«Μας αρέσουν τα ρίσκα και οι προκλήσεις!» (vid)

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα και ο Χοσέ Κρέσπο ως εκπρόσωπος των ποδοσφαιριστών, μίλησαν στη συνέντευξη τύπου του αυριανού (15/9) αγώνα για τα προκριματικά του Champions League μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Μπενφίκα. 
«Μας αρέσουν τα ρίσκα και οι προκλήσεις!» (vid)

Αρχικά μίλησε ο Ισπανός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Χοσέ Ανχέλ Κρέσπο : 

«Σίγουρα είναι δύσκολο παιχνίδι, σίγουρα το γεγονός ότι παίξαμε μαζί τους πριν 2 χρόνια μας κάνει να τους γνωρίζουμε κάπως καλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι έχουν αλλάξει πολλά πρόσωπα. Είναι μια δυνατή ομάδα, αλλά είμαστε συγκεντρωμένοι στον αυριανό αγώνα για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

Για το ποιο είναι το πιο δυνατό σημείο της Μπενφίκα: Είναι αρκετά επιθετική, έχουν πολύ καλό το παιχνίδι μεταξύ των γραμμών και έχουν φοβερή ατομική ποιότητα. Είναι μια μεγάλη ομάδα, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας και στη δουλειά που κάναμε.

Για το δυνατότερο σημείο του νέου ΠΑΟΚ: «Θεωρώ πως από πέρσι η αλλαγή στον σχηματισμό μας έκανε πιο συμπαγείς. Είμαστε μια ομάδα με σοβαρότητα και προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά μας σημεία και τις αδυναμίες του αντιπάλου. Έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτό που κάνουμε και αυτό φαίνεται».

Για τις πληροφορίες που έδωσε ο Αμπέλ Φερέιρα στην ομάδα για τη Μπενφίκα: «Σίγουρα ο προπονητής γνωρίζει πολύ καλά τη Μπενφίκα. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ καλά στις γραμμές μας. Είναι στο χέρι μας να δείξουμε όλα αυτά που μας είπε ο προπονητής και θέλουμε να εφαρμόσουμε».

Για το αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί ως δεξί μπακ: «Εγώ είμαι έτοιμος να δώσω το 100% ανεξάρτητα αν θα αγωνιστώ, ανεξάρτητα αν θα αγωνιστώ ως δεξιός οπισθοφύλακας ή σε κάποια άλλη θέση».

Για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς: «Σίγουρα μας είπε αυτό που όλοι γνωρίζουμε, ότι είναι μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα. Όσον αφορά τον Ζίβκοβιτς θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα γιατί έχει χαρακτηριστικά που έλειπαν.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Πορτογάλος προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα :

Για το αν βλέπει το παιχνίδι σαν ευκαιρία να κερδίσει για πρώτη φορά τη Μπενφίκα: «Αρχικά θα ήθελα να πω σε όλους καλημέρα, ιδιαίτερα και στους συμπατριώτες μου Πορτογάλους δημοσιογράφους . Αύριο σίγουρα θα είναι μια καλή ευκαιρία για να κερδίσουμε τη Μπενφίκα. Γενικότερα έχω κερδίσει τη Μπενφίκα και σαν παίκτης και σαν προπονητής. Αυτό που θέλω να κάνω ξεκάθαρο είναι ότι αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ κοντρά στη Μπενφίκα, όχι ο Αμπέλ. Θα είναι ένα παιχνίδι με δύο καλές ομάδες, που έχουν κοινό στόχο, και θα δούμε ποιος θα περάσει».

Για το αν είναι πλεονέκτημα το ότι ξέρει τόσα πολλά για τη Μπενφίκα, όντας Πορτογάλος: «Κανείς προπονητής δεν μπορεί να έχει μυστικά. Κάθε Κυριακή υπάρχει ο καθρέπτης του αγωνιστικού χώρου. Μου άρεσε που ο Κρέσπο μέσα σε τρεις φράσεις περιέγραψε τον αντίπαλο μας. Το ζητούμενο είναι να επιβάλλουμε το δικό μας παιχνίδι. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο κόντρα σε κάθε αντίπαλο».

Για το ότι επέστρεψε ο Ζόρσε Ζέσους στη Μπενφίκα: «Όλα αυτά είναι αλήθεια, αλλά είναι κομμάτια που δεν ελέγχω. Η Μπενφίκα έχει κάνει επενδύσεις, έχει κάλους παίκτες και καλό προπονητή. Απέναντί της όμως θα βρει μία πειθαρχημένη και δυνατή ομάδα, που θα βγάλει ποιότητα στο γήπεδο. Θέλω να παίρνω το καλύτερο από τους ποδοσφαιριστές μου. Έτσι πορεύτηκα και εξελίχθηκα σαν προπονητής όσο και σαν ποδοσφαιριστής».

Για το αν είναι φαβορί η Μπενφίκα: «Είναι μια αλήθεια, η Μπενφίκα είναι το φαβορί αλλά ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα και θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε ότι δεν έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα».

Για την απόκτηση του Ζίβκοβιτς: «Τον ήξερα καλά. Ο Α.Ζίβκοβιτς ήρθε να μας βοηθήσει και είναι ένας παίκτης με πολλή ποιότητα. Η Μπενφίκα αποφάσισε να τον αφήσει να φύγει. Ήταν μία καλή ευκαιρία για εμάς και πιστεύω θα μας βοηθήσει».

Για το αν η πίεση είναι μικρότερη, σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Μπεσίκτας, αφού πλέον ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την ευρωπαϊκή του συμμετοχή: «Αρχικά, εμείς δε σκεφτόμαστε έτσι. Η πίεση είναι καθημερινή και είναι ίδια. Ακριβώς η ίδια με τη Μπεσίκτας. Αν θέλετε για εμένα έχει αυξηθεί η πίεση που ασκώ στους ποδοσφαιριστές γιατί το όνειρο θέλουμε να γίνει πραγματικότητα. Όποιος είναι στον ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει πάντα για τη νίκη, ανεξαρτήτως με τον αντίπαλο».

Για το αν είχε καλύτερη σχέση με τους Έλληνες ή τους Πορτογάλους δημοσιογράφους: «Έχω καλή σχέση με τους δημοσιογράφους και καταλαβαίνω ότι όλοι έχετε πάρα πολύ καλή δουλειά για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Πρέπει να κριτικάρετε τον προπονητή όταν η ομάδα κάνει κάποια λάθη και το αντίστροφο. Το ποδόσφαιρο είναι μαγικό γιατί όλοι έχουμε άποψη και καταλαβαίνουμε από αυτό. Λίγοι έχουν το δίπλωμα, αλλά όλοι έχουμε γνώμη».

Για το αν θα αλλάξει την προσέγγιση του: «Πάντα προσπαθώ να πάρω το καλύτερο αποτέλεσμα με βάσει τα όπλα που έχω στη διάθεση μου, αυτό θα κάνω και αύριο για να αυξήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισης. Όπως έλεγα στη Πορτογαλία, υπάρχουν τρεις δρόμοι για τη νίκη, τώρα είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε τον πιο ενδεδειγμένο για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για την απουσία του κόσμου: «Μια γεμάτη Τούμπα θα έκανε τα πράγματα τελείως διαφορετικά, θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες. Η δύναμη του συλλόγου απορρέει από τον κόσμο, που ζει το παιχνίδι χωρίς φίλτρα. Ωστόσο οι συνθήκες είναι δεδομένες. Ο άνθρωπος μπορεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα, αυτό θα κάνουμε και εμείς. Δεν αλλάζει η ταυτότητα και το DNA του ΠΑΟΚ, παίζουμε πάντα για τη νίκη».

Για τη θέση του δεξιού μπακ-χαφ, τον Μπίσεσβαρ και την προσέγγιση του: «Ένα σχόλιο που μπορώ να κάνω, είναι ότι στη Πορτογαλία όταν έβαζα παίκτες σε άλλες θέσεις το έπαιρναν νορμάλ οι δημοσιογράφοι, εδώ υπάρχει μεγαλύτερο θέμα όπως αντιλήφθηκα. Ώστόσο όταν κάνω κάτι τέτοιο το έχουμε δοκιμάσει πολύ, το έχουμε συζητήσει με τον παίκτη για να δούμε αν είναι έτοιμος. Κάθε παιχνίδι έχει την δική του ιστορία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε το πλάνο στρατηγικής, η ταυτότητα δεν αλλάζει. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Με την ΑΕΛ είχαμε άλλη προσέγγιση, με τη Μπενφίκα που είναι το φαβορί είναι πάντα η νίκη».

Για την μεταγραφή του Περέιρα: «Η αλήθεια είναι ότι είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αγώνα. Ωστόσο θα σας πως ότι στην καραντίνα μου είχε ζητήσει ο κύριος Σαββίδης να διατρέξουμε ρίσκα, η ζωή είναι γεμάτη ρίσκα και προκλήσεις και αυτό θα κάνουμε. Θα τηρήσω όσα είπα στον κύριο Σαββίδη».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Μπενφίκα: «Θεωρώ πως η Μπενφίκα έχει ένα επιθετικό μοντέλο παιχνιδιού, που μοιάζει με το δικό μας. Έχει μεγάλη ποιότητα ως ομάδα. Δε φαντάζομαι ποτέ ότι ο Ζέσους θα πει «πάμε να επιτεθούμε από τα δεξιά. Θεωρώ ότι οι δύο ομάδες έχουν ομοιότητες επιθετικά αλλά αμύνονται διαφορετικά».

Δείτε το video της συνέντευξης τύπου: 

Διαβάστε ακόμη...