στοιχείο αυτήν την περίοδο αλλά πρέπει να δείξουμε κι άλλα πράγματα. Σίγουρα τη δουλειά που κάνουμε στην προπόνηση, δεν είναι μόνο αυτή η εικόνα του ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος για τα παιδιά, τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Συγχαρητήρια σε Λουτσέσκου και Μορέιρα

Η πίεση δείχνει να μειώνεται και όσο υπάρχει λιγότερη πίεση, μπορεί να... ξεδιπλωθεί ο ποδοσφαιριστής και να δείξει τι μπορεί να κάνει. Συγχαρητήρια και στον προπονητή αλλά και στον προπονητή τερματοφυλάκων, τον Ζοσέ Μορέιρα, ήθελα να το πω καιρό και τώρα μου δίνεται η ευκαιρία. Πολύ σημαντική η δουλειά του και τον ευχαριστώ εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά...».

Δεν έχουμε χρόνο για άλλες απώλειες

Σε ερώτηση για τον αν η έκταση της νίκης επί του ΠΑΣ, με μηδέν παθητικό, δείχνει το δρόμο για την έξοδο από την αγωνιστική κρίση, ο Έλληνας πορτιέρε τόνισε πως: «Η έκταση του σκορ δίνει περισσότερο ψυχολογία από το κέντρο και μπροστά. Η δουλειά έγινε και μπροστά και πίσω. Η ομάδα χρειάζεται τη ψυχολογία, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Και ό,τι και να πούμε, είτε ήταν νίκη με 1-0 είτε με 4-0, αυτό που έχει αξία είναι οι τρεις βαθμοί. Έχουμε χάσει αρκετούς βαθμούς φέτος και δεν έχουμε χρόνο για άλλες απώλειες».

Άλλαξε ο τρόπος παιχνιδιού με Τσιγγάρα - Λύρατζη

Παράλληλα, απένειμε τα εύσημα στους νεαρούς Λύρατζη - Τσιγγάρα, η ενεργοποίηση των οποίων έδωσε άλλη ενέργεια στην ομάδα του Δικεφάλου: «Μπήκαν δύο παιδιά που γνωρίζουν το κλαμπ, προέρχονται από τις ακαδημίες. Γνωρίζουν τον προπονητή, τι ζητάει από εκείνους και όπως είδατε και στο προηγούμενο ματς και απέναντι στον ΠΑΣ, ανταπεξήλθαν με απόλυτη επιτυχία και οι δύο. Σίγουρα τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, άλλαξε ο τρόπος του παιχνιδιού μας και στα δύο ματς. Είμαι πολύ χαρούμενος που τους έχουμε και τους δύο και μας βοηθούν και εύχομαι να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να «χτίσει» πάνω σε αυτή τη νίκη που έρχεται να προστεθεί στις δύο προηγούμενες σε ένα δύσκολο μομέντουμ για το γκρουπ, ο Πασχαλάκης σημείωσε πως: «Μια μεγάλη ομάδα πρέπει να μάθει να ζει με την πίεση. Σίγουρα δεν μπορεί να κερδίζεις πάντα και όταν χάνεις βαθμούς, υπάρχει πίεση. Από την άλλη, παίξαμε με μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Έχουμε χάσει βαθμούς από λιγότερο καλές ομάδες και γι΄αυτό η νίκη επί του ΠΑΣ αποκτά μεγαλύτερη αξία. Θέλουμε να κρατήσουμε την εικόνα και τους τρεις βαθμούς και να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια γιατί νομίζω πως δεν έχουμε δείξει πολλά από αυτά που δουλεύουμε».

Όσο για την κλήρωση του Conference League με αντίπαλο την Μίντιλαντ; «Δεν έχω προλάβει να δω τον αντίπαλο. Έχουμε συνεχόμενα ματς και εστιάζουμε στο αμέσως επόμενο παιχνίδι. Δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε μακροπρόθεσμα. Είναι στόχος τα παιχνίδι με τη Μίντιλαντ και πρέπει να παρουσιαστούμε καλά για να περάσουμε στην επόμενη φάση»

Διαβάστε ακόμη...