Κεραμιδάς: «Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι μια πρόκληση»

Ο τεχνικός της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ μιλά στο SDNA για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με την ευχή οι «ασπρόμαυρες» να πραγματοποιήσουν καλή πορεία σε μια ανταγωνιστική Α1 γυναικών.
Κεραμιδάς: «Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι μια πρόκληση»

Από τον Ιούνιο του 2021 ο Κώστας Κεραμιδάς ανέλαβε τα ηνία της τμήματος μπάσκετ γυναικών του ΠΑΟΚ, και με μεγάλη εμπειρία σε ομάδες ανδρών και γυναικών, και με αρκετές επιτυχίες στο βιογραφικό του, ο Έλληνας τεχνικός θα κάνει το προπονητικό του ντεμπούτο στη Θεσσαλονίκη.

Αν και έχει πλούσια πορεία, με διάφορες ομάδες-σταθμούς στην καριέρα του, στη Θεσσαλονίκη δεν είχε προπονήσει κάποια ομάδα. Μέχρι τη στιγμή που ήρθε το περασμένο καλοκαίρι η πρόταση του ΠΑΟΚ, τη δέχθηκε και όπως λέει για τον ίδιο θα είναι μια πρόκληση. Χωρίς πολλά λόγια δίνει μόνο μία υπόσχεση. Δουλειά και προσπάθεια για το καλύτερο.

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ έχει δώσει μέχρι στιγμής τρία επίσημα παιχνίδια, μετρώντας δύο ήττες (από την Ελαζίγκ για το θεσμό του Eurocup) και μία νίκη-πρόκριση κόντρα στον Πρωτέα Βούλας, για το Κύπελλο. Οι «ασπρόμαυρες» είναι ένα αρκετά νέο σύνολο, έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία αγωνιστικά και όπως λέει και ο κ.Κεραμιδάς στο SDNA, οι παίκτριες του δουλεύουν σκληρά, βελτιώνονται και ενσωματώνουν σιγά σιγά τη φιλοσοφία του, στο παιχνίδι τους.

Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών, όπου ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΟΑ Χανίων (16/10, 16.45), ο Κώστας Κεραμιδάς μιλά στο SDNA για το νέο σταθμό της καριέρας του, για το πως είπε «ναι» στην πρόταση του ΠΑΟΚ, και μας δίνει την εκτίμησή του για το φετινό πρωτάθλημα.

«Είναι η πρώτη φορά για μένα στη Θεσσαλονίκη και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα συνεργασία μας με τον ΠΑΟΚ, έχουμε φτιάξει μια ομάδα που πιστεύω θα έχει καλή πορεία. Τα κορίτσια έχουν δουλέψει πολύ αυτό το διάστημα, και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια κάναμε πολύ καλές εμφανίσεις και θεωρώ ότι θα έχουμε μια πορεία, αντάξια της προετοιμασίας που έχουμε κάνει».

Τι στόχους έχετε θέσει για την φετινή αγωνιστική σεζόν;

«Θέλω να πάμε όσο καλύτερα γίνεται, δεν θα βάλω πολύ ψηλά τον πήχη, αλλά μπορώ να πω ότι θα πετύχουμε όσο γίνεται τον μεγαλύτερο αριθμό νικών και θα τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Το ρόστερ της ομάδας έχει αλλάξει αρκετά, αναλάβατε κι εσείς την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, πόσο ικανοποιημένος είστε από τη μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας σας;

«Είναι ακόμη νωρίς για να πούμε κάτι, το κακό είναι ότι δεν κάναμε αρκετά φιλικά παιχνίδια. Πιστεύω ότι συν τω χρόνω θα δείξουμε τεράστια βελτίωση στον τρόπο παιχνιδιού και στον τρόπο που η ομάδα θέλω να δουλεύει στο δικό μου στιλ και στη δική μου φιλοσοφία, αλλά τα κορίτσια έχουν τεράστια θέληση και προσπαθούν πολύ γι' αυτό».

Ποια είναι η εκτίμησή σας για το φετινό πρωτάθλημα της Α1 γυναικών; Οι ομάδες, όπως και ο ΠΑΟΚ, έχουν ενισχυθεί σημαντικά...

«Θα έλεγα ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός -σύμφωνα με τα ρόστερ που έχουν- ότι θα διεκδικήσουν τον τίτλο και από εκεί και πέρα είναι πολύ καλές ομάδες τα Γιάννενα και τα Χανιά και άλλες όπως η Λευκάδα, που με την προσθήκη των τεσσάρων ξένων είναι ισχυρότατες. Πιστεύω ότι θα είναι το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων σε επίπεδο ανταγωνισμού και ποιότητας».

Αναφέρατε τα Χανιά, που είναι και ο αντίπαλος σας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Τι θα πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ;

«Έχουν τέσσερις πολύ καλές ξένες, υψηλότατου επιπέδου και αρκετά καλές Ελληνίδες και έχουν και έδρα. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και επειδή είναι εκτός έδρας για εμάς, αλλά και επειδή δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε ικανοποιητική προετοιμασία από άποψη φιλικών. Θα είναι δυνατό ματς και θα προσπαθήσουμε να επικρατήσουμε».

Επιστροφή στην Ελλάδα για εσάς. Πως αποφασίσατε να πείτε «ναι» στην πρόταση του ΠΑΟΚ;

«Γύρισα, γιατί μου έκανε πρόταση ο ΠΑΟΚ, που είναι ένα τεράστιο σωματείο με πολύ μεγάλη δύναμη και όνομα και ήταν για μένα μεγάλη πρόκληση. Επίσης δεν είχα ξαναδουλέψει στη Θεσσαλονίκη, που είναι μια πολύ μπασκετική πόλη και θέλω να ανταποκριθώ στην επιθυμία που είχε ο ΠΑΟΚ να συνεργαστεί μαζί μου».

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την σεζόν που ξεκινά και το πρωτάθλημα;

«Εύχομαι να είναι το πρωτάθλημα όσο γίνεται ανταγωνιστικό και οι ομάδες εκτός από το συμφέρον τους να ενδιαφέρονται γενικότερα για το συμφέρον του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ, γιατί πρέπει να προχωρήσει μπροστά».

 

Διαβάστε ακόμη...