«Γι' αυτό επιμείναμε σε Ολιβέιρα, ο Εσίτι μπορεί να αποδειχθεί καλή λύση»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέλυσε για πρώτη φορά το σκεπτικό της απόκτησης και της επιμονής του ΠΑΟΚ στον Ολιβέιρα ενώ στάθηκε ονομαστικά και σε παίκτες όπως ο Εσίτι!
«Γι' αυτό επιμείναμε σε Ολιβέιρα, ο Εσίτι μπορεί να αποδειχθεί καλή λύση»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ στο PAOK TV:

Αν είναι ικανοποιημένος από την πρώτη εμφάνιση της ομάδας του:

«Υπάρχουν πολλά. μου άρεσε η θέληση να κερδίσουμε το παιχνίδι, η θέληση να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού, να αλλάξουμε αυτό που ζητούμε, ακόμη και αν υπάρχει πίεση, μέσα σε 10 μόνο μέρες. Βλέπω ότι οι παίκτες προσπαθούν να αλλάξουν και να εφαρμόσουν και να τους αρέσει, χρειαζόμαστε χρόνο. Το άλλο κομμάτι αφορά την έλλειψη ποδοσφαιριστών που είναι πιο έμπειροι, παίξαμε με μια ομάδα πιο νεανική, αυτό που είδαμε μας άρεσε και εφαρμόσαμε όσα κάναμε στην προετοιμασία. Είμαστε όμως στην αρχή της αρχής.

«Πρέπει να πιέζουμε μπροστά, εξαρτάται από τον στόχο, αν θέλουμε να κυριαρχεί η ομάδα να πιέζει ψηλά, να αναδιοργανωθεί, πρωταρχικό είναι να θέσουμε τον στόχο. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε τον τίτλο, δεν θα είναι εύκολο, αυτό θέλουμε να κάνουμε, δουλεύουμε στον τρόπο για να δείξουμε ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι η κυρίαρχη ομάδα. Ξέρω ότι θα γίνουν λάθη, αλλά θα πρέπει να επιμένουμε σε έναν τρόπο παιχνιδιού για να κερδίσουμε αυτοπεποίθηση. Να είμαι ξεκάθαρος, δεν κάνω καμία σύγκριση, είναι τελείως διαφορετικά τα όσα συνέβησαν κατά τα δύο χρόνια που έχουν περάσει».

Για το ρόστερ:

«Είναι η αρχή της αρχής, η ομάδα θα υποφέρει την αλλαγή της δυναμικής. Ξέρετε την νοοτροπία μου, την ανάγκη για δημιουργία, για να γίνει ένα μεγάλο γκρουπ. Στην προπόνηση λείπουν κάποιοι ποιοτικοί παίκτες, όπως Ολιβέιρα, Ίνγκασον, Μπίσεσβαρ, ο Ομάρ (σ.σ. Ελ Καντουρί) που προπονείται και θέλαμε να τον κρατήσουμε εκτός για να μην υπάρχει πρόβλημα. Για τον Καγκάβα, περιμένω απαντήσεις κάναμε μία κουβέντα, για το τι ζητάμε, για το ότι περιμένουμε από την εμπειρία του πράγματα. Είδαμε μία εικόνα του Εσίτι που ήταν διαφορετική σήμερα, προσπάθησε και μετά από κουβέντες που κάναμε να αλλάξει και είδαμε ότι απόλαυσε το παιχνίδι και μπορεί να αποδειχθεί μία καλή λύση. Ξέρουμε καλά ότι θέλουμε 3-4 παίκτες που έχουν εμπειρία και ποιότητα για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να έχουμε καλή πορεία στην Ευρώπη. Πρωταρχικός στόχος είναι η σωστή νοοτροπία και όσον αφορά την αυτοπεποίθηση θα έρθει βήμα- βήμα».

Για τον Ολιβέιρα και γιατί επέμεινε στην απόκτησή του:

«Είναι διαφορετικός από τον Σφιντέρσκι και θα έχουμε δύο διαφορετικούς τύπους επιθετικών, είναι πειθαρχημένος, μπορεί να βοηθήσει στην άμυνα και στο πρέσινγκ. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι μπορεί να βοηθήσει όταν υπάρχει ψηλά πίεση και να την καλύψει με τον σωματότυπό του, έχει καλή κίνηση και στην περιοχή μπορεί να δώσει λύσεις με τα τελειώματά του και επίσης ταιριάζει πολύ με τον Σφιντέρσκι, αν θέλουμε να παίξουμε με δύο επιθετικούς».

Για τον κόσμο:

«Θα ήταν φανταστικό να παίξουμε ξανά σε γεμάτο γήπεδο».

Διαβάστε ακόμη...