Η συνέντευξη Τύπου των Λουτσέσκου και Πασχαλάκη [video]

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για τον αυριανό αγώνα με την Κοπεγχάγη, στο γήπεδο της Τούμπας στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Conferance League.
Η συνέντευξη Τύπου των Λουτσέσκου και Πασχαλάκη [video]

Ενώπιον των απεσταλμένων του τύπου, ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου και ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ: 

Για το αν περιμένει ένα διαφορετικό ματς σε σχέση με τα υπόλοιπα του ομίλου: «Ο ΠΑΟΚ θέλει να πάει μακριά σε αυτή τη διοργάνωση, εμείς οι ίδιοι θέλουμε, τουλάχιστον εγώ θέλω σαν τρελός να προχωρήσω σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν ομοιότητες σε αυτό το παιχνίδι σε σχέση με την Ριέκα, θεωρώ ότι είναι ένα παιχνίδι πολύ μεγάλης σημαντικότητας, γιατί γνωρίζουμε σε τι θέση μπορούμε να βρεθούμε αν νικήσουμε αύριο. Υπάρχει διαφορετική δυναμική όσον αφορά τα παιχνίδια, επίσης οι ομάδες είναι τελείως διαφορετικές, αλλά όπως είπα και πριν υπάρχει τεράστια θέληση από την μεριά μας για να προχωρήσουμε στη διοργάνωση».

Για το αν η έδρα μπορεί να αλλάξει την τακτική προσέγγιση: «Θέλουμε να παίζουμε παντού με το ίδιο στυλ, να βρισκόμαστε συνεχώς σε θέσεις που είναι πολύ προωθημένες στο γήπεδο, ενδεχομένως η παρουσία του κόσμου να δημιουργεί μια διαφορετική δυναμική, ίσως να αισθάνεται πιο άνετα ο ποδοσφαιριστής για να αποδώσει. Όσον αφορά την Κοπεγχάγη είναι μια ομάδα που περιμένω να αγωνιστεί με τον ίδιο τρόπο. Θα επιτεθεί αλλά θα αφήσει και κάποια κενά...».

Για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του ΠΑΟΚ: «Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλά παραδείγματα ομάδων που έχουν πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή τους, δεν υπάρχουν συνεχώς σταθερά αποτελέσματα. Δεν είναι κάτι εύκολο να πηγαίνει στην Ευρώπη και το πρωτάθλημα με το 100%. Είναι καταστάσεις που υπάρχει μια γενικότερη κόπωση. Δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα, υπάρχουν καταστάσεις που τα ταξίδια επηρεάζουν. Υπάρχουν καταστάσεις που ένα ματς μπορεί να τελειώσει αργά, είναι καταστάσεις που δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε και πρέπει να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο αντιμετώπισης αυτών των καταστάσεων».

Για τους τραυματισμούς και την κόπωση: «Υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση γενικότερα, θα πρέπει να πηγαίνουμε λεπτό με λεπτό να βλέπουμε την κατάσταση του αγώνα, για να αποφεύγουμε το οποιοδήποτε ρίσκο με τον κάθε ποδοσφαιριστή. Πιθανόν όσον αφορά τον Ντόουγκλας ο τραυματισμός που αντιμετώπισε τον Αύγουστο να μην του επέτρεψε να ανταπεξέλθει στο πρόγραμμα που έχει η ομάδα με αγώνες κάθε τρεις ημέρες».

Για τις λύσεις που καλείται να βρει μέχρι τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου: «Νομίζω ότι ακόμη και αν υπάρχουν οι μεταγραφές ή οποιαδήποτε μορφή ενίσχυσης, θα προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε σε ένα πρόγραμμα με αγώνες ανά τρεις ημέρες, καλούμαστε να βρούμε λύσεις και να ανταπεξέλθουμε σε καταστάσεις. Είναι πολύ ξεκάθαρο, θεωρώ ότι θα έρθει η προσαρμογή όσον αφορά τους δικούς μας παίκτες, έχω αναφέρει ξανά ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν ήταν έτοιμοι στο 100% να κερδίσουν ένα παιχνίδι την Κυριακή και να κερδίσουν ένα ακόμη την Πέμπτη. Αν δεν με ακούτε να παραπονιέμαι σημαίνει ότι είμαστε εκεί που πρέπει να βρισκόμαστε».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης:

Για το αν είναι τελικός το αυριανό παιχνίδι: “Για εμάς είναι ένα παιχνίδι που το αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα. Κάθε ματς έχει τη βαρύτητά του. Αυτό που κοιτάξαμε από την αρχή της εβδομάδας είναι να είμαστε καλά σωματικά, πνευματικά και στρατηγικά. Είμαστε σε ένα καλό επίπεδο κι έτοιμοι για αύριο”.

Για την Τούμπα: “Θεωρώ πως ήταν καλύτερη η Τούμπα από τα προηγούμενα ματς, αλλά θέλουμε κι άλλο κόσμο. Πρέπιε να είναι κατάμεστη η Τούμπα, γιατί όταν είναι, είναι σαν 12ος παίκτες. Η πίεση πηγαίνει στον αντίπαλο. Αν είνα γεμάτη αύριο, σίγουρα δε θα περάσει εύκολα ο αντίπαλος”.

Για το δικό του βραβείο και τα γκολ που δέχεται η ομάδα: “Καλώς ή κακώς το χθες δε μετράει στο ποδόσφαιρο. Κοιτάμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες που έχουμε. Είναι θέμα συγκέντρωσης νομίζω. Ο ειδικός ήταν εδώ για να εξηγήσει τα αμυντικά λαθη που γίνονται. Η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση και από εκεί θα πρέπιε να λειτουργούμε με λίγο μεγαλύτερη σοβαρότητα”.

Για το περιβραχιόνιο του αρχηγού: “Σίγουρα είναι οι απαιτήσεις περισσότερες και θέλω να είμαι αντάξιος. Είναι μεγαλύτερο το άγχος, αλλά έχουμε τον Αντρέ και τα άλλα παιδιά που είναι αρχηγοί και γίνεται πιο εύκολο”.

Για τη δική του απόδοση: “Σίγουρα, γυρνώντας τον χρόνο πίσω πρέπει να αναφέρουμε ότι στα μέσα της περσινής σεζόν έγινε αλλαγή προπονητή που με βοήθησε πολύ, γιατί είχα μείνει λίγο πίσω. Είχα πέσει αρκετά η αλήθεια είναι κι εδώ, θέλω να ευχαριστήσω τον Πάμπλο, που ήταν δίπλα μου, υπήρχε πολύ καλή χημεία κι επικοινωνία. Με στήριξε, ημουν εκεί για αυτόν. Όταν είμαι καλά δε φοβάμαι τίποτα. Όταν είμαι καλά και ψυχολογικά. Μου δόθηκε το ελεύθερο να κάνω αυτά που ξέρω, να αποφορτίζεται η πίεση και να μην πηγαίνει στον ποδοσφαιριστή. Αυτή η χημεία κι η εμπιστοσύνη φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο, κατακτώντας το Κύπελλο, καθώς έκλεισε χαρούμενα η σεζόν. Φέτος είναι πιο εύκολα τα πράγματα, ήρθε ένας προπονητής που τον γνωρίζω και ξέρω τι περιμένει από μένα. Όλη την πίεση την απορροφά ο κ. Λουτσέσκου κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα. Δεν αφήνει τίποτα να περνάει μέσα στα αποδυτήρια. Νιώθω πολύ καλά και δεν έχω άγχος. Ευελπιστούμε να είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας”.

Για το θέμα του συμβολαίου του: “Νομίζω ότι έχουμε χρόνο ακόμα, είναι νωρίς, μόλις μπήκε ο Νοέμβρης. Είναι μακρύς ο δρόμος, μεγάλη η χρονιά κι όλα θα πάνε καλά¨.

 

Δείτε το live video:

Διαβάστε ακόμη...