Βαρέλα: «O Γκαρσία είναι κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου έρχεται για τίτλους»

Για την συνεργασία του με τον Πάμπλο Γκαρσία, την επιστροφή του Ράζβαν Λουτσέσκου αλλά και το μέλλον του στον ΠΑΟΚ, μίλησε ο Φερνάντο Βαρέλα.
Βαρέλα: «O Γκαρσία είναι κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου έρχεται για τίτλους»

Ο έμπειρος στόπερ του Δικεφάλου, εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Πάμπλο Γκαρσία, τονίζοντας ότι ο Ουρουγουανός προπονητής αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΟΚ.

Ο Βαρέλα δεν έκρυψε την χαρά του για το ότι θα συνεργαστεί εκ νέου με τον Ράζβαν Λουτσέσκου, αφού σημείωσε ότι ο Ρουμάνος τεχνικός επιστρέφει στον ΠΑΟΚ για νέους τίτλους.

Όσον αφορά το μέλλον του, ο 33χρονος αμυντικός σημείωσε την επιθυμία του να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία του Δικεφάλου στο Conference League.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο έμπειρος στόπερ του ΠΑΟΚ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάστηκα με τον Ουρουγουανό προπονητή έστω και σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, αφού έμαθα αρκετά πράγματα κοντά του και είμαι χαρούμενος που κατακτήσαμε μαζί του έναν ακόμα τίτλο. Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΟΚ, είναι μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ, και το σίγουρο είναι πως όλοι μας και οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, με γνώμονα τη βελτίωσή μας, γιατί το ποδόσφαιρο είναι κάτι που εξελίσσεται διαρκώς, προχωράει μπροστά και πρέπει όλοι να είναι ενημερωμένοι και ενήμεροι.

Εύχομαι στον Πάμπλο Γκαρσία να προχωρήσει στην καριέρα του, να προπονήσει μεγάλες ομάδες, ίσως και μεγαλύτερες από τον ΠΑΟΚ και σε κάθε περίπτωση ελπίζω κάποια στιγμή να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, αφού είναι μέλος της οικογένειας του και είναι ένας από μας».

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου: «Τον γνωρίζω φυσικά αφού πριν από λίγα χρόνια ήταν κάτοικος Τούμπας. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, αφού κατακτήσαμε τίτλους μαζί του, πήραμε το πρωτάθλημα, πήραμε και κύπελλα, τον ξέρουμε καλά όσοι ήμασταν τότε στην ομάδα, ο Πασχαλάκης, ο Βιερίνια, ο Κρέσπο, ο Ινγκασον, και άλλα παιδιά, ξέρουμε τη δουλειά του και είμαι σίγουρος ότι ο Λουτσέσκου θα επιστρέψει στην Τούμπα έχοντας την ίδια φιλοδοξία και την ίδια θέληση για να κατακτήσει τίτλους όπως έκανε και την προηγούμενη φορά που ήταν στην ομάδα».

Για τις λίγες συμμετοχές που είχε φέτος: «Ένιωσα όπως θα ένιωθε ο κάθε ποδοσφαιριστής που θα ήταν στη θέση μου και θα ήθελε να παίζει, να βοηθάει την ομάδα, να βρίσκεται στο σχήμα, αλλά από κει και πέρα σέβομαι την απόφαση του κάθε προπονητή ο οποίος έχει την τελική επιλογή. Κι αν δεν είμαι στο αρχικό σχήμα, θα δουλέψω περισσότερο, θα σκύψω το κεφάλι, θα προσπαθήσω να ξανακερδίσω τη θέση μου. Αλλά ακόμα κι αν χρειαστεί να περάσω σαν αλλαγή Θα προσπαθήσω να αρπάξω την ευκαιρία από τα μαλλιά και να κερδίσω αυτό που έχασα, για να καθιερωθώ στην αρχική εντεκάδα και είμαι ένας άνθρωπος που από τη φύση μου δεν δημιουργώ προβλήματα αντίθετα προσπαθώ να βελτιώνομαι όσο το δυνατόν περισσότερο για να είμαι στο αρχικό σχήμα και στις επιλογές του προπονητή μου».

Για την καριέρα του στον ΠΑΟΚ: «Πράγματι τα χρόνια μου εδώ στον ΠΑΟΚ είναι τα καλύτερα και τα πιο γόνιμα της ποδοσφαιρικής μου καριέρας και δεν είναι μόνο ότι πήρα εδώ τα τρόπαια, τα πέντε από τα οκτώ, αλλά είναι ότι πανηγύρισα και τα πέντε τρόπαια έχοντας εδώ την οικογένειά μου. Στην Πορτογαλία δεν κατέκτησα κάποιο τίτλο, στη Ρουμανία που πήρα τρία τρόπαια, ήμουν μόνος, δεν είχα την παρέα της οικογένειάς μου, αντίθετα εδώ στη Θεσσαλονίκη ήταν και η οικογένειά μου και είχαμε την ευκαιρία να πανηγυρίσουμε και να χαρούμε όλοι μαζί, ή να στεναχωρηθούμε σε κάποιες περιπτώσεις και είχα σε όλα αυτά τα χρόνια τη στήριξη και την αγάπη των δικών μου ανθρώπων, και ήταν τα πιο αποτελεσματικά και όμορφα χρόνια μου εδώ στη Θεσσαλονίκη. Τα πιο όμορφα και πιο αποτελεσματικά για την καριέρα μου από όσα έχω περάσει ως τώρα».

Για το μέλλον του: «Αυτή τη στιγμή που με ρωτάτε, ναι θέλω να μείνω να ανανεώσω με τον ΠΑΟΚ. Εχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο και θα δούμε πώς θα είμαστε μετά από αυτόν τον χρόνο. Αν με ρωτάτε είμαι 100% διατεθειμένος να μιλήσω με τον πρόεδρο και αν υπάρχει δυνατότητα να μείνω εδώ" είπε και συνέχισε: "ξέρω, έχω διαβάσει και ακούσει για αυτά που λέγονται σχετικά με το ύψος του συμβολαίου μου ότι είναι αρκετά υψηλό και ότι ενδεχομένως δεν αξίζω τα χρήματα που παίρνω.

Μπορώ να πω ότι ξέρω πως βρίσκομαι σε μία σχετικά μεγάλη ποδοσφαιρική ηλικία, στα 33 με 34 και είμαι διατεθειμένος να μιλήσω με τον πρόεδρο για όλα, για το μισθό μου, την αμοιβή μου και για ότι έχει να κάνει με την παραμονή μου στη Θεσσαλονίκη, όμως πρωταρχικό ρόλο παίζει ο γιος μου, που είναι στα 16 έχει ξεκινήσει να κάνει τα ποδοσφαιρικά του βήματα και θέλει να δει αν θα μπορέσει κάποια στιγμή μέχρι του χρόνου ή στο εγγύς μέλλον να βρει κάποια ομάδα ώστε να αρχίσει να παίζει και επαγγελματικά.

Σκέφτομαι πρώτα και τον γιό μου, αλλά φυσικά από κει και πέρα αν του χρόνου είμαι καλά τότε όλα είναι ανοιχτά και είμαι 100% διατεθειμένος για να συζητήσω με τον ΠΑΟΚ για ανανέωση της συνεργασίας μας και γιατί όχι, να τελειώσω και εδώ την καριέρα μου».

Για το τι θα κάνει όταν αποσυρθεί: «Σκέφτομαι αυτή τη στιγμή πως θα ήθελα να παίξω τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμα επαγγελματικά ποδόσφαιρο αν φυσικά και το σώμα ακολουθεί και ανταποκρίνεται, μετά εάν πάρω το δίπλωμα προπονητικής θα ήθελα να ασχοληθώ με παιδιά θα ήθελα να ανοίξω μία Ακαδημία ποδοσφαιρική για να μαθαίνω στα παιδιά πώς θα κινούνται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς την μπάλα, με την μπάλα, πώς να χρησιμοποιούν το σώμα τους και πώς θα αγωνίζονται γενικότερα. Αφού πάω ένα χρόνο στην Πορτογαλία αν και εφόσον υπάρχει δυνατότητα θα ήθελα πολύ ευχαρίστως να γυρίσω εδώ στη Θεσσαλονίκη για να κάνω εδώ αυτή την ποδοσφαιρική ακαδημία και να δουλεύω με τα παιδιά. Αυτό είναι κάτι που λατρεύω».

Για τις εντυπώσεις του από το ελληνικό πρωτάθλημα σε σχέση με άλλες λίγες που έχει παίξει: «Μέχρι στιγμής θα πω το εξής: Στην Πορτογαλία έκανα τα πρώτα μου βήματα κι έμαθα πώς να λειτουργεί το σώμα μου, να τοποθετούμαι στο γήπεδο και τα βασικά του παιχνιδιού. Πηγαίνοντας στη Ρουμανία είδα ότι ήταν πιο εύκολο το πρωτάθλημα, ήταν πιο εύκολα τα πράγματα παίζοντας, αλλά άρχισε να υπάρχει μεγαλύτερη πίεση καθότι στη Στεάουα, μία ομάδα που διεκδικεί τίτλους, υπήρχε πίεση για την διεκδίκηση τίτλων.

Μετά τη Ρουμανία και ερχόμενος στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ τα πράγματα έγιναν εντός εισαγωγικών "χειρότερα" σε ότι έχει να κάνει με την πίεση, από τον πρόεδρο, από τον προπονητή αλλά και από τους οπαδούς, οι οποίοι ζητούσαν νίκες, τίτλους, πρωταθλήματα και κύπελλα.

Υπήρχε πολύ μεγαλύτερο άγχος μεγαλύτερη πίεση και εκεί ήταν που άλλαξε εντελώς η νοοτροπία, η φιλοσοφία, κι η ψυχολογία μου, που ωθούσε να κερδίζω με την ομάδα συνέχεια, είτε το παιχνίδι ήταν ένας τελικός ή ένα απλό παιχνίδι. Αυτό που θέλουν όλοι πάντα από σένα στην Ελλάδα είναι να παίζεις με το 100% των δυνάμεών σου να αφήνεις το "αίμα" σου μέσα στο γήπεδο, να δίνεις και την ψυχή σου».

Για τις διαφορές ανάμεσα σε αυτές τις χώρες στο ποδόσφαιρο: «Εδώ το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο παθιασμένο, ο κόσμος ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι πιο απαιτητικοί με τους ποδοσφαιριστές και ασχολούνται πολύ με αυτό, ενώ σε άλλες χώρες είναι πιο ήρεμα τα πράγματα. Αλλού μπορείς να δεις χωρίς να παίζεται πιο γρήγορο ποδόσφαιρο, πιο τεχνικό ποδόσφαιρο αλλά αυτή η πίεση που ασκείται στους ποδοσφαιριστές από προέδρους , κόσμο και μέσα ενημέρωσης είναι κάτι το οποίο δεν έχω ξαναδεί στην καριέρα μου και είναι αυτό που μου έχει μείνει μέχρι στιγμής στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τη συμμετοχή στο Europa Conference League: «Προφανώς και δεν μας ικανοποιεί η τρίτη αυτή η διοργάνωση, αλλά είναι μία ευρωπαϊκή διοργάνωση, και θέλουμε σαν ελληνική ομάδα να περάσουμε και στους ομίλους και θα είναι τουλάχιστον τιμητικό αν μπούμε στην φάση των ομίλων στην πρώτη χρόνια λειτουργίας αυτής της διοργάνωσης. Όμως και η Ελλάδα δεν έχει υψηλή θέση στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις οπότε δεν μπορούμε να αισθανόμαστε ότι είμαστε εμείς που δεν πετύχαμε τον αντικειμενικό μας στόχο».

Διαβάστε ακόμη...