«Οι παίκτες καταλαβαίνουν γρήγορα τι ζητάμε»

Ο Πάμπλο Γκαρσία μίλησε στην κάμεα των καναλιών Novasports λίγο πριν η ομάδα αναχωρήσει για την Αθήνα και το παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.
«Οι παίκτες καταλαβαίνουν γρήγορα τι ζητάμε»

Διαβάστε τις δηλώσεις του Ουρουγουανού από το paokfc.gr.

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο ενόψει του δεύτερου καθολικού lockdown: «Να προσέχουμε, να φοράμε μάσκα και να κάνουμε όλα όσα πρέπει. Να προσέχουμε τους εαυτούς μας. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Ο ποδοσφαιριστής είναι αθλητής αντέχει. Αλλά έχουμε πολλούς ηλικιωμένους που πρέπει να προσέχουμε. Εμείς έχουμε τον κ. Ιωσηφίδη. Έχουμε πολλούς παππούδες στην Ελλάδα και πρέπει να τους προσέχουμε και να τους έχουμε κοντά μας» .

Για το τι κρατάει από τα δύο πρώτα του παιχνίδια και σε τι θέλει να «χτίσει» ενόψει της συνέχειας: «Έχουμε καλή ομάδα. Οι παίκτες καταλαβαίνουν γρήγορα τι ζητάμε. Αυτό είναι σημαντικό. Το ματς στην Ευρώπη τελείωσε. Έχουμε ένα ακόμα δύσκολο αγώνα. Μετά ακολουθεί η διακοπή να δουλέψουμε. Θέλει δουλειά, δουλειά» .

Για το αν θέλει τη διακοπή στο χρονικό σημείο που έρχεται: «Όχι, δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Εμείς θέλουμε να δουλέψουμε. Είναι σημαντικό για εμάς. Όταν κερδίζεις είναι εύκολα όλα, δουλεύεις με μεγαλύτερη ηρεμία. Ο στόχος μας είναι να δουλεύουμε περισσότερο κάθε μέρα, να βλέπουμε παίκτες, να τους βελτιώνουμε, να γινόμαστε πιο καλή ομάδα» .

Για τις αλλαγές σχηματισμών στα δύο παιχνίδια και αν επιλέγει πως θα αγωνιστεί η ομάδα του αναλόγως τον αντίπαλο: «Είναι και ο αντίπαλος, αλλά και οι παίκτες που έχουμε. Έχουμε ένα σύστημα ως βάση, αλλά κοιτάμε τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών μας και πάνω εκεί χτίζουμε την ομάδα» .

Για το πόσο τον βοηθάει ότι γνωρίζει καλά όλα τα παιδιά που ανέβηκαν από την ακαδημία και τον χρόνο που έδωσε σε Τσιγγάρα και Λύρατζη : «Ήμουν πέντε χρόνια στην ακαδημία. Ξέρω τα παιδιά. Έχουμε ταλέντο πολύ και στην ακαδημία και στην Ελλάδα. Θέλει δουλειά όμως, θέλει σωστό τάιμινγκ, όλα πρέπει να τα κοιτάς. Θέλω να δω όλα τα παιδιά έχουμε ένα ρόστερ 25-26 παιδιά, τους κοιτάω όλους και όποιος αξίζει και δουλεύει σκληρά θα πάρει ευκαιρία. Το ποδόσφαιρο δεν έχει ηλικία, όποιος αξίζει θα παίξει δεν κοιτάω ηλικίες. Θέλω να είμαι δίκαιος και να κάνω το σωστό» .

Για την απουσία του Γιαννούλη και τον Βιεϊρίνια : «Ναι, πρέπει να τα δούμε όλα. Ο Γιαννούλης έπαιξε πολλά ματς, συνεχόμενα 90λεπτα. Με τον Βιεϊρίνια παίζαμε μαζί. Δουλεύει πολύ, είναι λίγο πίσω σε φυσική κατάσταση. Όταν είναι έτοιμος θα πάρει την ευκαιρία αν την αξίζει» .

Για το πόσο διαφορετικός είναι ο Γκαρσία ως προπονητής από τον Γκαρσία ως ποδοσφαιριστή: «Ο ποδοσφαιριστής έχει μόνο ένα πράγμα να κάνει: να είναι καλός στην προπόνηση, να τρώει σωστά, να κοιμάται καλά και να κοιτάει πως θα παίξει καλά στον αγώνα. Ο προπονητής έχει πολλά στο μυαλό του. Πρέπει να σκεφτείς την προπόνηση, την ψυχολογία, το μυαλό δεν σταματάει ποτέ. Πρέπει να είσαι ήρεμος, εμείς έχουμε καλό τιμ τα βλέπουμε όλα και με ηρεμία προσπαθούμε να δουλεύουμε για το καλύτερο» .

Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης και το πως το περιμένει: «Όλα τα παιχνίδια για εμάς είναι δύσκολα. Και αυτοί έχουν καλή ομάδα, άλλαξαν πολλά πράγματα, είναι επικίνδυνοι μπροστά, κάνουν καλή κλειστή άμυνα, παίζουν κοντά οι γραμμές. Δουλεύουμε εμείς για να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Είναι δύσκολα όμως. Έχουν κίνητρο αυτοί, αλλά εμείς είμαστε μεγάλη ομάδα και πρέπει να έχουμε μεγαλυτερο από αυτούς» .

Διαβάστε ακόμη...