«Να είμαστε αυτοί που πρέπει»

O Αλεξάντρου Μιτρίτσα παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα του Novasports με αφορμή την αναμέτρηση κόντρα στον ΝΠΣ Βόλος για την 6η αγωνιστική της Super League Interwetten 2021-22. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Ρουμάνου εξτρέμ από το paokfc.gr.
«Να είμαστε αυτοί που πρέπει»

Για την επιστροφή από τις υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα της Ρουμανίας, με την οποία σκόραρε – ξανά – με το κεφάλι:

«Σίγουρα ήταν ένα καλό διάστημα και για εμένα προσωπικά και για την Εθνική. Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εδώ, πρέπει να συνεχίσουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Σκόραρα και με τον ΠΑΟΚ και με την Εθνική. Είναι ίσως κάτι καινούριο για μένα να σκοράρω με το κεφάλι, δεν περιμένει ο κόσμος να κάνω κάτι τέτοιο γιατί δεν είμαι ψηλός, αλλά έδειξα ότι είμαι καλός και σε αυτό» .

Για το αν θυμάται να έχει σκοράρει ξανά γκολ με το κεφάλι στην καριέρα του:

«Όχι, όταν ήμουν 10 ετών το είχα κάνει, αλλά σε επαγγελματικό επίπεδο δεν το είχα καταφέρει προηγουμένως. Αυτά ήταν τα πρώτα μου δύο γκολ με το κεφάλι» .

Για το βεβαρημένο πρόγραμμα του ΠΑΟΚ πριν τη διακοπή των Εθνικών ομάδων, τη συμμετοχή του στα παιχνίδια της Ρουμανίας και τη δική του κατάσταση όσον αφορά στις σωματικές δυνάμεις:

«Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο να παίζεις κάθε τρεις μέρες και να έχεις συνεχείς υποχρεώσεις. Και για εμάς στην Εθνική δεν ήταν τόσο εύκολο. Από την άλλη, είναι ζητούμενο να έχεις πολλά παιχνίδια στα πόδια σου, γιατί σου δίνουν αυτοπεποίθηση, οπότε όταν έχεις συνεχείς υποχρεώσεις και ρυθμό είναι ταυτόχρονα και θετικό» .

Για τα στοιχεία που απολαμβάνει περισσότερο στη Θεσσαλονίκη στην αρχή της θητείας του στον ΠΑΟΚ:

«Είναι μια όμορφη πόλη αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω χρόνο να κάνω πολλά πράγματα. Περνώ το χρόνο μου με την οικογένεια μου, κάνοντας βόλτες με τη γυναίκα και το παιδί μου» .

Για τη συνύπαρξη με τον συμπατριώτη του Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ:

«Είναι η τυπική σχέση μεταξύ προπονητή και παίκτη, δεν αλλάζει κάτι επειδή είμαστε και οι δυο από τη Ρουμανία. Ούτε πρέπει να πιστεύει κανείς ότι θα παίζω περισσότερο επειδή είμαι από τη Ρουμανία. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής, τον ήξερα από το παρελθόν, χαίρομαι που είναι προπονητής μου, αλλά έχουμε την κλασική σχέση που μπορεί να έχει ο παίκτης με τον προπονητή» .

Για τον τρόπο προσέγγισης της αναμέτρησης με τον Βόλο, την έκπληξη του πρωταθλήματος που συγκατοικεί στην κορυφή της βαθμολογίας με τον ΠΑΟΚ:

«Τον έχω δει τον Βόλο, είναι μια πολύ καλή ομάδα, συμπαγής, επιθετική. Αλλά θεωρώ ότι αν είμαστε αυτοί που πρέπει και αποδώσει η προετοιμασία που έχουμε κάνει, όλα θα πάνε καλά» .

Διαβάστε ακόμη...