" Οι καλοί ποδοσφαιριστές κάνουν τη διαφορά" (vid)

 Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για τη μεγάλη πρόκριση επί της Μπενφίκα καθώς και για τους Α.Ζίβκοβιτς και Γιαννούλη...
" Οι καλοί ποδοσφαιριστές κάνουν τη διαφορά" (vid)

Αναλυτικά τόνισε:

Για το τι ειπώθηκε στο ημίχρονο κι άλλαξε σημαντικά η εικόνα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος: "Νομίζω το πιο σημαντικό που μπορούμε να πούμε, είναι ότι αντιμετωπίσαμε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Πολλές φορές κάνουμε την ανάλυσή μας και δε βάζουμε και τον αντίπαλο στην εξίσωση. Η Μπενφίκα είναι μία ομάδα με πάρα πολύ καλούς παίκτες. Ο Κρέσπο χθες είπε τρία σημεία κλειδιά. Έπρεπε να κλείσουμε τους κεντρικούς διαδρόμους, να τους σπρώξουμε στα πλάγια και να εκμεταλλευτούμε τις δικές μας στιγμές στις αντεπιθέσεις. Όσο περνούσε ο χρόνος ήταν λογικό η πίεση του αντιπάλου να μην μπορούσε να συνεχιστεί. Σίγουρα θέλαμε να είχαμε περισσότερη την κατοχή στα πόδια μας, αλλά καταλαβαίνουμε πολύ καλά, ότι κάτι τέτοιο σήμερα θα ήταν δύσκολο. Έχει να κάνει και με τον αντίπαλο.

Όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες όπως η ΑΕΛ, σίγουρα η κατοχή μας είναι πολύ μεγαλύτερη και με ομάδες όπως η Μπενφίκα είναι σε κατώτερα επίπεδα. Το σημαντικό είναι τι κάνεις, όταν έχεις την μπάλα στα πόδια σου. Όπως είπαμε και χθες, έπρεπε να διαλέξουμε τον σωστό δρόμο, για να πάρουμε αυτό που θέλαμε. Δεν υπάρχουν συστήματα τέλεια ή ιδέες παιχνιδιού που εφαρμόζονται παντού. Πάντα υπάρχουν δυνατά κι αδύναμα σημεία και το κάθε παιχνίδι, καθορίζει το τι γίνεται. Αν αυτή η προκριματική φάση γινόταν σε δύο αγώνες, τα πράγματα θα ήταν πραγματικά δύσκολα. Παίξαμε κόντρα σε μία πολύ μεγάλη ομάδα, με έναν πολύ καλό προπονητή, αν όχι τον καλύτερο και για αυτό μας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτό που κάναμε".

Για τι έχει να πει στους παίκτες του τώρα και για τις προτάσεις που μπορεί να έρθουν για παίκτες της ομάδας: "Για να κερδίσουμε και να κάνουμε αυτά που θέλουμε πραγματικότητα, πρέπει να έχουμε καλούς παίκτες. Κι εγώ προσωπικά θα έχω τις ίδιες απαιτήσεις απο τη διοίκηση, όπως έχει από μένα. Όταν κερδίζουμε δεν είναι όλα τέλεια. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να διατηρήσουμε την ισορροπία μας. Αυτό που κάναμε σήμερα, είναι μόνο το δεύτερο βήμα και πραγματικά περιμένω να δω με ανυπομονησία την αντίδραση της ομάδας την Παρασκευή".

Για τα όσα είπε ο Ζόρζε Ζεσούς: "Το ποδόσφαιρο είναι μαγεία, γιατί η κάθε ομάδα απέναντι σε μία άλλη, έχει ελπίδες για να νικήσει. Είναι αλήθεια, ότι αυτό ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι για τον αντίπαλό μας. Έχοντας παίξει κι εγώ, ξέρω ότι πάντα το ξεκίνημα της σεζόν έχει ιδιαιτερότητες. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, έχει τον ίδιο προπονητή αυτή τη στιγμή. Αν στη μία πλευρά της ζυγαριάς είναι ότι η Μπενφίκα έχει έναν πολύ καλό προπονητή και καλούς παίκτες, από την άλλη εμείς έχουμε μοντέλο παιχνιδιού και μία ιδέα που υπάρχει εδώ κι ένα χρόνο και μία μείξη παικτών έμπειρων και νεαρών με πάθος και θέληση για να δείξουν ότι μπορούν να παίξουν στο μεγαλύτερο επίπεδο. Όπως είπαμε, χρειαζόμασταν σκληρή δουλειά, πειθαρχία και να εκμεταλλευτούμε τις καλύτερες στιγμές μας. Η ομάδα παραμένει η ίδια, έχει ακριβώς τους ίδιους στόχους και την ίδια φιλοσοφία. Στο ποδόσφαιρο δε μου αρέσουν οι ακραίες καταστάσεις. Όλα μπορούν να συμβούν και σίγουρα και ο παράγοντας τύχη παίζει το δικό του ρόλο. Δεν είναι σίγουρα κάτι ζωής και θανάτου".

Για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς: "Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι όλοι μας, είμαστε καρπός των εμπειριών μας. Εγώ προσπαθώ να βγάλω την καλύτερη ομάδα, με αυτούς που έχω στη διάθεσή μου. Ξεκίνησα από τις ακαδημίες της Σπόρτινγκ κι έχω βιώσει πολύ δύσκολες καταστάσεις. Ήμουν πολλές φορές εγώ αυτός που έδινα φαγητό στους παίκτες. Το ίδιο έγινε και στην Μπράγκα. Η φιλοσοφία μου ήταν να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Όταν έχεις την ευκαιρία να πάρεις τον Ζίβκοβιτς και του λες ότι πιστεύουμε ότι μπορείς να βοηθήσεις την ομάδα γιατί είσαι ένας παίκτης υψηλού επιπέδου κι ο ίδιος λέει ότι ήδη γνωρίζει καλά τον ΠΑΟΚ, τα συνθήματά του, τότε υπάρχει μία καλή χημεία. Η υποδοχή που του ετοίμασαν οι παίκτες εδώ και οι νέοι και οι πιο παλιοί, ήταν καταπληκτική. Μιλάμε για έναν παίκτη που έχει πάρα πολλά να δώσει και το μόνο που του υποσχέθηκα, είναι ότι εδώ θα είναι ευτυχισμένος. Εγώ είμαι χαρούμενος που είναι εδώ. Μπορώ να σας πω όχι είχε μεγαλύτερες προτάσεις, αλλά επέλεξε εδώ. Όταν έχεις τέτοιους παίκτες, μπορείς να φτάσεις ψηλά. Οι καλοί ποδοσφαιριστές, είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Οι προπονητές δεν αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού πάντα 11 παίκτες παίζουν. Η Μπενφίκα έχει παίκτες με πολύ μεγάλη ποιότητα σε όλες τις θέσεις. Δε γίνεται να παίξουν όλοι. Ο κ. Ζεσούς αποφάσισε ότι ο Ζίβκοβιτς δε χωρούσε στα πλάνα του, σε μία θέση όπου είχε πολλές επιλογές. Ο ίδιος φαντάζομαι ήξερε ότι εδώ θα έχει περισσότερες ευκαιρίες. Φαντάζομαι σήμερα ο Ζαμπά θα έχει την ίδια σκέψη. Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τους ακολουθούμε γιατί δε γίνεται αλλιώς. Κάποιοι πρέπει να παίξουν και θα είναι ευχαριστημένοι και κάποιοι όχι και θα είναι λυπημένοι και λυπημένος, θα είμαι κι εγώ. Για να βγάλεις τον καλύτερο εαυτό από έναν παίκτη, πρέπει πρώτα να τον προσεγγίσεις σαν άνθρωπο. Αν με κάποιους δεν υπάρχει αυτή η χημεία, τότε κάτι πρέπει να γίνει. Είναι σαν το... σχολείο. Είναι κάποιοι που τα πιάνουν με την πρώτη, μερικοί όμως όχι. Το να μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει παίκτες σαν τον Ζίβκοβιτς είναι κάτι πάρα πολύ θετικό και πραγματικά χαιρόμαστε πολύ που ήρθε εδώ, ενώ είχε κι άλλες προτάσεις στα χέρια του".

Για το πρέπει να περιμένουμε στη συνέχεια από τον ΠΑΟΚ: "Ο προπονητής είναι ο ίδιος, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι τι θα με ρωτούσατε εσείς αν το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό σήμερα. Εγώ πρέπει να προβλέψω τι θα γίνει πριν από τον αγώνα, ενώ είναι εύκολο να κρίνουμε μετά το παιχνίδι. Η δουλειά μου είναι πολύ πιο δύσκολη από αυτό. Επέλεξα να βάλω τον Μπίσεσβαρ με την ΑΕΛ και σήμερα τον Κρέσπο, γιατί σκεφτόμουν ότι αυτό το παιχνίδι ήθελε τα χαρακτηριστικά του Κρέσπο. Αν τα πράγματα δεν ήταν καλά, θα ήταν εύκολο να πούμε ότι οι παίκτες δεν παίζουν στη θέση τους. Νομίζω ότι αν κάποιος με παρακολουθήσει από πέρυσι μέχρι σήμερα, θα καταλάβει πολλά για μένα κι ότι έχω αλλάξει σημαντικά. Όπως είπα και χθες, την κριτική τη θέλουμε. Απλά πάντα πρέπει να μπαίνουμε στο μυαλό του προπονητή. Εγώ βλέπω τον αγώνα και το τι ζητάει αυτός από εμένα. Δηλαδή, δε θα είχε λογική να βάλω τον Μπίσεσβαρ να μαρκάρει τον Έβερτον. Ανάλογα με τον αντίπαλο, προσαρμόζεις την τακτική και τα πρόσωπα. Είναι ένα παιχνίδι και πάντα υπάρχουν πολλοί παράγοντες".

Για τη δουλειά που έχει γίνει και την περίπτωση του Γιαννούλη: "Ο Γιαννούλης είναι ένας παίκτης-κλειδί για εμάς πράγματι. Αυτό που εγώ θα προσπαθήσω να κάνω είναι να πείσω και τον ίδιο και τον κ. Σαββίδη να μείνει ο παίκτης μαζί μας και ό,τι είναι να γίνει, να γίνει στο τέλος της σεζόν. Αν φύγει, θα είναι σχεδόν αδύνατο να έρθει παίκτης σαν αυτόν. Έχω προπονήσει πολλούς παίκτες στη θέση του, αλλά σαν αυτόν, κανέναν. Ελπίζω ότι θα μείνει".

Διαβάστε ακόμη...