«Δεν με έφερε κανένας ατζέντης στον ΠΑΟΚ, έχω την καρδιά να παίξω»

«Δεν έχω μιλήσει ποτέ ξανά έτσι στο παρελθόν αλλά νομίζω ότι έπρεπε κάποια στιγμή να τα πω...». Ο Άντερσον Εσίτι «απασφάλισε» μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στο SDNA!
«Δεν με έφερε κανένας ατζέντης στον ΠΑΟΚ, έχω την καρδιά να παίξω»

Η νίκη του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού θεωρητικά σήμαινε ένα ήρεμο βράδυ για τους Θεσσαλονικείς. Και επί της ουσίας έτσι εξελίχθηκε, με μια μικρή παρένθεση: την «έκρηξη» του Άντερσον Εσίτι. Για πρώτη φορά, ο Νιγηριανός έδειξε δόντια, έχοντας την ανάγκη να εξωτερικεύσει τις σκέψεις του: «Δεν έχω μιλήσει ποτέ ξανά έτσι στο παρελθόν αλλά νομίζω ότι έπρεπε κάποια στιγμή να τα πω...».

Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που πήραμε τη νίκη στο Αγρίνιο. Χαρούμενοι για τον προπονητή μας, για τους οπαδούς μας, για τους εαυτούς μας. Και όπως μας λέει πάντα ο προπονητή μας, είτε παίζουμε στο σπίτι μας είτε μακριά από αυτό, πρέπει να παίρνουμε πάντα τη νίκη. Και απέναντι στον Παναιτωλικό πήραμε αυτό ακριβώς που θέλαμε...».

«Ο Λουτσέσκου μου ζήτησε να μείνω, είμαι εδώ να του δείξω ότι παίζω για εκείνον»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποτελεί για εκείνον ένα ιδιαίτερα κομβικό πρόσωπο. Παραδέχεται πως ο προπονητής του ΠΑΟΚ του ζήτησε να μείνει και να παλέψει και δηλώνει ευθαρσώς πως είναι εδώ για να του δείξει ότι παίζει για εκείνον. Ανεξάρτητα από το πόσα λεπτά θα πάρει...

«Είμαστε μια ομάδα που ορίζεται από τον προπονητή της. Έχουμε έναν προπονητή που μας μιλάει διαρκώς και μας δίνει κίνητρο, την αίσθηση πως είμαστε όλοι κομμάτι της ομάδας. Αυτοί που είναι στο γήπεδο, αυτοί που κάθονται στον πάγκο. Ότι είμαστε ένα και αυτό θα μας δώσει ώθηση σε όλη τη σεζόν. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα, για όλους τους ποδοσφαιριστές.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να νιώθω αυτή την εμπιστοσύνη του προπονητή. Μιλώντας για μένα, είμαι εδώ να του δείξω ότι παίζω για εκείνον ανεξάρτητα από τα λεπτά που μου δίνει και αγωνίζομαι, προφανώς όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν στα παιχνίδια αλλά θα πρέπει να είσαι έτοιμος να παλέψεις και όχι μόνο για εκείνον αλλά και για τους συμπαίκτες σου, για τους οπαδούς, για την ομάδα. Και αυτό είναι που θέλω να κάνω, να μπαίνω στο γήπεδο και να παλεύω, ελπίζω να το βλέπουν όλοι αυτό...».

Η ερώτηση που τον «ξεμπλοκάρει» και αποτελεί την αφορμή για να πει όσα κρατούσε μέσα του, είναι μία: «Πόσο διαφορετικός είναι ο Άντερσον Εσίτι με την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ;»

«Δεν ξέρω, εσείς θα μου πείτε. Εγώ αυτός είμαι...».

Η συνέχεια του ανήκει και ο 27χρονος μέσος «ξεσπά»: «Δεν νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ είδε έναν κακό παίκτη. Έχω παίξει 8-9 χρόνια επαγγελματικού ποδοσφαίρου και έκανα όλα τα βήματα για να βρίσκομαι σήμερα εδώ. Δεν μεταπήδησα ξαφνικά από τη Νιγηρία στον ΠΑΟΚ, ήρθα από άλλες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είναι η τέταρτη ομάδα μου! Εξαιτίας της σκληρής μου δουλειάς βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ. Δεν με είδε ξαφνικά ένας ατζέντης και μου είπε: ''έλα από τη Νιγηρία, θα πας στον ΠΑΟΚ"».

«Δεν έχει να κάνει με τα γκολ ή τις ασίστ, αλλά με την καρδιά»

Με τον Λουτσέσκου νιώθει καλά, βγάζει αυτοπεποίθηση και ο Ρουμάνος αποτελεί σημείο αναφοράς για τον ίδιο: «Τώρα είναι εδώ ένας νέος προπονητής, μου δίνει αυτοπεποίθηση και αγωνίζομαι έχοντας περισσότερο χρόνο συμμετοχής αλλά αν δείτε συνολικά την καριέρα μου, δεν θα δείτε τον Άντερσον Εσίτι πολλές φορές στον πάγκο. Ήρθα εδώ να παλέψω και μερικές φορές δεν έχει να κάνει με το γκολ ή την ασίστ αλλά έχει να κάνει με την καρδιά, νομίζω ότι έχω την καρδιά να παίξω στον ΠΑΟΚ, ο προπονητής μου δίνει εμπιστοσύνη. Θέλω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και να ικανοποιώ τον προπονητή και τον εαυτό μου. Ο προπονητής μου ζήτησε να μείνω και να παλέψω... Και αυτό θα κάνω».

«Θα πετύχουμε μεγάλα πράγματα αν συνεχίσουμε έτσι...»

Ο Εσίτι δεν κρύβει την πίστη του στο πρόσωπο του Λουτσέσκου αλλά και της δουλειάς που γίνεται, θεωρεί πως ο χρόνος θα γίνει σύμμαχος του ΠΑΟΚ και πως τα καλύτερα, αν συνεχίσουν με αυτήν τη φιλοσοφία, έρχονται: «Ελπίζω να κερδίσουμε και να κάνουμε έναν καλό αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ. Θέλουμε να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί γιατί αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση. Είναι σημαντικό που θα έχουμε τους οπαδούς στο πλευρό μας, μας δίνουν άλλη δυναμική. Νομίζω ότι τα πάμε καλά με τον νέο προπονητή, κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και πιστεύω ότι θα πετύχουμε μεγάλα πράγματα αν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Κερδίζουμε τα παιχνίδια γιατί παλεύουμε και αυτό είναι σημαντικό για εμάς δείχνει τι ομάδα είμαστε».

Διαβάστε ακόμη...