«Αδιαπραγμάτευτο ότι πρέπει να ματώνουμε αμυντικά»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Μαteco, σημείωσε στην αρχική του τοποθέτηση: «Είμαστε αρκετά δυσαρεστημένοι κυρίως γιατί ένα παιχνίδι που με ένα καλό πεντάλεπτο στη μέση της δεύτερης περιόδου, το φέραμε ακριβώς εκεί που θέλαμε.
«Αδιαπραγμάτευτο ότι πρέπει να ματώνουμε αμυντικά»

Ανεξήγητα, για περίπου 15 λεπτά, ασχοληθήκαμε με οτιδήποτε άλλο συνέβαινε στο γήπεδο παρά με το να παίξουμε μπάσκετ. Είχαμε μία καταστροφική τρίτη περίοδο. Παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, δεν υποστήριξαν αυτούς που είχαν φάουλ.

Το μομέντουμ άλλαξε, μπήκε ο φόβος και οι δεύτερες σκέψεις στο μυαλό μας. Με μια σχετική πειθαρχία στα τελευταία πέντε λεπτά, γυρίσαμε το ματς και περάσαμε μπροστά. Συζητήσαμε στην τελευταία φάση, να αλλάξουμε σε όλα τα σκριν, να μην επιτρέψουμε υτίποντο, αδικαιολόγητα κλείσαμε στη ρακέτα, βγήκε την πάσα στη γωνία ο Μίλερ και το τρίποντο έκρινε το νικητή.

Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση και πρέπει να βρούμε τρόπο να αντιδράσουμε...».

Όσο για την επιλογή μιας σταθερής πεντάδας στην τέταρτη περίοδο και αν αυτό, ήταν απόρροια της εικόνας της ομάδας στην τρίτη, σχολίασε: «Αναγκαστήκαμε να βγάλουμε Βλάντο και Γκρίφιν γιατί είχαν φάουλ από νωρίς. Ο Τολιόπουλος στο πρώτο μέρος έδωσε καλό ρυθμό αλλά όχι στο δεύτερο και ήταν και κακός στην προσωπική άμυνα. Δεν είχαμε καλές άμυνες από κανέναν σε εκείνο το σημείο και δεν είχαμε καθόλου καλή λειτουργία στην επίθεση. Το Περιστέρι έχει παίκτες με προσωπικότητα που έβαλαν μεγάλα σουτ.

Εμείς δεν υποστηρίξαμε την ομάδα εκείνη τη στιγμή και οι παίκτες που ήταν στον πάγκο δεν υποστήριξαν. Ο καθένας σκεφτόταν το δικό του. Στο τέλος επιστρέψαμε που κι αυτό δεν ήταν εύκολο. Στα τελευταία 4 λεπτά το μομέντουμ ήταν για το Περιστέρι. Το γυρίσαμε γιατί βγάλαμε κάποιες άμυνες, πήγαμε στην επαφή, είχαμε μια σωστή τελευταία επίθεση, αλλά δεχτήκαμε το τρίποντο στο τέλος».

Για την εικόνα του Γκρίφιν, σχολίασε... «Ήταν σε κακή μέρα, δε βρήκε ρυθμό επιθετικά. Έπρεπε να βγει γιατί είχε τρία φάουλ από νωρίς. Είναι το σημείο που το παιχνίδι γυρνάει. Από τη στιγμή που ούτε ο Βασίλης (σ.σ. Τολιόπουλος) το υποστήριξε, αναγκαστικά μπήκε μέσα. Στην επίθεση ήταν εκτός τόπου και χρόνου, μας έδωσε άμυνες, έβαλε τα χέρια του στη μπάλα».

Όσο για το τι σκέφτεται να κάνει για να αλλάξει η κατάσταση στη συνέχεια; «Το γεγονός ότι κάποιοι θα είναι καλοί και κάποιοι κακοί συμβαίνει σε όλους. Αυτό που με ενοχλεί και πρέπει να διορθώσουμε, διαφορετικά θα βρεθούμε μπροστά σε μεγάλες εκπλήξεις, είναι αδιαπραγμάτευτο ότι πρέπει να «ματώνουμε» στο πίσω κομμάτι του παιχνιδιού. Χάσαμε μία διαφορά γιατί υπήρξαν πολλοί που έπαιζαν για τον εαυτό τους. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε δύο πλέι μέικερ που δε βοήθησαν την ομάδα. Στο πρώτο ήταν ο Τολιόπουλος καλός δημιουργικά. Χάσαμε γιατί την κρίσιμη στιγμή δεν παίξαμε άμυνα...»

Για τη χρησιμοποίηση του Τζόουνς για 38 λεπτά, σημείωσε: «Καλώς ή κακώς σήμερα το παιχνίδι δεν ταίριαζε στον Ογκμπέιντε. Μπήκε ανέτοιμος για δύο λεπτά, έκανε δύο φάουλ γρήγορα, δέχτηκε ένα καλάθι. Ο Μάρβιν ήταν αρκετά σταθερός σε επίθεση και άμυνα. Άλλες άμυνες δεν ήταν σωστές και επέτρεψαν στο Περιστέρι να γυρίσει το ματς και στη συνέχεια, να διατηρήσει ένα προβάδισμα με μεγάλα σουτ. Πάλι μέσα από την άμυνα γύρισε το ματς, μετά το +7 για το 69-76. Στο τέλος θα πάει και λίγο στην τύχη, αλλά δεν πιστεύω ότι η ήττα οφείλεται σε αυτό. Οι κύριοι υπεύθυνοι ήμασταν εμείς. Πρώτα εγώ και μετά οι παίκτες».

Διαβάστε ακόμη...