Παυλοπούλου στο SDNA: «Ο ΠΑΟΚ μου έδειξε εμπιστοσύνη, είναι πρόκληση...»

Η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, ο ρόλο της στην ομάδα της νέας σεζόν, οι στόχοι που θέτει και η εμπειρία στη Ρουμανία που την σκληραγώγησε. Η Πηνελόπη Παυλοπούλου, εξηγεί στο SDNA γιατί επέλεξε τον «δικέφαλο του Βορρά», τον οποίο χαρακτήρισε πρόκληση...
Παυλοπούλου στο SDNA: «Ο ΠΑΟΚ μου έδειξε εμπιστοσύνη, είναι πρόκληση...»

Το φετινό καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ κινείται δυναμικά, μεθοδικά και αποφασιστικά, χτίζοντας μια ομάδα άκρως ανταγωνιστική ενόψει της νέας σεζόν, στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει σαν στόχο να μπει... σφήνα στο «δίπολο» Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και οι κινήσεις της ομάδας του Κώστα Κεραμιδά αποτυπώνουν τις διαθέσεις των ανθρώπων της ομάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Θεσσαλονικείς έριξαν... βόμβα μεγατόνων, κάνοντας το κόλπο γκρόσο με την απόκτηση της Πηνελόπης Παυλοπούκου. Η 25χρονη γκαρντ επέστρεψε στην Ελλάδα, έπειτα από μία σεζόν στην Ρουμανία και την Σέπσι. Και παρά την κίνηση του Ολυμπιακού να την εντάξει και πάλι στο ρόστερ της, εκείνη προτίμησε τον «δικέφαλο του Βορρά».

Μιλώντας στο SDNA, για πρώτη φορά μετά την μεταγραφή της στον ΠΑΟΚ, η Παυλοπούλου εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του ΠΑΟΚ και να αφήσει στην... άκρη εκείνη του Ολυμπιακού. Στάθηκε στον ρόλο που θα έχει στην ομάδα, ενώ έθεσε ξεκάθαρους στόχους τόσο για το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, όσο και για την παρουσία της ομάδας στο Eurocup.

Επιπλέον, πήρε θέση για όσα συνέβησαν στο πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν, επεσήμανε γιατί ο Παναθηναϊκός κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα και στάθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για να μπορέσει το μπάσκετ γυναικών να σταθεί στα πόδια του και να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Πόσο γρήγορα έγιναν όλα με την μεταγραφή σου στον ΠΑΟΚ; Το βράδυ της Τρίτης έγινε γνωστή η μεταγραφή και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα;

«Προφανώς και όχι, δεν έγιναν όλα τόσο γρήγορα, αλλά από τη στιγμή που υπογράψαμε οι διαδικασίες έγιναν ταχύτατες. Πήρε κάποιο καιρό η μεταγραφή μου για διάφορους λόγους, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένη και εγώ και -ευελπιστώ- η ομάδα και ανυπομονώ να βρεθώ στη Θεσσαλονίκη να ξεκινήσουμε δουλειά».

Ποιοι ήταν οι λόγοι που επέλεξες τον ΠΑΟΚ;

«Αρχικά, είναι ένας ιστορικός σύλλογος με τη δική του δύναμη στον ελληνικό αθλητισμό. Εμπιστεύτηκα και τη διοίκηση και τον κόουτς, Κώστα Κεραμιδά, που ήρθε στην ομάδα. Με την προοπτική της Ευρώπης θεώρησα ότι θα είναι ο καλύτερος επόμενος σταθμός στην καριέρα μου και ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Το γεγονός πως θα είσαι ηγέτιδα στο παρκέ πόσο σε εξιτάρει; Ήταν ένας από τους λόγους για να αποδεχτείς την πρόταση;

«Ήταν ένα από τα πράγματα που ήθελα στην ομάδα. Θέλω να έχω σημαντικό ρόλο. Όλα κρίνονται στο γήπεδο, δεν μπορούμε να προαποφασίσουμε από τώρα. Αλλά εγώ θεωρώ ότι κάνοντας σωστά τη δουλειά μου και όσα μπορώ, θα καταφέρω να βοηθήσω την ομάδα».

Ο ΠΑΟΚ κινείται δυναμικά αυτό το καλοκαίρι στο μεταγραφικό παζάρι. Πώς βλέπεις, από την δική σου πλευρά, την ερχόμενη σεζόν;

«Από αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής και τις κινήσεις των υπολοίπων ομάδων, βλέπω πως θα έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και αυτό είναι και το ζητούμενο κιόλας, να υπάρχουν δυνατοί αγώνες, να παίζουμε τα παιχνίδια και να μην είναι τίποτα σίγουρο. Με την προσθήκη των 4 ξένων παικτριών το επίπεδο θα είναι πιο ανεβασμένο. Η καλοκαιρινή προετοιμασία θα είναι πολύ σημαντική. Σίγουρα θα είναι μια ξεχωριστή σεζόν, μια σεζόν μετά από Covid 19. Εύχομαι να μην σταματήσει η σεζόν, όπως πέρυσι. Υγεία και όλα θα γίνουν όπως πρέπει».

Σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο τι στόχους θέτεις;

«Ομαδικά, θέλω η ομάδα να προκριθεί στο Eurocup και να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει σαν ομάδα μεταξύ μας.

Σε ατομικό επίπεδο θέλω να πρωταγωνιστήσω τη φετινή σεζόν και να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει μακριά και στην Ευρώπη, στο Eurocup».

Την περσινή σεζόν έκανες το βήμα για το εξωτερικό, στη Ρουμανία. Πόσο πιο ώριμη νιώθεις τώρα;

«Ήταν ένα βήμα. Ήταν μια δύσκολη χρονιά και λόγω Covid 19 και λόγω διάφορων συνθηκών που συνάντησα εκεί. Μετά από εκείνη τη σεζόν σκληραγωγήθηκα ως ένα σημείο. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθω και με αυτό το βήμα είμαι πιο συνειδητοποιημένη στο τι χρειάζεται να κάνω από εδώ και πέρα».

Νιώθεις δικαιωμένη ή ότι έχεις απωθημένα από το πέρασμα από την Ρουμανία;

«Ούτε δικαιωμένη νιώθω, ούτε ότι έχω κάποιο απωθημένο. Ήταν μια σεζόν που πήγε όπως πήγε. Αποκόμισα πολλά, καλά και κακά. Το σημαντικό είναι πως κάναμε το double και την ιστορική πρόκριση στους 8 του Eurocup. Αυτά είναι που μένουν μαζί με κάποιες φιλίες που αποκόμισα εκεί, όπως και οι εμπειρίες της σεζόν».

Το φετινό καλοκαίρι είχες και πρόταση από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι. Γιατί επέλεξες τον ΠΑΟΚ και τι ήταν αυτό που σε ιντρίγκαρε στην πρόταση του ΠΑΟΚ;

«Ήταν η εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου. Ήθελα να πάω σε μια ομάδα που και να πρωταγωνιστήσω και να βρεθώ σε μια θέση... αουτσάιντερ για να κάνουμε κάτι μεγαλύτερο απ' ότι στο παρελθόν. Είναι μια πρόκληση για μένα».

Όλα αυτά τα χρόνια έχεις κατακτήσει τίτλους. Κάθε σεζόν κατακτάς τίτλο. Νιώθεις ότι μπορείς να έχεις συνέχεια σε κατακτήσεις τίτλων με τον ΠΑΟΚ;

«Γιατί όχι; Μακάρι! Δεν ευθύνομαι μόνο εγώ, είναι ομαδικό το άθλημα και ο συνδυασμός διοίκησης-προπονητή-συμπαικτριών. Αυτά φέρνουν τους τίτλους. Εγώ βρέθηκα σε ομάδες με επιτυχίες και χαίρομαι γι αυτό».

Παρακολουθώντας το πρωτάθλημα από το εξωτερικό πώς είδες την περσινή σεζόν και την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό;

«Στο περσινό πρωτάθλημα συνέβησαν πάρα πολλά. Υπήρχε διακοπή της σεζόν και οι παίκτριες δεν μπορούσαν καν να προπονηθούν. Οι παίκτριες που έμειναν εκεί και συνέχισαν την προσπάθεια το πιο εύκολο που μπορούσαν να πουν είναι πως σταματάνε. Κάποιες το έκαναν. Είναι επιλογή τους και καθένας έχει το δικό του σκεπτικό. Όσες έμειναν έκαναν άθλο. Πέρα από δυσκολίες σωματικά, ήταν και ψυχολογικά δύσκολα. Υπήρχε πολύ μεγάλη αναστάτωση. Έτσι όπως ολοκληρώθηκαν οι τελικοί σίγουρα ο Παναθηναϊκός, με όλα αυτά που έγιναν, απέδειξε στο γήπεδο ότι σε αυτή τη σειρά αγώνων υπερίσχυσε και δικαιωματικά κέρδισε το πρωτάθλημα».

Ως μια αθλήτρια και της Εθνικής ομάδας και με την δική σου πορεία στα παρκέ, θεωρείς πως μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο το μπάσκετ γυναικών και να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου;

«Έγιναν κάποιες προσπάθειες. Πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη τηλεοπτική κάλυψη σίγουρα. Το άθλημα πρέπει να προβάλλεται για να κερδίσει τον κόσμο και να δει ο κόσμος πως οι γυναίκες μάχονται. Είναι διαφορετικό το μπάσκετ γυναικών από το μπάσκετ ανδρών. Αλλά και αυτό έχει το ενδιαφέρον του. Έχει μαχητικότητα, πάθος, συναίσθημα. Είναι κρίμα να μην υπάρχουν αυτές οι εικόνες. Για μένα ξεκινάνε όλα από την τηλεόραση και όλα τα άλλα θα έρθουν στην πορεία».

Ποιες ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου του ΠΑΟΚ στην μεταγραφή σου; Τι μηνύματα έλαβες;

«Τι να πω για τον κόσμο του ΠΑΟΚ; Αμέσως είχα πολλά μηνύματα στα social media. Όλοι με καλωσόρισαν. Ένιωσα πολύ ζεστά και ενθουσιασμό από τον κόσμο. Χαίρομαι γι αυτό και ελπίζω να πάνε όλα καλά φέτος και να έρχονται στο γήπεδο».

Διαβάστε ακόμη...