«Πολύ δύσκολη στιγμή, μου στάθηκε ο ΠΑΟΚ!»

Τα λάθη απέναντι στον Ολυμπιακό του κόστισαν, οι συμπαίκτες του και ο Λουτσέσκου ανέλαβαν δράση και ο Άντερσον Εσίτι δεν τους ξέχασε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο SDNA μετά τη «γεμάτη» εμφάνισή του στη Λεωφόρο!
«Πολύ δύσκολη στιγμή, μου στάθηκε ο ΠΑΟΚ!»

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος και από εμένα και από την ομάδα. Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι η νίκη, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ κομμάτι αυτής της ομάδας και που βοήθησα από την πλευρά μου για να πάρουμε τους τρεις πόντους. Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για τη βαθμολογική μας θέση. Τα πάμε καλά τη φετινή σεζόν γενικότερα, αλλά υπάρχουν στιγμές που χάνουμε την συγκέντρωσή μας, όπως στο παιχνίδι με την Κοπεγχάγη. Στο ντέρμπι ήταν μια νίκη σημαντική που θα μας βοηθήσει στην συνέχεια», είπε στην αρχική του τοποθέτηση στο SDNA μετά το διπλό του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού.

Ο θηριώδης χαφ επανήλθε στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ μετά το άσχημο παιχνίδι του στο Φάληρο που του κόστισε αρκετά και όπως παραδέχεται ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για εκείνον: «Οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής προσπάθησαν να με ανεβάσουν ψυχολογικά. Ήταν μια δύσκολη στιγμή για μένα γιατί σε εκείνο το παιχνίδι, μέχρι εκείνο το λάθος, είχα κάνει μια καλή εμφάνιση. Δεν θέλω να επαναλάβω τέτοιου είδους λάθη και είμαι ικανοποιημένος που επανήλθα στις καλές εμφανίσεις και αγωνίστηκα σε αυτό το ντέρμπι».

Η παρουσία του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ αποτελεί για εκείνον ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, καθώς όπως σημειώνει: «Όπως είδατε στο παιχνίδι, από τον τρόπο που έπαιξα είναι πολύ σημαντικό να σε εμπιστεύεται τόσο ο προπονητής όσο και οι συμπαίκτες σου. Η εμπιστοσύνη έρχεται μέσα από τα ματς και είναι σημαντικό για μένα που μου δίνει ευκαιρίες να αγωνίζομαι, μου δείχνει ότι αξίζω να παίζω. Θέλω να ανταποδώσω αυτή την εμπιστοσύνη και να παλέψω στο γήπεδο και για τον προπονητή. Θα δώσω ό,τι περισσότερο έχω, όσα λεπτά και αν αγωνίζομαι, για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ».

Η περίοδος της διακοπής αποτελεί μια καλή ευκαιρία για ξεκούραση αλλά και... έξτρα δουλεια: «Είναι μια ευκαιρία για να πάρουμε ανάσες και να φρεσκάρουμε μυαλό και σώμα. Να επιστρέψουμε στους αγώνες με την ίδια νοοτροπία, όπως αυτή με τον Παναθηναϊκό. Δεν θα πάω με την Εθνική Νιγηρίας και θα μείνω στη Θεσσαλονίκη για να κάνω προπονήσεις και να προσπαθήσω να βελτιωθώ όσο τον δυνατόν περισσότερο. Έχουμε μπροστά μας μια ακόμα δύσκολη σειρά αγώνων».

Ειδική μνεία έκανε και στον... φίλο του, Τσούμπα Άκπομ: «Είμαι χαρούμενος γι' αυτόν, είναι φίλος μου. Είναι σημαντικό που πέτυχε γκολ γιατί κάθε επιθετικός όταν σκοράρει, ανεβάζει αυτοπεποίθηση. Ελπίζω να συνεχίσει να σκοράρει για να μας βοηθήσει να κερδίζουμε τα ματς».

Στην Ευρώπη, η κατάσταση περιέπλεξε αρκετά και το ματς στη Μπρατισλάβα φαντάζει με «τελικό»: «Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε την Σλόβαν. Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση και πρέπει να δείξουμε τη σωστή νοοτροπία για να πάρουμε το ματς προκειμένου να συνεχίσουμε στην Ευρώπη», την ίδια ώρα που υπάρχει και η... ανηφόρα του ελληνικού πρωταθλήματος: «Φυσικά και μπορεί να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Είναι πιθανό. Πρέπει να πιστέψουμε σε αυτό, να πιστέψουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Όσο για την Τούμπα και την Θύρα 4 που άνοιξε ξανά: «Είμαστε χαρούμενοι που επέστρεψαν οι οπαδοί μας. Τους θέλουμε δίπλα μας για να μας ωθούν σε καλές εμφανίσεις και νίκες. Γνωρίζουμε όλοι τη διαφορά του να παίζουμε με γεμάτο γήπεδο και σίγουρα είναι ένας παράγοντας που μπορεί να παίξει τον ρόλο του».

Διαβάστε ακόμη...