«Μεγάλωσα στον ΠΑΟΚ, ό,τι έχω ζήσει με έχει βελτιώσει»

Από μικρή στα «ασπρόμαυρα» και από νωρίς στα δύσκολα, μιας και επέλεξε καίρια θέση, αυτή της τερματοφύλακα.
«Μεγάλωσα στον ΠΑΟΚ, ό,τι έχω ζήσει με έχει βελτιώσει»

Κάτω από τα γκολπόστ του ΠΑΟΚ εδώ και 13 χρόνια....η Ανθή Παπακωνσταντίνου έχει πανηγυρίσει ισάριθμα πρωταθλήματα και μιλά στο SDNA για το 16ο!

Ψύχραιμη, με σημαντικές επεμβάσεις και καθοδήγηση στην άμυνα του Δικεφάλου, η 25χρονη τερματοφύλακας της ομάδας έχει πανηγυρίσει πάνω από τα μισά πρωταθλήματα του ΠΑΟΚ καθώς από τα 16 που έχει στη συλλογή του το τμήμα, έχει πάρει μέρος στα 13. Φέτος είχε παθητικό ένα μόλις γκολ και η προσωπική της απόδοση, συνδυάστηκε και με την εξαιρετική παρουσία των «ασπρόμαυρων» κοριτσιών, που για ακόμη μία χρονιά αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στην Α' Εθνική ποδοσφαίρου γυναικών.

Η Ανθή Παπακωνσταντίνου μιλά στο SDNA για την κατάκτηση ακόμη ενός πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ και στέκεται στο τι κάνει την ομάδα να κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια, ενώ αναφέρεται και στο στόχο της Ευρώπης.

«Είμαστε πολύ χαρούμενες που καταφέραμε για άλλη μία χρονιά να πάρουμε το πρωτάθλημα, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να χαρούμε πολύ τη νίκη, καθώς είχαμε ένα τραυματισμό. Μία συμπαίκτρια μας χτύπησε στο γόνατο (σ.σ. Στράντζαλη) κατά τη διάρκεια του αγώνα και ήμασταν λίγο παγωμένες, κρατάμε όμως ότι κερδίσαμε. Το παιχνίδι ποιοτικά δεν ήταν τόσο καλό, οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν, αλλά σημασία έχει η νίκη και όχι το ποδόσφαιρο. Δε νομίζω ότι είχαμε εμείς το άγχος, γιατί είμαστε συνηθισμένες να παίζουμε τέτοια παιχνίδια. Είχαμε πολλά πλεονεκτήματα, είμαστε καλύτερη ομάδα, είχαμε καλύτερα αποτελέσματα από τη Χαλκίδα όσον αφορά το σκορ αλλά και τις νίκες και δεν θεωρώ ότι είχαμε άγχος.

Φέτος ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά και περίεργη, είχαμε μεγάλη αποχή. Καλώς ή κακώς έχουμε τις περισσότερο ποιοτικές παίκτριες στην Ελλάδα και αυτό βοηθάει πάντα στο να παίρνουμε πρωταθλήματα και να κατακτούμε τους στόχους μας».

16 πρωταθλήματα ο ΠΑΟΚ, 13 χρόνια στον Δικέφαλο η Ανθή...

«Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Εύχομαι κάποια χρονιά να έρθει και να δυσκολευτούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, γιατί αυτό θα μας δώσει ακόμη μεγαλύτερη χαρά. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα, οι κόποι μου ανταμείβονται καθώς κατακτάμε το πρωτάθλημα, είμαι περήφανη για τον εαυτό μου και για τους ανθρώπους που με έχουν στηρίξει».

Το γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου διακόπηκε για αρκετά μεγάλο διάστημα, οι αθλήτριες όμως έκαναν υπερπροσπάθεια για να μείνουν σε φόρμα. Η ίδια το κατάφερε και είχε μόλις ένα γκολ στο παθητικό της για φέτος.

«Δυστυχώς ζούμε σε μία χώρα που δεν αγαπάει το γυναικείο ποδόσφαιρο και δεν στηρίζει τις Ελληνίδες ποδοσφαιρίστριες και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουμε πολλούς μήνες σε απραξία κάτι που σημαίνει ότι επηρεάστηκε η φυσική μας κατάσταση, οι ικανότητες μας, αλλά και οικονομικά ήμασταν στο κενό για πολλούς μήνες. Βρήκαμε όμως τη δύναμη, γιατί κάνουμε κάτι που αγαπάμε και τελειώσαμε αυτό το περίεργο πρωτάθλημα και το πιο σημαντικό είναι ότι το τελειώσαμε με υγεία. Δεν δεχθήκαμε πολλές επιθέσεις, αυτό που ευχαριστήθηκα περισσότερο ήταν το παιχνίδι με τη Λάρισα -ο πρώτος αγώνας- γιατί ήταν μια καλή αρχή για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα».

Στα τόσα χρόνια που είναι μέλος του Δικεφάλου έζησε έντονες στιγμές και για την ίδια αυτό που έχει κάνει τον ΠΑΟΚ να ξεχωρίζει είναι η ποιότητα των παικτριών που απαρτίζουν την ομάδα.

«Κάθε χρονιά έχει και πιο έντονες στιγμές και λιγότερο. Κάθε χρονιά να διεκδικείς αυτόν τον στόχο και να προσπαθείς να μένεις στην κορυφή είναι από μόνο του αρκετά έντονο και ότι έχω ζήσει με έχουν κάνει καλύτερη αθλήτρια και καλύτερο άνθρωπο. Ο ΠΑΟΚ καταφέρνει και έχει τις καλύτερες παίκτριες στην Ελλάδα, με ποιοτικό ποδόσφαιρο. Είμαστε πολλά χρόνια μαζί κάποιες παίκτριες και αυτό βοηθάει στο να γνωρίζουμε η μία την άλλη πιο εύκολα, δεν γνωρίζω αν υπάρχει άλλο μυστικό».

Στο πλάνο βέβαια υπάρχει και ο στόχος της Ευρώπης, με την ομάδα να δίνει το παρών σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι το βήμα παραπάνω και στο εγχώριο πρωτάθλημα.

«Το εύχομαι γιατί θα ανέβει το επίπεδο, οι αγώνες θα γίνουν πιο δύσκολοι, θα βελτιωνόμαστε καθημερινά και αυτό θα βοηθήσει και όταν πηγαίνουμε στην Ευρώπη να διεκδικούμε την πρόκριση πιο εύκολα, Εύχομαι οι περισσότερες ομάδες να δημιουργήσουν καλές ομάδες, για να ανέβει ο ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου. Όσον αφορά την Ευρώπη, σίγουρα πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο η πολιτεία και οι διοικήσεις των ομάδων με το γυναικείο ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε μόνο με το ταλέντο να διεκδικήσουμε μια πρόκριση στην Ευρώπη. Χρειάζεται και οικονομική ενίσχυση και άλλα πράγματα να αλλάξουν για να αγγίξουμε ένα πρότυπο ευρωπαϊκής ομάδας και να φτάσουμε σε μία πρόκριση στην Ευρώπη , αλλά και κάτι παραπάνω».

Το μικρόβιο του ποδοσφαίρου το «κόλλησε» από τον αδερφό της. Ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του Παναγιώτη Κερμανίδη και από το 2008 είναι στον ΠΑΟΚ. Στην πρώτη της προπόνηση «έκατσε» στο τέρμα και αυτό ήταν... η εστία έγινε το σπίτι της και στόχος της να την υπερασπίζεται.

«Είναι τιμή να είμαι στον ΠΑΟΚ, ότι έχω ζήσει με έχει βελτιώσει, όλοι οι προπονητές μου με βοήθησαν να γίνω καλύτερη. Μεγάλωσα σε αυτήν την ομάδα, έχει διαμορφωθεί ο χαρακτήρας μου και με βοήθησε να είμαι αυτό που είμαι τώρα. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου, που τόσα χρόνια είναι δίπλα μου και στους ανθρώπους που με αγαπούν και τους ευχαριστώ για όλα».

Διαβάστε ακόμη...