«Αν εμείς είμαστε καλά, πολύ δύσκολα χάνει ο ΠΑΟΚ»

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε για την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού, τη δική του απόδοση και εξήρε την ποιότητα των συμπαικτών του, κάνοντας σαφές πως στην καλή τους μέρα, φαντάζει δύσκολο να χάσουν από οποιονδήποτε αντίπαλο.
«Αν εμείς είμαστε καλά, πολύ δύσκολα χάνει ο ΠΑΟΚ»


Στο ΟΑΚΑ όλα λειτούργησαν βάσει σχεδίου. Ο ΠΑΟΚ ήθελε ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να «κλειδώσει» την πρόκριση, να μεταφέρει όλη την πίεση στην πλευρά των γηπεδούχων και να διαχειριστεί το σκορ που τον έφερνε μια «ανάσα» από τα ημιτελικά:

«Είμαστε όλοι χαρούμενοι. Περάσαμε με δύο νίκες και τώρα συνεχίζουμε στα ημιτελικά. To είχα πει και στο προηγούμενο ματς με τον ΟΦΗ, ότι αν είμαστε εμείς καλά, δίνουμε από την αρχή ένταση στο παιχνίδι, δίνουμε το 100% και παίζουμε στα κόκκινα, πραγματικά έχουμε πολύ ποιότητα σαν ομάδα και πολύ δύσκολα θα χάσουμε από κάποιον αντίπαλο. Αυτό κάναμε και στο ΟΑΚΑ, μπήκαμε πολύ δυνατά. Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός θα μπει δυνατά αλλά ήμασταν σίγουροι για τους εαυτούς μας, ότι πρέπει να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ για να τελειώσουμε την κατάσταση και έτσι έγινε...».

Ο Κάρολ Σιφντέρσκι σίγουρα του... χρωστάει κάτι από το γκολ που έβαλε δεδομένου πως προήλθε από μια εξαιρετική ατομική ενέργεια του Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος δεν παρέλειψε να το σχολιάσει: «Χάρηκε πολύ και εκείνος με την ενέργεια. Όλοι χαρήκαμε που βάλαμε νωρίς γκολ και στην ουσία κόψαμε τα φτερά του Παναθηναϊκού».

Ερωτηθείς για την δική του απόδοση, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός σημείωσε: «Σίγουρα εγώ προσπαθώ πάντα να δίνω το 100% και να βοηθάω την ομάδα. Στο προηγούμενο ματς μπορεί να έκανα κάποια λάθη αλλά αναλώθηκα πολύ στο να κυνηγάω, να κλέβω μπάλες και να δίνω ένταση στο παιχνίδι, αυτό που είδα ότι έλειπε στο προηγούμενο ματς που χάσαμε στο ΟΑΚΑ. Και αυτό ήθελα να κάνω στα ματς Κυπέλλου. Ήθελα να μπω πολύ δυνατά αν και το Σάββατο είχα μια θλάση πρώτου βαθμού και θέλω να δώσω συγχαρητήρια και να πω ευχαριστώ στο ιατρικό τιμ που κατάφεραν να με βάλουν στον αγωνιστικό χώρο. Και σήμερα (σ.σ χθες) είχα ένα χτύπημα σε μια φάση με τον Κουρμπέλη στο ίδιο σημείο και προτιμήθηκε να βγω για να μην επιβαρυνθώ περισσότερο».

Με δεδομένο τον τραυματισμό του, τα χρονικά περιθώρια για τον Πέλκα ενόψει Παναθηναϊκού ήταν στενά, ωστόσο, όπως παραδέχθηκε: «Έχουμε συζητήσει με τον γιατρό και ξέρουμε ότι για να κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να παίρνεις κάποια ρίσκα, εγώ είμαι αυτής της επιλογής να δίνω το 100%, να βοηθάω την ομάδα, να παίρνω αυτά τα ρίσκα. Μας βγήκε και αυτό που θέλω να πω είναι ότι δίνω τα πάντα για να βοηθάω την ομάδα».

Όσο για το κλίμα τοξικότητας που κυριαρχεί εξωαγωνιστικά με φόντο τις πολιτικές αποφάσεις εις βάρος του ΠΑΟΚ, ο 26χρονος εμφανίστηκε αφοπλιστικός: «Προσπαθούμε να μην ακούμε τίποτα, το τι θα γίνει έξω από τον αγωνιστικό χώρο δεν μας αφορά. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να αποδεικνύουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα, ότι θέλουμε να κερδίζουμε τους πάντες και τα πάντα και αν καταφέρουμε να κάνουμε το νταμπλ θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Από εκεί και πέρα αν βγει κάποια απόφαση είναι δουλειά της ομάδας και του κόσμου να βοηθήσει σε αυτό, εμείς είμαστε πραγματικά 100% συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας και να τα κερδίσουμε όλα».

Διαβάστε ακόμη...