«Θα πετύχει στον ΠΑΟΚ ο Γκαρσία!»

Ο πρώην πρόεδρος και αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ μίλησε στο INPAOK για όλα!
«Θα πετύχει στον ΠΑΟΚ ο Γκαρσία!»

Ο Σλοβάκος πρώην κορυφαίος ρέφερι αναφέρθηκε στον Πάμπλο Γκαρσία τονίζοντας ότι θα πετύχει στον Δικέφαλο, ενώ σημείωσε πως ο Αμπέλ Φερέιρα δεν κατάλαβε σε ποια ομάδα ήρθε.

Επίσης, μίλησε για τις μεταγραφές που έφεραν το πρόβλημα με το FFP στους «ασπρόμαυρους» και αναφέρθηκε στα ταλέντα του ΠΑΟΚ εκθειάζοντας τους Χρήστο Τζόλη και Γιάννη Κωνσταντέλια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Πώς είναι τα πράγματα στη Σλοβακία με τον κορονοϊό;

«Κάνουμε συνεχώς τεστ όλοι μας. Προς το παρόν είμαστε καλά, δεν έχουμε τόσα κρούσματα και όλα είναι υπό έλεγχο. Υπάρχουν βέβαια μέτρα για τις συναθροίσεις και τις ώρες κυκλοφορίας, ενώ στα γήπεδα επιτρέπεται ένα μικρό ποσοστό φιλάθλων. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα πορευόμαστε με αυτά τα ειδικά μέτρα. Πρέπει όλοι να προσέχουμε».

Με τι ασχολείσαι αυτό το διάστημα; Σου λείπει το ποδόσφαιρο;

«Ασχολούμαι με τη δική μου επιχείρηση και επιτέλους έχω χρόνο για να περνάω με την οικογένεια μου και την εγγονή μου. Ωστόσο, σκέφτομαι να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο. Είμαι σε συζητήσεις με εταιρείες ατζέντηδων. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να περάσω και από αυτό το πόστο. Λόγω της όλης κατάστασης με τον covid το θέμα έχει πάει λίγο πίσω. Ωστόσο, από την άνοιξη θα επιστρέψω στο ποδόσφαιρο πήρα και όλα τα απαραίτητα διπλώματα για να γίνω ατζέντης».

Πάμε στα του ΠΑΟΚ... Με τον Πάμπλο Γκαρσία συνεργάστηκες όσο ήσουν στον ΠΑΟΚ. Ποια η άποψη σου για αυτόν;

«Ο ΠΑΟΚ θέλει προπονητή με δυνατό χαρακτήρα, που θα είναι θαρραλέος και δεν θα φοβάται τους εχθρούς της ομάδας. Ο Πάμπλο όπως και ο Ράζβαν έχει τη νοοτροπία του νικητή Οι παίκτες θα τον σέβονται και οι οπαδοί τον... λατρεύουν. Είναι ικανός για αυτή τη θέση. Του εύχομαι τα καλύτερα και είμαι σίγουρος ότι θα ανεβάσει παίκτες από τις ακαδημίες. Τους ξέρει και μπορεί να τους καθοδηγήσει σωστά. Το project αυτό θα είναι πετυχημένο».

Ήταν σωστή η κίνηση του ΠΑΟΚ να αποδεχθεί την πρόταση για Φερέιρα και να ανεβάσει τον Πάμπλο;

«Νομίζω πως ναι! Έχω την εντύπωση ότι δεν υπήρχαν καλές σχέσεις μεταξύ των παικτών και του πρώην προπονητή. Δεν υπήρχε σταθερότητα στο αγωνιστικό πρόσωπο, ενώ υπήρχαν και εντάσεις με παίκτες, όπως με τον Μάτος για παράδειγμα. Με τον Πάμπλο θα είναι διαφορετικά. Ο Γκαρσία περίμενε υπομονετικά. Ήταν τόσα χρόνια στην Κ19 και δεν φώναζε, δεν πίεζε. Περίμενε υπομονετικά και πλέον είναι έτοιμος για αυτή την πρόκληση. Είναι στο χέρι του να πετύχει στον ΠΑΟΚ».

Ποια η άποψη σου για τον Αμπέλ Φερέιρα και τη δουλειά του στον ΠΑΟΚ;

«Είναι δύσκολο να μιλήσω για αυτόν επειδή δεν τον... έζησα. Σίγουρα είναι καλός προπονητής, αλλά δεν μπορούν όλοι να είναι προπονητές στον ΠΑΟΚ. Πρέπει να είσαι δυνατός και θαρραλέος. Το πρόβλημα είναι ότι δεν κατάλαβε που ήρθε».

Ο ΠΑΟΚ έχει μπει σε μια νέα εποχή. Μόλις 6 παίκτες από τη δική σου εποχή είναι στην ομάδα...

«Είναι απόλυτα λογικό! Αυτό είναι άλλωστε το ποδόσφαιρο, άνθρωποι πηγαίνουν και έρχονται. Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος σε αυτόν τον χώρο. Ήρθα στον ΠΑΟΚ πριν 5 χρόνια και αυτό που μου ζητήθηκε ήταν να φτιάξω μια ομάδα τίτλων. Κατακτήσαμε τρία Κύπελλα, ένα νταμπλ και μας κλέψανε και ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά. Τώρα η πολιτική της ομάδας έχει αλλάξει. Έχει ως στόχος να βγάλει νέους παίκτες και να υπάρχει μια ισορροπία στα οικονομικά της. Νομίζω ότι είναι σωστή η στροφή του ΠΑΟΚ στα ταλέντα του. Ο Τζόλης για παράδειγμα είναι τρομερό ταλέντο και το έδειξε κατευθείαν. Υπάρχουν και αυτοί που θέλουν περισσότερο χρόνο όμως για να φτάσουν στο τοπ επίπεδο. Στον Γιαννούλη πάντα πιστεύαμε, αλλά υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός στη θέση που αγωνίζεται, έτσι έπρεπε να δοθεί δανεικός για να... ψηθεί. Επίσης πιστεύω πολύ στον Λάμπρου, αλλά είναι από τους παίκτες που θέλουν περισσότερο χρόνο για να δείξει».

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να τον κρατήσει. Από όσο θυμάμαι όταν ήσουν στον ΠΑΟΚ τον είχε τσεκάρει και η Μπαρτσελόνα.

«Ναι όντως τον είχανε δει από την Ισπανία. Είναι τεράστιο ταλέντο ο Κωνσταντέλιας! Είναι μεγάλη πρόκληση για τον ΠΑΟΚ αυτό το παιδί. Το πιο σημαντικό είναι ο ΠΑΟΚ να έχει πλάνο για αυτόν και να τον αξιοποιήσει. Επίσης είναι σημαντικό να υπάρχει καλή επικοινωνία της ομάδας με την οικογένεια και τον εκπρόσωπο του. Σε αυτές τις ηλικίες ο περίγυρος παίζει σημαντικό ρόλο για τον παίκτη. Θυμάμαι είχαμε ένα καλό δεκάρι, τον Δημητριάδη, αλλά ο αδερφός του και ο περίγυρος του τον έκαναν να πιστέψει ότι είναι έτοιμος να παίξει στη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα...»

Ο Βιεϊρίνια έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, αλλά τελικά την τελευταία στιγμή επέστρεψε στον ΠΑΟΚ. Ποια είναι η άποψη σου για αυτόν;

«Ο Βιεϊρίνια δεν είναι απλά ένας παίκτης είναι... μύθος για τον ΠΑΟΚ, όπως και ο Γκαρσία και του αξίζει απεριόριστος σεβασμός. Όταν επέστρεψε εκείνο το καλοκαίρι βοήθησε απίστευτα την ομάδα. Μαζί με τον Λουτσέσκου έφεραν τη νοοτροπία του νικητή στην ομάδα. Έδειξε ηγετικές ικανότητες σε δύσκολα παιχνίδια και σκόραρε σημαντικά γκολ. Πρέπει να μείνει στον ΠΑΟΚ και μετά το τέλος της καριέρας του. Μπορεί να προσφέρει στην ομάδα και αφού κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Όλες οι μεγάλες ομάδες κρατούν τους... θρύλους τους μετά το κλείσιμο της καριέρας τους. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο ΠΑΟΚ».

Kάποιοι λένε πως ο ΠΑΟΚ πλήρωνε παίκτες παραπάνω από ότι άξιζαν και έτσι δημιιουργήθηκε το πρόβλημα με το FFP. Έχεις περάσει από τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Τι λες για αυτό;

«Ναι, είναι αλήθεια! Κάποιοι παίκτες ήρθαν με πολλά παραπάνω χρήματα από ότι θα έπρεπε. Προσπαθούσα να μην το κάνω αυτό. Πολλές φορές μάλωνα με τους ιδιοκτήτες για να μην φέρουν αυτούς τους παίκτες με τέτοια ποσά. Ο κάθε παίκτης από την πλευρά του ζητάει όσα πιο πολλά μπορείς το θέμα είναι εσύ τι κάνεις. Αν είχα μείνει σίγουρα θα υπέγραφα τους «παλιούς» με 30% κάτω από όσα πήραν. Πρέπει να είσαι προσεκτικός στις διαπραγματεύσεις σου. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βάλει ένα όριο στους μισθούς. Αυτό ήθελα να το κάνω, αλλά δεν πρόλαβα».

Πώς είδες τις προσθήκες και τις πωλήσεις του ΠΑΟΚ φέτος;

«Έγιναν κάποιες καλές προσθήκες. Ήταν καλή η πώληση του Τσούμπα στην Μίντλεσμπρο, αλλά περίμενα να μεγαλύτερο ποσό από την πώληση του Πέλκα. Πριν 2-3 χρόνια είχε έρθει πολύ καλύτερη πρόταση από τη Φενέρμπαχτσε για αυτόν. Το θέμα Πέλκα πρέπει να είναι μάθημα για όλους στον ΠΑΟΚ, πρέπει οι παίκτες να πωλούνται στο σωστό timing. Δεν γίνεται να πουλήσεις παίκτη που παίζει στη Super League δέκα εκατομμύρια Plus. Εκτός και αν μιλάμε για ταλέντα τύπου Τζόλη. Εκεί είναι άλλες οι συνθήκες».

Μπορεί φέτος ο ΠΑΟΚ να κερδίσει το πρωτάθλημα;

«Ναι πιστεύω ότι μπορεί! Ο ΠΑΟΚ πάντα πρέπει να έχει αυτόν τον στόχο. Η αρχή δεν ήταν και η καλύτερη λόγω των ισοπαλιών, αλλά πιστεύω ότι έχει πιθανότητες».

Φέτος ο ΠΑΟΚ ήταν τόσο κοντά στο να μπει στους ομίλους του Champions League, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε. Τι είναι αυτό που λείπει όλα αυτά τα χρόνια;

«Νομίζω ότι είναι λάθος επιλογές και... κακή τύχη. Όσο σκληρό και αν ακουστεί αυτό το σημείο που έκρινε τα ματς με την Κράσνονταρ ήταν το χαμένο πέναλτι του Πέλκα. Ο ΠΑΟΚ εκεί έκανε το καλύτερο ημίχρονο που έχω δει σε αυτή την ομάδα. Αν έμπαινε το πέναλτι ίσως να είχε περάσει. Στην Τούμπα σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ο προπονητής δεν έβαλε τον Μάτος να παίξει σε ένα τέτοιο ματς. Δεν γίνεται να μην έπαιξε ο Μάτος! Είναι λεπτομέρειες, όλα αυτά, αλλά πολύ σημαντικές λεπτομέρειες».

Έχεις επαφές με την οικογένεια Σαββίδη;

«Ναι έχουμε επικοινωνία και με τον Γιώργο και με τον Ιβάν. Παρακολουθώ τα ματς του ΠΑΟΚ και μιλάμε μετά από κάθε μεγάλη νίκη. Ο ΠΑΟΚ έχει καλή ομάδα και χαίρομαι που οι Έλληνες παίκτες δείχνουν ότι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν».

Διαβάστε ακόμη...