«Δεν έχω δει ποδοσφαιριστή σαν τον Τζόλη!»

Για την πατρική σχέση που έχει με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και το στιγμιότυπο από το παιχνίδι με τη Λαμία, όπου τράβηξε τον Τζόλη για να εκτελέσει ένα φάουλ ο Αμρ Ουάρντα, μίλησε στη κάμερα του PAOK TV, ο Φερνάντο Βαρέλα, στάζοντας μέλι μεταξύ άλλων για το wonderkid του ΠΑΟΚ.
«Δεν έχω δει ποδοσφαιριστή σαν τον Τζόλη!»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το πότε θα μπορέσει να δώσει μια συνέντευξη στα ελληνικά:

«Νομίζω πως δεν είμαι έτοιμος για αυτό ακόμα. Ίσως στο τέλος της σεζόν. Είναι δύσκολο να συνδέσω τις λέξεις. Μπορώ να μιλήσω αλλά στην τηλεόραση είναι ακόμα πιο δύσκολο. Ωστόσο υπάρχουν πολλές όμορφες λέξεις που δεν έχω μάθει ακόμα. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος της σεζόν θα είμαι προετοιμασμένος για μια τέτοια συνέντευξη».

Για το στιγμιότυπο με τον Τζόλη και τη σχέση του με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας:

«Έχω ένα παιδί σχεδόν στην ίδια ηλικία με τους συμπαίκτες μου. Υποστηρίζω πάντα αυτά τα παιδιά. Έχουν απίστευτο ταλέντο αλλά αν αυτό δεν συνδυαστεί με συγκέντρωση είναι δύσκολο να «μεγαλώσει». Αυτό νομίζω ότι είναι που πρέπει να τους περάσω. Έχουν ταλέντο και μπορούν να κάνουν καριέρα. Είναι λογικό να θέλουν να σκοράρουν, να είναι σημαντικοί σε κάθε παιχνίδι, αλλά σε τέτοιες στιγμές πρέπει να τους κρατάμε συγκεντρωμένους, όπως στη φάση με τον Ουάρντα. Ίσως ο Ουάρντα να ήταν πιο έτοιμος για να πάρει την εκτέλεση του φάουλ, ο Τζόλης ήθελε να το εκτελέσει αυτός και έπρεπε να πάω για να τον τραβήξω μακριά, όχι για να τον μαλώσω, αλλά για να του ανεβάσω το ηθικό και να του δώσω αυτοπεποίθηση. Θεωρώ πως είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που είχε ο ΠΑΟΚ, τουλάχιστον όσο βρίσκομαι εγώ εδώ. Τον αγαπώ πολύ, μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύει, ο τρόπος που προπονείται και ο τρόπος που αγωνίζεται. Για εμένα είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχω δει σε αυτή την ηλικία, σε ολόκληρη τη ζωή μου!».

Για το τι λέει σε αυτά τα παιδιά:

«Τους λέω να είναι περήφανοι και χαρούμενοι, καθώς δεν βλέπουμε συχνά στην πρώτη ομάδα παιδιά στην ηλικία τους σε αυτό το επίπεδο. Αυτά τα παιδιά μπορούν να κερδίσουν πολλά δίπλα μας, από παίκτες σαν τον Βιεϊρίνια, τον πιο έμπειρο και επιτυχημένο παίκτη της ομάδας. Τους προτρέπω να μαθαίνουν και να θέλουν συνεχώς να μάθουν και να μην είναι εγωιστές Αυτό είναι το πιο σημαντικό, αυτό τους λέω συνέχεια. Μην είστε εγωιστές, δουλέψτε για εσάς, δουλέψτε για να πετύχετε αυτό που θέλετε. Η ζωή στο ποδόσφαιρο είναι πολύ δύσκολη. Για να προοδεύσεις στην ποδοσφαιρική σου ζωή πρέπει να είσαι δυνατός πνευματικά».

Για το αν είχε και αυτός έναν «Βαρέλα»:

«Όχι δεν είχα έναν τέτοιο Βαρέλα. Έμαθα βλέποντας τους μεγαλύτερους γύρω μου και κάποιους έμπειρους φίλους μου. Ήθελα πάντα να μάθω από τους μεγαλύτερους. Διάβασα επίσης κάποια βιβλία για την αυτοβελτίωση και αυτό μου έδωσε την ικανότητα να μιλάω με τα παιδιά. Όπως είπα και νωρίτερα, τα παιδιά μου είναι περίπου στην ίδια ηλικία και θέλω να μεγαλώσουν και να γίνουν δυνατοί άντρες. Αυτό θέλω να τους περάσω. Όταν βλέπω αυτά τα παιδιά, είναι να σαν να βλέπω και τους γιους μου».

Για τις σκέψεις του και αν θέλει να γίνει προπονητής, μετά το τέλος της καριέρας του:

«Ως πρώτο προπονητή όχι. Περισσότερο ως προπονητή φυσικής κατάστασης. Αυτό είναι το όνειρο μου. Έχω αρχίσει ήδη να προετοιμάζομαι για αυτό και στο μέλλον πιστεύω πως θα γίνω ένας πολύ καλός γυμναστής».

Δείτε την συνέντευξη, πατώντας εδώ

Διαβάστε ακόμη...