«Περίμενα τρία χρόνια έναν τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό»

Από sdna.gr: Ο Λέο Μάτος απευθύνθηκε μέσω του SDNA στους παίκτες του ΠΑΟΚ, μίλησε για το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό και αποκάλυψε πως περίμενε τρία χρόνια έναν τελικό απέναντι στους Πειραιώτες!
«Περίμενα τρία χρόνια έναν τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό»

Προτού αναχωρήσει για τη Βάσκο Ντα Γκάμα, η οικογένεια του ΠΑΟΚ δια στόματος του Γιώργου Σαββίδη, τον αποχαιρέτησε με ένα ξεχωριστό μήνυμα: «Είσαι ένας πραγματικός νικητής. Οι πόρτες μας θα είναι πάντα ανοιχτές για εσένα...».

Κι η αλήθεια είναι πως αν κάποιος ξέρει καλά από τελικούς, αυτός είναι ο Λέο Μάτος. Το SDNA επικοινώνησε με τον Βραζιλιάνο παραμονές του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος προκειμένου να μάθει το «κλειδί» της επιτυχίας τέτοιων αναμετρήσεων:

«Για να κερδίσεις έναν τελικό θα πρέπει ο κάθε ποδοσφαιριστής να παρουσιάσει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του εκείνη την ημέρα. Αυτό αφορά κάθε παράμετρο: Τακτική, ψυχολογία, φυσική κατάσταση. Η εμφάνιση πρέπει να είναι στο 100% απ΄όλους».

Όταν ο ΠΑΟΚ φτάνει σε έναν τελικό, τον κερδίζει κιόλας

Όπου κι αν είσαι, είναι και το καζίνο σου, με ολοκαίνουριες επιλογές συναρπαστικών παιχνιδιών. Πάτα εδώ!

Σε έναν τελικό δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Και για τον Λέο Μάτος η βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα δεν προκαλεί... ανησυχία ενόψει ΟΑΚΑ: «Η διαφορά στο πρωτάθλημα δεν σημαίνει τίποτα σε έναν τελικό Κυπέλλου. Ο τελικός είναι μία υπόθεση 90 λεπτών και όπως έχει αποδείξει η ιστορία, όταν ο ΠΑΟΚ φτάνει σε έναν τελικό, τον κερδίζει κιόλας! Το να βρίσκεσαι σε έναν τελικό είναι σπουδαία υπόθεση, πόσω μάλλον απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός...».

Τον περίμενα τρία χρόνια αυτόν τον τελικό!

Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής έζησε τα πάντα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, έγραψε το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του Δικεφάλου, ωστόσο, όπως αποκάλυψε στο SDNA, υπάρχει «κάτι» που περίμενε χρόνια: «Αυτόν τον τελικό! Τον περίμενα τρία χρόνια και δεν "έκατσε" ποτέ! Η αντιπαλότητα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού έχει αυξηθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω θα είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι και ελπίζω να κερδίσει ο ΠΑΟΚ».

Αν τον ρωτήσετε για τον τίτλο που ξεχωρίζει, η απάντησή του μάλλον θα σας ξαφνιάσει. Για τον Λέο Μάτος όμως, ο τελικός του Βόλου θα έχει πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του. Η αρχή της «χρυσής» εποχής του ΠΑΟΚ: «Ο πιο σημαντικός τελικός για μένα ήταν εκείνος της σεζόν 2016/17. Γιατί τότε ξεκίνησαν όλα. Η αρχή μιας απόλυτα πετυχημένης εποχής για τον ΠΑΟΚ και για εμάς...».

Μπείτε και κερδίστε! Γράψτε ιστορία!

Ο «El Loco» δεν παρέλειψε να... απευθυνθεί και στους συμπαίκτες του, θέλοντας να τους «ντοπάρει» ενόψει τελικού: «Αν μπορούσα να τους στείλω ένα μήνυμα: Μπείτε μέσα και κερδίστε τον τελικό! Έχετε μια ευκαιρία να γράψετε το όνομά σας στην ιστορία του κλαμπ, αρπάξτε την!».

Και μπορεί να μην παρακολουθήσει τον τελικό δεδομένου πως η Βάσκο Ντε Γκάμα αντιμετωπίζει τη Μποταφόγκο για το Κύπελλο, σχεδόν την ίδια ώρα με τον τελικό Ελλάδος, ωστόσο, όπως σημείωσε: «Στέλνω όλη μου τη θετική ενέργεια στον ΠΑΟΚ για να κερδίσει...».

Διαβάστε ακόμη...