Λουτσέσκου: “Ξέρω τις ανάγκες μας, χρειάζεται θέληση κι όχι αρνητισμός”

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τοποθετήθηκε για όλα στη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι με τη Ριέκα για τα πλέι οφ του Europa Conference League.
Λουτσέσκου: “Ξέρω τις ανάγκες μας, χρειάζεται θέληση κι όχι αρνητισμός”

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός:

Για τον Κρέσπο και τον Αουγκούστο: "Βρίσκονται και οι δύο στην ευρωπαϊκή λίστα. Η διαφορά μεταξύ τους, είναι ότι ο Κρέσπο είχε έναν τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε για λιγότερο χρονικό διάστημα. Ο Αουγκούστο έχει επιστρέψει πολύ καλά, δούλεψε πολύ και μας βοήθησε αυτό για να τον έχουμε και στη λίστα. Ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα θα μπορούμε να τον υπολογίζουμε περισσότερο σαν μία σημαντική λύση".

Για την Ριέκα: "Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι να αναλύουμε πολύ καλά τον κάθε αντίπαλο. Ίσως είναι πρόβλημα για αυτούς οι αλλαγές. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για αυτό το παιχνίδι και να εκμεταλλευτούμε οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στη Ριέκα. Παρόλα αυτά, αυτές οι αλλαγές είναι φυσιολογικές. Είναι μία ομάδα που παίζοντας κάθε τρεις ημέρες, έχει τη δυνατότητα να αλλάζει θέση τους ποδοσφαιριστές".

Για τις αλλαγές στην ομάδα και τη μεταγραφική ενίσχυση: "Οι σκέψεις μου αφορούν το αυριανό παιχνίδι και μετά από αυτό, το επόμενο παιχνίδι που θα είναι με τη Ριέκα την επόμενη Πέμπτη. Ξέρουμε ότι θα πρέπει να κλείσουμε το γκρουπ των παικτών και τα πράγματα που χρειαζόμαστε. Γνωρίζουμε τις ανάγκες που υπάρχουν, αλλά στο μυαλό μας είναι τώρα το αυριανό παιχνίδι. Δεν πρέπει να υπάρχει αρνητισμός. Για τον Τζόλη, αν θέλετε ένα σχόλιο ξανά, είναι ότι ήταν η τέλεια στιγμή για να πουληθεί και για αυτόν και για το κλαμπ. Μιλάμε για το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο".

Για την αναβολή του πρωταθλήματος και το πόσο μπορεί να επηρεάσει αυτό την ομάδα: "Όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα, θέλουν να παίζουν. Ο προπονητής, οι ποδοσφαιριστές... Πρέπει όμως να σκεφτόμαστε και τις μικρότερες ομάδες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα πρέπει να τους δίνεται η οικονομική δυνατότητα να παίζουν και να μην υπάρχει το σενάριο μία ομάδα να μην μπορεί να αγωνιστεί ή να αποχωρήσει για παράδειγμα σε κάποια στιγμή από το πρωτάθλημα. Είναι υποχρέωση όλων όσων εμπλέκονται σε αυτή την κατάσταση, να δώσουν τη δυνατότητα σε αυτές τις ομάδες να παίξουν στο πρωτάθλημα. Δεν είναι ένα θέμα που με αφορά απόλυτα, αλλά έχω μεγάλη εμπειρία στο ποδόσφαιρο και μπορώ να πω τη γνώμη μου. Σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα η κατανομή γίνεται συνολικά στις ομάδες, για να βοηθηθούν όλες κι από εκεί και πέρα, η διαχείρηση από τα τηλεοπτικά δικαιώματα αφορά την καθε μία ομάδα ξεχωριστά. Αλλά είναι υποχρεώσή μας να τους βοηθήσουμε".

Για την κατάσταση μετά τον τραυματισμό του Ολιβέιρα: "Δεν είναι ευχάριστη κατάσταση για τον οποιονδήποτε, αλλά υποχρεώσή μας είναι περάσουμε το μήνυμα στους παίκτες για να υπάρξει η απαραίτητη αυτοπεποίθηση. Κάτι που νομίζω ότι το κάνουμε με επιτυχία. Ο Κάρολ είναι ένας παίκτης που είναι βασικός ποδοσφαιριστής. Είχε κάποια προβλήματα στην αρχή, αλλά έχει επιστρέψει κι από άποψη φυσικής κατάστασης είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Ο καθένας θα πρέπει να υποστηρίζει τον άλλον. Οι ίδιοι οι παίκτες θα πρέπει να θυσιαστούν για το αποτέλεσμα και να παλέψουν για αυτό που πρέπει να κάνουμε. Είδαμε πολλές ομάδες που έπρεπε να παίξουνε με ένα πλάνο ανάγκης κι έπαιξαν με δύο επιτελούς χαφ σε αυτές τις θέσεις για παράδειγμα. Θα παίζουμε πάντα ανάλογα με την κατάσταση που θα μας παρουσιαστεί".

Για τις απαιτήσεις του και το αν περιμένει να δει κάτι διαφορετικό: "Οι απαιτήσεις μου εκπληρώθηκαν στο παιχνίδι με την Μποέμιαν. Προκριθήκαμε, αυτό ήταν που είχαμε ζητήσει κι αυτό είναι το πιο σημαντικό σε αυτού του είδους τα παιχνίδια. Η ομάδα αντέδρασε σωστά, μία κατάσταση που χρειάζεται σωστή διαχείρηση από τους παίκτες βρίσκεται μόλις στην αρχή της. Έχω προσέξει ότι όλοι προσπαθούν και παλεύουν για να είναι μέρος μίας νικήτριας ομάδας".

Διαβάστε ακόμη...