"Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω απ' όλα"

Ραδιοφωνική συνέντευξη στην εκπομπή των οπαδών του ΠΑΟΚ στο «Ok radio» παραχώρησε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια,
"Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω απ' όλα"

σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου με την ατάκα: «Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω απ΄όλα... ». Παράλληλα, μίλησε για τις επαφές του με τον Ιβάν Σαββίδη.
Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μίλησε για τον Πάμπλο Γκαρσία, υπογραμμίζοντας πως τους δένει μια σχέση ζωής. Δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση της διοίκησης, κάνοντας σαφές πως δουλειά του είναι να βοηθάει τον προπονητή ενώ στάθηκε και στον ερχομό Λουτσέσκου, εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα φέρει επιτυχίες.

Παράλληλα, τόνισε πως έχει να προσφέρει ακόμη, γι΄αυτό υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για έναν ακόμη χρόνο, υπογραμμίζοντας πως: «Όπως έχω πει και στον πρόεδρο, δεν θέλω να κλέβω την ομάδα, από την στιγμή που μπορώ σωματικά να βοηθήσω την ομάδα...».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη σεζόν: «Δύσκολη χρονιά, το ξέρετε όλοι ότι για εμένα δεν άρχισε με τον καλύτερο τρόπο, ήταν δύσκολη σεζόν γενικά για την ομάδα, αλλά νομίζω προς το τέλος βρήκαμε αυτή τη χημεία που χρειάζεται η ομάδα. Μας βοήθησε πάρα πολύ ο Πάμπλο και τελειώσαμε την σεζόν με τον καλύτερο τρόπο, που ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου και απέναντι σε αυτή την ομάδα που το πήραμε».

Για το τι άλλαξε και ήρθε η κατάκτηση του Κυπέλλου: «Δεν είδαμε έναν διαφορετικό ΠΑΟΚ, είδαμε και ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, αυτό που μετράει στο τέλος είναι το αποτέλεσμα. Στην αρχή με τον Πάμπλο είχαμε ωραία παιχνίδια με πολλές φάσεις, αλλά δεν είχαμε αποτελέσματα. Για εμάς ήταν πιο εύκολο με τους παλιούς παίκτες και τον Γκαρσία, να περάσουμε στα νέα παιδιά τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ και δέσαμε περισσότερο, βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον και παλέψαμε μέχρι το τέλος, κάτι που το δείξαμε και στα Play Off».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Είναι δύσκολο να μιλήσω προσωπικά για τον Πάμπλο γιατί ξέρετε τι σχέση έχω μαζί του, έχουμε χτίσει μια σχέση στα δύσκολα χρόνια του ΠΑΟΚ. Ξέρει τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ και ξέρει τι απαιτήσεις έχει ο κόσμος. Από την στιγμή που ήρθε, μας έδωσε να καταλάβουμε τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ. Όπως έχει πει ο Πάμπλο, τις απαιτήσεις που είχαν από αυτόν, τις πέτυχε. Τις αποφάσεις τις παίρνει ο πρόεδρος και η διοίκηση, ούτε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ. Εμένα η δουλειά μου είναι να βοηθάω τον προπονητή. Μίλησα με τον Πάμπλο, είναι στεναχωρημένος φυσικά, γιατί όλοι ξέρουμε τη σχέση που έχει με τους οπαδούς και την ομάδα».

Σε συνέχεια των δηλώσεων του, τόνισε: «Εμείς γίναμε ΠΑΟΚ όχι για τα λεφτά, ούτε για τα πρωταθλήματα, γίναμε ΠΑΟΚ για την ιδέα. Εγώ είμαι καθαρός με τον κόσμο του ΠΑΟΚ και εμένα μου αρκεί αυτό. Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από όλα. Ούτε Βιεϊρίνια είναι, ούτε Γκαρσία ούτε τίποτα. Εγώ θεωρώ ότι αυτό είναι ένα μάθημα, στεναχωριόμαστε όλοι μας αλλά πρέπει να κοιτάμε μπροστά, τώρα έχουμε έναν καινούργιο προπονητή και πρέπει να κάνουμε αυτό που θέλει».

Για τον ερχομό του Ραζβάν Λουτσέσκου: «Μπορούμε να πάμε μόνο καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά. Από τη στιγμή που παίρνεις έναν προπονητή που γνωρίζει την ομάδα και το πρωτάθλημα, φυσικά δεν θα είναι το ίδιο όπως πριν δύο χρόνια, αλλά νομίζω ότι τα έχει όλα και θα του δώσουν το υλικό που θέλει για να δουλέψει και γνωρίζοντας πώς δουλεύει ο Λουτσέσκου μόνο επιτυχίες μπορούμε να έχουμε.

Ένα πράγμα που έχω μάθει, είναι να κάνω την δουλειά μου, δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να μιλήσω για μεταγραφές, για παίκτες, για συστήματα. Γιατί έλεγαν και ότι εγώ βγάζω τα συστήματα μαζί με τον Πάμπλο. Αυτό που πέρασα τους τρεις μήνες που έμεινα εκτός, έμαθα να κάνεις της δουλειά σου και να είσαι ευχαριστημένος με την δουλειά σου. Πλέον θέλω να κάνω καλά την δουλειά μου και από εκεί και πέρα θα κριθούν όλοι».

Για το μέλλον του: «Έχω να προσφέρω ακόμη πράγματα. Εγώ θέλω το καλό της ομάδας και είμαι διαθέσιμος για όπου με χρειαστεί ο προπονητής. Όπως έχω πει και στον πρόεδρο, δεν θέλω να κλέβω την ομάδα, από την στιγμή που μπορώ σωματικά να βοηθήσω την ομάδα. Γι' αυτό κάναμε συμβόλαιο για έναν χρόνο και θα βλέπουμε κάθε χρόνο πώς θα πηγαίνει» ενώ αποκάλυψε πως μετά την ποδοσφαιρική καριέρα δεν αποκλείει τίποτα: «Φυσικά αν μου γίνει μια πρόταση για κάποιο πόσο θα την δω με καλό μάτι».

Για το μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Δεν έχω να αποδείξω κάτι στον κόσμο του ΠΑΟΚ και θέλω να ζητήσω να κάνετε αυτό που κάνετε, να υποστηρίζετε την ομάδα. Χρειάζεται υπομονή γιατί θα χτιστεί μια νέα ομάδα. Υπάρχουν νέα παιδιά από τις ακαδημίες που χρειάζονται υπομονή, αυτή η χρονιά θα είναι καλύτερη και θα πάμε για το πρωτάθλημα. Από εδώ και πέρα μόνο καλές στιγμές θα έχουμε. Νιώθουμε πολλές φορές σε κάποια παιχνίδια την λύπη που έχετε, οπότε αν μπορούμε του χρόνου να σας έχουμε δίπλα μας θα είναι μια μεγάλη βοήθεια για εμάς. Πολλές φορές δίνετε ζωή και σε εμάς. Μιλάω με πολλούς παίκτες και χωρίς να έχουν δει τον κόσμο στο γήπεδο, ξέρουν τι γίνεται στην Τούμπα, οπότε μακάρι να σας έχουμε του χρόνου μαζί μας».

Διαβάστε ακόμη...