«Αν υπήρχε θέμα, δεν θα επέστρεφα στον ΠΑΟΚ - Πιστέψτε στο γκρουπ»

Στην διαδικτυακή εκπομπή των οπαδών του ΠΑΟΚ στο «Ok» Radio φιλοξενήθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μιλώντας για την επιστροφή του στον Δικέφαλο.
«Αν υπήρχε θέμα, δεν θα επέστρεφα στον ΠΑΟΚ - Πιστέψτε στο γκρουπ»

«Αν υπήρχε θέμα με τη διοίκηση, δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ!», «μιλάω και ζητάω διαρκώς ενότητα», το μήνυμα του Ρουμάνου!

Κατάθεση ψυχής από τον Λουτσέσκου για όλα...

«Το λέω συνέχεια δεν υπάρχει καλύτερο μέρος στην Ελλάδα, στην Ευρώπη με τέτοια ατμόσφαιρα όπως στην Τούμπα και στην Θεσσαλονίκη. Η διαδρομή από το Μακεδονία Παλλάς μέχρι το γήπεδο είναι φανταστική την ημέρα του αγώνα, είναι πραγματικά απίστευτο το ότι μπορείς να δεις οικογένειες με παιδιά, απλούς ανθρώπους να σου δίνουν τόσο μεγάλη ενέργεια. Είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό η Τούμπα, οπότε μπορείτε να φανταστείτε με τη θύρα 4 ανοιχτή. Πιστεύω ότι σύντομα θα βρεθεί η λύση και θα είναι κοντά μας, αν και ήδη είναι κοντά μας με τον τρόπο τους. Όλοι πρέπει να βρίσκονται απόλυτα κοντά μας, με θετικότητα και πίστη».

Και αυτός ήταν μόνο ο επίλογος του αποκαλυπτικού Ρουμάνου που απάντησε στις ερωτήσεις των φίλων του ΠΑΟΚ.

«Να τελειώσουμε ακόμη καλύτερα τη σεζόν απ΄ότι ξεκινήσαμε...», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση και συνέχισε λέγοντας πως: «Χρειαζόμαστε την ενότητα, 150% είναι το πιο βασικό για μας να κερδίσουμε το πρωτάθλημα».

Μιλώντας για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, ανέφερε:«Νιώθω κάπως περίεργα... ότι ήμουν πάντα στον ΠΑΟΚ, ότι δεν έφυγα ποτέ. Υπάρχει μια τρομερή χημεία με τους παίκτες που συνεργαστήκαμε στο παρελθόν, έχει ενδιαφέρον το πως δουλεύουμε, η σχέση μας είναι άψογη...».

Σε συνέχεια της τοποθέτησής του για την επιστροφή του καθώς προηγήθηκε το «διαζύγιο» μετά την πιο πετυχημένη σεζόν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, τόνισε: «Πρώτα απ΄όλα αν υπήρχε θέμα, δεν θα βρισκόμουν εδώ. Εφόσον είμαι εδώ, σημαίνει ότι είμαι χαρούμενος. Πραγματικά ένας από τους σημαντικότερους λόγους που επέστρεψα είναι γιατί η διοίκηση με ήθελε πίσω. Μπορεί να υπάρξουν στη ζωή του προπονητή και της διοίκησης κάποιες στιγμές ασυμφωνίας και τότε να χωρίσουν οι δρόμοι τους αλλά υπάρχουν και στιγμές που οι δρόμοι αυτοί μπορούν να συναντηθούν ξανά. Είμαι χαρούμενος που είμαι εκεί που έζησα τα δύο πιο όμορφα χρόνια της ζωής μου».

Για την αλλαγή εικόνας αρκετών ποδοσφαιριστών με την έλευση του στην ομάδα όπως ο Μπίσεσβαρ, ο Πασχαλάκης ή ο Εσίτι: «Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Έχει να κάνει με την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος γενικότερα, έχει να κάνει με τη δουλειά που γίνεται κάθε μέρα στην προπόνηση. Προσφέρουμε την οργάνωση και αυτό βοηθάει τους παίκτες για να δώσουν το 100% στο γήπεδο. Μαθαίνοντας τους παίκτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ικανότητες τους προς όφελος της ομάδας. Το πιο σημαντικό είναι να δίνουμε στους παίκτες ένα ισορροπημένο περιβάλλον σε συνεργασία με την διοίκηση. Αυτό δίνει στους παίκτες αυτοπεποίθηση για να δίνουν ότι καλύτερο στο γήπεδο. Γι' αυτό με ακούτε να λέω συνέχεια την λέξη ενότητα.

Ξέρω πόσο πάθος στην Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ, χρειαζόμαστε όλο τον κόσμο δίπλα μας. Ο λόγος που κερδίσαμε τον τίτλο το 2018, γιατί κερδίσαμε και το 2017 αλλά όλοι ξέρουμε ότι η ΑΕΚ τον πήρε μέσω επιτροπών, ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που πετύχαμε ως ομάδα. Αυτό χρειάζεται να έχουμε και φέτος, την ενότητα εντός και εκτός ομάδας».

Για τους τραυματισμούς και για το αν η ομάδα θα χρειαστεί μεταγραφές τον Γενάρη για να βγάλει την σεζόν: «Όσον αφορά το κομμάτι των μεταγραφών, δεν θέλω να πω πόσες κινήσεις θα γίνουν αλλά θα προσπαθήσουμε να φέρουμε παίκτες που θα ανεβάσουν την ποιότητα του ρόστερ. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες και βήμα – βήμα η ομάδα θα βελτιώνεται. Αυτό που θέλουμε είναι να βελτιώσουμε την αυτοπεποίθηση στο γκρουπ και από εκεί και πέρα είναι θέμα χρόνου να έρθουν τα αποτελέσματα. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε στο γήπεδο και στις προπονήσεις, για να βελτιώσουμε το γκρουπ και να είμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι. Για μένα ο Πασχαλάκης είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα, μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα. Ο Μπίσεσβαρ είναι ένας παίκτης που χρειάζεται να αισθάνεται σημαντικός για να μπορεί να δώσει πολλά στην ομάδα. Ο Εσίτι δεν είναι τόσο εντυπωσιακός παίκτης, αλλά είναι ένας παίκτης που χρειάζεται η ομάδα. Είναι φανταστικός στο να καλύπτει την ομάδα και να δίνει ισορροπία στην μεσαία γραμμή. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, είναι πολύ χρήσιμος γιατί μπορεί να ανακτήσει την κατοχή της μπάλας. Αναφέρομαι σε αυτούς γιατί εσείς τους αναφέρατε στην προηγούμενη ερώτηση. Ως προπονητής θέλω να βλέπω τους παίκτες να δίνουν το καλύτερο εαυτό τους, αυτός είναι ο δρόμος για να βελτιωθεί η ομάδα».

Για το αν είχε άγχος το πώς θα τον υποδεχτεί ο κόσμος στην επιστροφή του: «Με όλο τον σεβασμό στον κόσμο του ΠΑΟΚ, στα στελέχη της ομάδας και στον προηγούμενο προπονητή, νομίζω ότι ειμαι ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία της ομάδας και ένας από τους πιο πετυχημένος στην Ελλάδα. Οπότε δεν είχα ιδιαίτερο άγχος, δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία για την αποδοχή από τον κόσμο. Είμαι εδώ με όλη μου την καρδιά για να πετύχουμε ξανά τους στόχους μας».

Διαβάστε ακόμη...